Friday, 19 April 2013

PUSAT-PUSAT PENAMAN CALON NEGERI TERENGGANU PRU13


Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menetapkan sebanyak lapan pusat penamaan calon di Terengganu. Kesemua akan pusat penamaan calon dibuka pada 9 pagi esok (20 April 2013) selama sejam sebelum ditutup pada pukul 10 pagi.
Bagi memastikan proses penamaan calon berjalan lancar, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menasihatkan semua calon supaya datang awal ke pusat penamaan calon masing-masing. SPR turut mengingatkan calon supaya tidak membawa terlalu ramai penyokong bagi mengelak berlaku insiden provokasi, selain tidak dibenarkan membawa sebarang alat muzik atau pembesar suara.
Pejabat Daerah Besut ( Parlimen Besut DAN DUN BESUT)
P.33 – BESUT
N.01 – KUALA BESUT
N.02 – KOTA PUTERA
N.03 – JERTIH
N.04 – HULU BESUT
Pejabat Daerah Setiu (PARLIMEN DAN DUN Setiu)
P.34 – SETIU
N.05 – JABI
N.06 – PERMAISURI
N.07 – LANGKAP
N.08 – BATU RAKIT
Majlis Sukan Negeri Terengganu (PARLIMEN DAN DUN Kuala Nerus)
P.35 – KUALA NERUS
N.09 – TEPOH
N.10 – TELUK PASU
N.11 – SEBERANG TAKIR
N.12 – BUKIT TUNGGAL
Stadium Negeri Kuala Terengganu (PARLIMEN DAN DUN Kuala Terengganu)
P.036 – KUALA TERENGGANU
N.13 – WAKAF MEMPELAM
N.14 – BANDAR
N.15 – LADANG
N.16 – BATU BURUK
Pejabat Daerah Marang ( PARLIMEN DAN DUN Marang)
P.37 – MARANG
N.17 – ALUR LIMBAT
N.18 – BUKIT PAYUNG
N.19 – RHU RENDANG
N.20 – PENGKALAN BERANGAN
Pejabat Daerah Hulu Terengganu (PARLIMEN DAN DUN Hulu Terengganu)
P.38 – HULU TERENGGANU
N.21 – TELEMUNG
N.22 – MANIR
N.23 – KUALA BERANG
N.24 – AJIL
Pejabat Daerah Dungun bagi (Parlimen DAN DUN Dungun )
P.39 – DUNGUN
N.25 – BUKIT BESI
N.26 – RANTAU ABANG
N.27 – SURA
N.28 – PAKA
Dewan Berlian, Majlis Perbandaran Kemaman (PARLIMEN DAN DUN Kemaman)
P.40 – KEMAMAN
N.29 – KEMASIK
N.30 – KIJAL
N.31 – CUKAI
N.32 – AIR PUTIH

PKR HINA PAS DI TERENGGANU???


Ape ke hal ni Pas dan PKR...kamau kata kamu sepakat...tapi haram.....thhhuihhhhhhh...

Selanjutnya,klik DI SINI

PANAS....DIN PUDU ADA SKANDAL DENGAN IBU MERTUA???


Haha...satu persatu pemimpin Pas akan di bogelkan....sial...cakap bab islam tapi perangai sial....

Selanjutnya,klik DI SINI.....

Wednesday, 17 April 2013

PANAS....PR HILANG 500 JUTAFitnah Umno,Tian Chua Dan Keldaian Daily 

Di Saman 500 Juta.KLIK DI SINI

PANAS...PAKAR SAHKAN VIDEO S/U PAS ASLI????


SAH..TULEH..TANPA PENGUBAHSUAIAN....

KLIK DI SINI

VIDEO CALON MUSLIMAH PAS TERSEBAR?????


KAH KAH...KERANA AIR HUJAN MENITIK DARI BUNBUNG RUMAH..TERUS NAK CAKAP ADA ORANG TEBUK BUMBUNG NAK PASANG KAMERA....GILO GILO...

KLIK DI SINI

DAP AKAN BERTUKAR JADI PAP???


ADAKAH INI YANG RAKYAT MALAYSIA MAHUKAN????

