Saturday, 16 March 2013

TERKINI...VIDEO KHAS UNTUK PAHLAWAN YANG GUGUR DI LAHAD DATUSedih penulis apabila melihat dan mendengar video yang di buat khas untuk Pahlawan-Pahlawan yang gugur di Lahad Datu.Semoga ia memberi pengajaran kepada kita semua supaya lebih menghormati Wira-Wira Negara.

Anda saksikanlah sendiri di bawah ini...


GEMPAR...PENGAKUAN BOMOH PENGGANAS DI LAHAD DATU???

GAMBAR HIASAN

LAHAD DATU: Menyedari kekuatan mereka tidak mampu menandingi pasukan keselamatan negara tidak menghalang kumpulan militan dari selatan Filipina melancarkan pertempuran terhadap Malaysia. Persediaan mental ini bergantung pada kepercayaan bahawa mereka kebal.

Beberapa bomoh tempatan, yang pernah berurusan dengan komuniti dari selatan Filipina, berkata mereka amat mempercayai kuasa mistik, termasuk keupayaan untuk mengghaibkan diri dan tidak lut senjata.

Menamakan beberapa bahagian di Sulu di mana kumpulan militan akan mendapatkan tangkal dan azimat, bomoh itu berkata pernah beberapa kali 'perkhidmatan' mereka digunakan untuk membaharui kekuatan kuasa mereka. Ketika ditunjukkan gambar-gambar tangkal dan azimat pada mayat tentara sulu yang mati serta barangan yang dikumpulkan oleh pasukan keselamatan yang 'membersihkan' kawasan pertempuran, bomoh itu berkata kumpulan pengganas percaya barangan itu mampu membantu mereka menewaskan anggota keselamatan Malaysia.

Barangan yang digunakan oleh mereka 'untuk ghaib dan kebal termasuk tulang kucing hitam.

Difahamkan, anggota keselamatan berkata mereka ternampak tulang diikat pada pelvis dan bahagian anggota lain pada badan tentera sulu. Segelintir militan yang menceroboh negara ini diberi tangkal oleh pemimpin mereka, yang menjanjikan selagi barangan itu kekal pada mereka, pasukan keselamatan tidak akan berupaya mengesan mereka atau tercedera jika ditembak.

Atas kepercayaan, inilah, mereka kelihatan tidak gentar walaupun berdepan beberapa batalion anggota keselamatan, kata dua bomoh berketurunan Suluk, baru-baru ini.

Mereka menjelaskan kucing hitam itu akan ditanam hidup-hidup dalam lubang dengan kedalaman tidak lebih tiga kaki selama tujuh hari, dan setiap hari, mantera khas akan turut dibacakan. Pada hari ketujuh, bangkai kucing itu akan digali dan tulangnya diambil.

Untuk melupusan kekebalan musuh, setiap senjata dan peluru perlu disapu dengan tanah samba berkata "daripada tanah kita datang, kepada tanah juga kita kembali".

Bagaimanapun, bomoh itu berkata kekebalan itu akan terhapus sebaik pemakainya makan, minum, buang air atau mengeluarkan air mani. Mereka perlu memulakan semula proses itu jika mereka melakukan mana-mana perkara tersebut.

"Besar kemungkinan mereka juga mengambil syabu, kerana mereka memerlukan kekuatan 'tambahan'. Lagipun, mereka ditegah daripada makan dan minum." Bomoh itu berkata pengganas itu juga akan mengikat kulit ular yang barn bertukar kulit di pinggang untuk mengghaibkan diri daripada pandangan musuh.

" Ketika ular berada ,pada peringkat akhir bertukar kulit, mereka akan menarik kulit tersebut. Kulit itu kemudian diikat di keliling pinggang mereka. Bagaimanapun, dipercayai, pemakai akan kehilangan kuasa ghaib jika dia mandi menggunakan air laut atau sungai."

KREDIT TO :http://infogempaq2.blogspot.com

FAEKAH ADA SKANDAL DENGAN TUN M????Faekah Hussin, Setiausaha Politik kepada Menteri Besar Selangor telah menulis surat terbuka kepada mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamed, bagi menangkis kenyataan negarawan tersebut bahawa hak keistimewaan orang Melayu serta kesucian agama Islam akan terancam sekiranya Pakatan Rakyat terus berkuasa di Negeri Selangor.