USAH TERTIPU PERMAINAN KOTOR DAN LICIK DAP.

KLIK DI SINI

PAS BAHAM BALAK LAGI????

LUASNYA...KERAJAAN PAS LULUSKAN 4 000 HEKTAR ATAU 10 RIBU EKAR KAWASAN BALAK HUTAN DARA KEPADA NEP 


Ingat dok lagi...semasa berkuasa Kerajaan Pas melalui mesyuarat Exconya yang dipengerusikan oleh Presiden Pas Dato’ Seri Haji Hadi Awang pada tahun 2000 meluluskan sehingga 10 ribu ekar atau 4 000 hektar kawasan balak di Hulu Dungan (Sungai Paka, Besol) kepada syarikat North East Plantaions (NEP).Pengerusi syarikat itu ialah Datuk Hishamudin Yahya yang juga waktu itu adakah Pengerusi akhbar Harakah.
Berdasarkan rekod, syarikat itu ditubuhkan dengan modal berbayar RM3 dan modal dibenar RM1 juta.
Menteri Sains, Teknologi dan Alam Sekitar Malaysia waktu itu, Datuk Seri Law Hieng Ding berkata, projek pembukaan kawasan hutan itu tanpa kelulusan Jabatan Alam Sekitar (JAS).Pengerusi Jawatankuasa Ekonomi, Petroelum, Perindustrtian dan Sumber Manusia waktu itu, Dato’ Mustaffa Ali berkata, kelulusan itu kerana kerajaan negeri tidak berhasrat mengamalkan asobiyyah sempit meluluskan projek hanya kepada orang Terengganu sahaja.“Bukan sikap orang Terengganu mempunyai sikap sedemikian rupa, apa yang kita mahukan siapa sahaja boleh memajukan negeri ini,” katanya ketika berucap menggulung perbahasan Ucapan Belanjawan 2002 mewakili Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Hadi.

SUMBER:RAR


BOS DAN ANAK BUAH PKR PENIPU?????
Senarai Penipuan Oleh Serikandi PKR

Ketua Srikandi PKR, Siti Aishah Shaik Ismail yang turut menjadi calon PKR Tambun semalam menyerlahkan sifat penipunya di hadapan lebih kurang 3,000 orang di dalam satu ceramah di Perak. 

Ingatkan hanya Anwar Ibrahim, Nurul Izzah dan pemimpin-pemimpin atasan PKR sahaja yang gemar penipu rupanya pemimpin bawahan PKR juga semuanya mempunyai karektor yang sama. Mereka mampu menipu hidup-hidup, sehingga kelihatan seolah-olah mereka sendiri benar-benar percaya dengan penipuan mereka. Bukan mudah untuk menipu dengan muka selamba kecuali ia telah lama diamalkan dan sudah menjadi cara hidup mereka. 

Malangnya, walaupun mereka gemar menipu tetapi penipuan mereka tidak berkualiti. Sepertimana Nurul Izzah yang terserlah kebodohan dalam setiap penipuan, begitulah juga dengan Siti Aishah. 

Antaranya hujah atau penipuan Siti Aishah di dalam ceramah tersebut ialah: 1. Siti Aishah memperlekehkan soal air di Sabah yang tidak cukup dan semua rumah mempunyai tong air untuk menadah hujan. 

Bagi menjawab Siti Aishah, BN mengakui bahawa tekanan air di Sabah masih bermasalah kerana negeri itu terlalu luas. Selain itu, Sabah juga digalakkan untuk memaksimakan anugerah hujan yang banyak di negeri itu sebagai antara penyelesaian harian. Yang pasti, BN bukan seperti PR yang sering menafikan kelemahan dan menipu untuk menutup keburukan sendiri sepertimana yang berlaku di Selangor.

2. Kemudiannya, menurut Siti Aishah, pemberian BR1M dilakukan dengan meminjam dari Petronas sebanyak RM2.1 billion tanpa perlu membayar balik, dengan syarat membenarkan Petronas naikkan harga RON95 selepas pilihanraya. 

Apa yang boleh kita katakan ialah, bagi Siti Aishah untuk berimaginasi sebegitu tinggi dan mencipta penipuan sebegini adalah sesuatu yang agak mengkagumkan. Kita tahu bahawa PR telah banyak menjanjikan pemberian tunai dan penurunan harga barang dengan cara ‘mengikis’ Petronas. Mungkin kerana itu, maka Siti Aishah menyangka yang BN juga turut tidak punya idea lain untuk memberi bantuan tunai kepada rakyat selain dengan cara ‘mengikis’ Petronas. 

Namun, hakikatnya, BR1M pertama kali disebut oleh Dato’ Seri Najib hanya setelah pengumuman pendapatan negara meningkat sebanyak RM26 bilion dari tahun 2010 ke 2011, selain pelaburan luar negara dan domestik mencatatkan jumlah RM120 bilion.. 

Apabila negara terus mencatatkan angka ekonomi dan pendapatan yang kukuh maka, BR1M bukan sahaja diteruskan tetapi ditingkatkan. Jelas, BN tidak memberi BR1M dengan cara meminjam dari Petronas atau sesiapa pun jua dan dengan apa syarat pun jua. 3. Isu Lahad Datu juga cuba diputar-belit oleh Siti Aishah, kononnya gambar Anwar dengan Misuari yang tersebar adalah gambar lama tahun 1997 atas satu lawatan rasmi. Walhal, ia adalah gambar terbaru yang tersebar melalui pendedahan pihak risikan. 

Pelik, Siti Aishah juga bagaikan cuba membela Nur Misuari dan menggambarkan seolah-olah Nur Misuari tidak terlibat dalam insiden Lahad Datu. Kononnya Lahad Datu adalah tanggunjawab Sultan Sulu. 

Hakikatnya, seluruh dunia telah menyaksikan kenyataan Nur Misuari yang turut mengancam Malaysia melalui insiden Lahad Datu. Malah ramai pengganas yang tertangkap dan terkorban telah dibuktikan sebagai orang-orang Nur Misuari, atau MNLF. 

Tidak cukup dnegan itu, Siti Aishah berbohong lagi konon Sultan Sulu dijemput ke Persidangan Agong UMNO 2012 maka itulah buktinya bahawa UMNO terlibat dalam insiden Lahad Datu. Apa nak dikata…kata orang, nak menipu pun biarlah berilmu jika tidak tentu akan digelakkan orang sepertimana yang berlaku pada Nurul Izzah yang ingin sangat menipu tentang pasukan keselamatan negara tetapi tidak tahu apa-apa.

Untuk pengetahuan Siti Aishah, yang dijemput ke persidangan UMNO bukan Sultan Sulu, tetapi Al-Haj Murad Ebrahim, iaitu Pengerusi MILF kerana Malaysia terlibat dalam membantu proses keamanan antara MILF dengan kerajaan Filipina. Apakah Siti Aishah tahu perbezaan antara MNLF dan MILF? Tidak mustahil pemimpin PKR ini tidak tahu kerana setakat yang terdedah sebelum ini, Harakah sememangnya tak tahu langsung. 

4. Siti Aishah juga begitu yakin bercakap tentang kewujudan VCD-VCD lucah pemimpin PR, termasuk Nik Aziz, kononnya dicipta UMNO. Untuk pengetahuan Siti Aishah lagi, UMNO tidak sebodoh itu untuk mencipta sesuatu yang terlalu sukar untuk dipercayai. Namun, tidak mustahil Siti Aishah lebih tahu tentang VCD lucah memandangkan yang tertangkap menyebarkan VCD lucah Mustafa Ali, Setiausaha Agong PAS juga bukanlah orang UMNO tetapi orang PKR sendiri. 

Mungkinkah Siti Aishah juga berada dalam ‘jentera pembikin VCD lucah’ yang sama?5. Kita juga hairan apabila Siti Aishah mengakui bahawa Tok Guru Nik Aziz sentiasa mempunyai wang yang banyak di dalam simpanannya. RM5,000 adalah biasa saja di bawa ke mana-mana oleh Nik Aziz di dalam kain pelikatnya, kata Siti Aishah. 

Nampaknya, sia-sia PAS menjaja yang Nik Aziz seorang yang warak, zuhud dan sederhana, tiba-tiba Siti Aishah pula menggambarkan Nik Aziz sebagai mewah dan tidak hairan dengan wang setakat ratusan ringgit pula. Soalan kita, dari mana Nik Aziz dapat wang sebegitu banyak? Dari langit? Berapa gaji Menteri Besar Kelantan sehingga boleh mengusung ribuan ringgit di dalam kain pelikat setiap hari? Dan untuk apa? 

6. Akhirnya, Siti Aishah cuba menggunakan nama Allah SWT untuk menarik perhatian pendengar. Katanya, 18 minggu lalu Nik Aziz mendapat petunjuk melalui solat hajat bahawa UMNO bakal tumbang dan membisikkannya kepada Anwar Ibrahim. 

Oleh kerana nama Allah SWT yang digunakan maka biarlah Siti Aishah menjustifikasi kata-katanya ini kepada Allah SWT sahaja. 

Namun, setakat yang kita lihat, solat hajat Nik Aziz agar Tun Mahathir pecah perut, agar UMNO tumbang, agar semua pengundi hanya nampak bulan, yang didoakan selama bertahun-tahun lamanya tidak pernah diperkenankan. Malah, sehingga kini, UMNO, Tun Mahathir atau Dato’ Seri Najib belum tumbang, tetapi yang tumbang adalah Nik Aziz sendiri sehingga kejang kaki, tidak boleh berjalan sehingga terpaksa didukung orang. 

Itulah antara senarai pembohongan Srikandi PKR dalam satu ceramah yang pendek namun padat dengan pembohongan semata-mata. 


Sebagai pengundi, kita wajar bertanya kepada diri sendiri, inikah bakal pemimpin negara atau wakil rakyat? Iaitu seorang wanita yang hanya mampu berbohong dengan hujah-hujah dangkal sebab tak buat ‘homework’? Yang percaya bahawa Nik Aziz itu mampu membuat ramalan dan mendapat petunjuk dari langit?

PANAS...PR KALAH DI N.9?????


BEREBUT kERUSI LAGIIII..YENNNAADAAR....kihkihkih ;)

Pembangkang Bergolak Di N. Sembilan. Terpaksa Tangguh Umum Calon #GE13 Kali Kedua. 

 16 Mac 2013 - Pakatan Pembangkang Negeri Sembilan sekali lagi mengecewakan 450 para penyokongnya yang menunggu sejak jam 7 petang tadi di Hotel City Kingdom , Seremban setelah mengumumkan tidak akan mengumumkan calon-calon mereka pada malam ini pada pukul 10 malam tadi oleh Cha Kee Chin Bekas ADUN Bukit Kepayang.

PR sebelum ini mewar-warkan akan mengumumkan calon-calon mereka serentak dengan pengumuman calon-calon Barisan Nasional pada hari ini (Selasa 16 April 2013) walaubagaimanapun gagal berbuat demikian tadi. Ini menyebabkan kira-kira 40 penyokongnya bertindak keluar dewan. Kekecewaan dikongsi rakan-rakan mereka dari PAS yang datang dari seluruh Negeri Sembilan termasuk dari Jempol, daerah paling hujung di Negeri Sembilan. 

Calon-calon PAS dan DAP telah pun bersedia tetapi yang menjadi pertelingkahan adalah calon-calon daripada Parti Anwar Ibrahim, PKR.
BEREBUT kERUSI LAGIIII..

Pembangkang Bergolak Di N. Sembilan. Terpaksa Tangguh Umum Calon #GE13 Kali Kedua. 

16 Mac 2013 - Pakatan Pembangkang Negeri Sembilan sekali lagi mengecewakan 450 para penyokongnya yang menunggu sejak jam 7 petang tadi di Hotel City Kingdom , Seremban setelah mengumumkan tidak akan mengumumkan calon-calon mereka pada malam ini pada pukul 10 malam tadi oleh Cha Kee Chin Bekas ADUN Bukit Kepayang.

PR sebelum ini mewar-warkan akan mengumumkan calon-calon mereka serentak dengan pengumuman calon-calon Barisan Nasional pada hari ini (Selasa 16 April 2013) walaubagaimanapun gagal berbuat demikian tadi. Ini menyebabkan kira-kira 40 penyokongnya bertindak keluar dewan. Kekecewaan dikongsi rakan-rakan mereka dari PAS yang datang dari seluruh Negeri Sembilan termasuk dari Jempol, daerah paling hujung di Negeri Sembilan. 

Calon-calon PAS dan DAP telah pun bersedia tetapi yang menjadi pertelingkahan adalah calon-calon daripada Parti Anwar Ibrahim, PKR.

BELUM PRU 13,ANWAR DAH TEWAS????


PILIHANRAYA KE 13 PAKATAN PEMBANGKANG DIAMBANG MAUT

PILIHANRAYA KE 13 PAKATAN PEMBANGKANG DIAMBANG MAUT

Kira-kira 100 ahli PKR dan PAS di Permatang Pauh bertindak keluar parti, hari ini.

Semuanya kerana serik dengan kegagalan ahli parlimen kawasan itu membawa perubahan yang dijanjikan.

Mereka ditemui di majlis ringkas bersama Ketua Pemuda UMNO Permatang Pauh, Mohd Zaidi Said.

Walaupun bertindak keluar parti mereka bagaimanapun tidak menyertai parti lain sebaliknya menzahirkan sokongan kepada Barisan Nasional dalam PRU 13 dengan harapan ahli parlimen baharu nanti mampu mengubah nasib masyarakat di Permatang Pauh.Kira-kira 100 ahli PKR dan PAS di Permatang Pauh bertindak keluar parti, hari ini.

Semuanya kerana serik dengan kegagalan ahli parlimen kawasan itu membawa perubahan yang dijanjikan.

Mereka ditemui di majlis ringkas bersama Ketua Pemuda UMNO Permatang Pauh, Mohd Zaidi Said.

Walaupun bertindak keluar parti mereka bagaimanapun tidak menyertai parti lain sebaliknya menzahirkan sokongan kepada Barisan Nasional dalam PRU 13 dengan harapan ahli parlimen baharu nanti mampu mengubah nasib masyarakat di Permatang Pauh.

Sumber:RARA

PANAS...VIDEO SEKS PEMIMPIN PR AKAN MUNCUL LAGI SEBELUM PRU 13???


Pasti ramai yang tertanya-tanya video siapakah yang akan muncul sebelum PRU 13 ini.Bagi pihak pembangkang pasti akan cakap itu semua kerja orang UMNO.

Selanjutnya,klik DI SINI

Tuesday, 16 April 2013

CALON PENUH BN TERENGGANU


USTAZ NASHARUDDIN CALON BARISAN NASIONAL?????Biar betul cerita ni?????kalau benar,alhamdulillah...makin kecut la puak-puak Pas.

Selanjutnya,klik DI SINI

DOSA PAHALA MAINAN HADI AWANG

SIAPAKAH INI???

SOLAT ORANG UMNO...BERDOSA

STOPA ALI BUAT SEKS DENGAN "BINI"...DAPAT PAHALA

KLIK DI SINI

AHLI PAS LAWAN ANWAR DI PERMATANG PAUH???


Bekas Naib Ketua Dewan Pemuda Pas negeri, Dr. Mazlan Ismail merupakan antara muka baharu calon Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) ini.

Selanjutnya,klik DI SINI

RAHSIA ANWAR BOCOR LAGI....


Kih kih....Lee Kuan Yew pun cakap Anwar PELIWAT....

Sifat dan moral Anwar tercalar lagi..kali ini di di dedahkan oleh orang yang rapat dengan Anwar...Bukan seorang dua yang dedahkan keburukan Anwar tetapi berpuluh-puluh yang mendedahkan keburukan Anwar.

Yang berpuluh-puluh itu bukan orang biasa tapi bekas peguan,sahabat karib dan maca-macam lagi yang ada pangkat tinggi yang bersama Anwar tapi akhirnya tinggalkan Anwar.

Kenapa ramai lagi yang sokong Anwar???kenapa Pas masih lagi sokong Anwar sedangkan Pas pernah kutuk dan pernah seorang pemimpin Pas gelarkan Anwar dengan gelaran AL-JUBURI.

Mari kita tengok ulasan mengenai Anwar.

KLIK DI SINI

BEZA SPENDER STOPA ALI DAN USTAZ KAZIM ELIAS


Apolagi nak di kato...Stopa Ali dengan guna air liur tuduh Umno sebar video seks dia bersama seorang wanita..mujur dengan seorang wanita,kalau dengan 2 3 orang wanita atau jantan,lagi haru...hahahaha.

Bukan pasal spender Stopa Ali yang hendak diceritakan di sini tapi al kisah sedih tentang Ustaz Kazim Elias...Nak menangis baca kisah sedih beliau.

KLIK DI SINI.

SAH..PEMIMPIN PAS RAMAI YANG MISKIN....

Berdongdang sayang puak-puak Pas apabila mengatakan pihak mereka lebih molek dan elok dari pemimpin Umno.Mereka kata mereka bersih dari moral atau akhlak yang tidak baik.

Tetapi yang terbaru,akhlak pemimpin  tinggi Pas terbongkar lagi.klik DI SINI.Inikah yang kita mahu jadikan pemimpin???

Mari kita lihat KEZUHUDAN pemimpin Pas.

Klik DI SINI

PELANCARAN AKU JANJI BN TERENGGANU...KALAH DENGAN MANIFESTO PAS TERENGGANU???


KUALA TERENGGANU 15 April – Barisan Nasional (BN) negeri mengumumkan manifestonya malam ini yang menyenaraikan 18 perkara bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).

Aku Janji Tambahan BN Terengganu itu diumumkan Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said di Dewan Konvensyen Taman Tamadun Islam (TTI) di sini malam ini.

Kesemua pemimpin dari parti komponen BN Terengganu menghadiri program itu yang bermula kira-kira pukul 9 malam.

Kira-kira 5,000 orang ahli serta penyokong BN dari seluruh negeri memenuhi dewan konvensyen berkenaan.

Menteri Besar dalam ucapannya menggariskan 18 perkara yang terkandung dalam manifesto itu iaitu:

KLIK DI SINI

Monday, 15 April 2013

BANNER "RAFIZI..SILA SAMAN PAPAGOMO" BANYAK DI JALANRAYA???


Kih kih..pelik betul la...ada jugak orang yang mahu di saman..itulah kenyataannya...Papa Gomo suruh Rafizi saman..

Tapi berani ke Rafizi saman Papa Gomo???Dengar cerita Rafizi nak saman Papa Gomo sebab pasal isu Petronas....

Selanjutnya,klik DI SINI

BIODATA WANITA BERSAMA S/U AGONG PAS DI TEMUI???BG mendapat tahu, wanita tersebut berasal dari Pahang, ibu tunggal dua orang anak ini berusia 41 tahun. Taklah berapa muda sangat. Tapi masih sedap lagi la si Stopa Ali tengok. Dia bukan cari makan dengan cara macam ni, tapi dapat duit tambahan daripada Stopa Ali ni.

Dia juga seorang peniaga, menjual busana muslim di Kuala Lumpur. Mengenali Stopa Ali sejak tahun 2009. Stopa Ali banyak membantu wanita ini meringankan beban sekiranya menghadapi kemorosotan dalam perniagaan busana muslimnya. Hubungan mereka semakin intim dari perniagaan sehinggalah ke ranjang.

Ada cai pembangkang kata ini isteri kedua Stopa Ali, kalau bini kedua, takkanlah nak 'bermain' pun macam takut-takut, kena 'book' hotel dan sms bagai. Boleh main kat rumah apa? Lepas main siap ada 'servis' urutan pulak tu, isteri ka layan macam tu?

Paling confirm, Stopa Ali siap bayar duit lagi kat perempuan tu. Dengan isteri sendiri kena bayar duit ke? he he.. otak cai-cai Pakatan ni memang tak boleh bla la.. hahaha..

Paling BG menarik bila ada cai Pakatan kata video tu fitnah dan edit. Mana ada manusia boleh edit video dengan begitu sempurna sekali. Panggil pengarah dari Hollywood pun belum tentu dapat edit video macam tu. Cacai oohh cacai.. retikanlah penipuan kamu tu. Orang dah kenal siapa pemimpin Pas sebenarnya!!