Kata Faekah, kenyataan tersebut melampaui batas, celupar dan menunjukkan yang Tun Mahathir ketinggalan jauh dari perkembangan politik semasa selain menghina Institusi Agama dan Raja di Selangor.  

Lebih menarik, Faekah juga seolah-olah khuatir yang kenyataan tersebut akan menjadi liabiliti kepada slogan 1Malaysia yang dipromosi oleh BN.  

Faekah memulakan warkah terbukanya dengan membentangkan penghormatan tertinggi dan kesetiaan yang tidak berbelah bagi kepada Sultan-sultan yang menjadi pengawal kesucian agama Islam, sambil menekankan kedudukan Klang sebagai Bandar DiRaja, iaitu tempat di mana Tun Mahathir membuat kenyataan tersebut, bagi menunjukkan sanjungan Pakatan Rakyat terhadap Institusi Raja-raja Melayu.  Katanya, PR menyerahkan semua urusan agama Islam kepada Majlis Agama Islam Selangor dan Jabatan Agama Islam Selangor tanpa sebarang campurtangan politik.  

Faekah mengemukakan bukti-bukti peruntukan yang tinggi untuk masjid, sekolah agama, elaun guru KAFA sebagai menguatkan hujah yang PR tidak meminggirkan kesucian agama Islam.   Selain itu, Tun Mahathir juga dituduh Faekah sebagai menghina pembelajaran agama, memperlekehkan aktiviti qiamullail tetapi berlagak sebagai jaguh agama.  

Faekah juga tidak segan silu menghina perkataan ‘mantan’ sebagai membawa maksud tidak relevan lagi.   Entah ‘ulama’ mana yang dirujuk Faekah yang mengajar perkara ini, kita tidak tahu tetapi benarlah bahawa ‘hanya jauhari yang mengenal manikam’ iaitu hanya yang bijaksana yang mampu mengenali dan menghargai kebijaksanaan.   

Allah SWT telah mengingatkan kita bagaimana manusia sebelum kita menolak seruan Nabi agar belajar dari sejarah mereka-mereka yang terdahulu yang telah menafikan ajaran Nabi-nabi yang diutuskan kepada mereka, telah dihancurkan kerana keangkuhan dan kesesatan tersebut.  

Manusia yang sesat dan kehilangan arah selalunya adalah manusia yang membelakangkan sejarah dan pandangan orang-orang yang berjasa dan berpengalaman.   Mereka inilah manusia yang bodoh dan angkuh.  Maka jelaslah sudah bahawa Faekah bukanlah ‘jauhari’.  

Dengan memperlekehkan Tun Mahathir, yang diiktiraf sebagai pemimpin agung bertaraf dunia maka maka tidak hairanlah Faekah kini sesat kerana kebodohannya.  

Kita ingin bertanya Faekah, sejak bila PR menghormati Sultan, mahupun YDP Agong?  

Bukankah ADUN PKR yang menempelak Sultan dengan mendakwa jawatan SUK tidak memerlukan perkenan Sultan Selangor dan dengan biadapnya menyuruh baginda agar mengikut sahaja keputusan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN)? 

Jika benar PR menjunjung Institusi Raja-raja, kenapakah kerajaan Selangor gagal menepati protokol apabila tiada seorang pun Pegawai Tinggi Kerajaan termasuk Menteri Besar sendiri hadir menyambut Permaisuri Agong ketika perasmian Festival Lagu-lagu Islamik Antarabangsa pada 4 Julai 2010?  Malah kerajaan Selangor langsung tidak menghebahkan majlis tersebut sehingga tidak mendapat hadirin yang mencukupi?

Pada bulan April 2010, Sultan Selangor telah menitahkan agar tindakan tegas diambil terhadap pihak yang menggunakan masjid untuk berpolitik.  Tetapi titah tersebut telah disanggah oleh Nik Aziz dalam satu sidang media keesokannya, dengan berkata, “Siapa ajar tidak boleh cakap politik dalam masjid. Ini ajaran karut yang ditinggalkan Inggeris dan digunakan oleh Muslim.  Sungguh dukacita, inilah politik, ini kerja saki baki ajaran penjajah Barat yang mengasingkan agama dan politik." 

Ini adalah antara bukti penderhakaan PR terhadap Sultan, maka masihkan Faekah ingin menipu kononnya parti itu sentiasa taat setia kepada Sultan dan mempertahankan Raja-raja Melayu?  Apa Faekah ingat rakyat tidak tahu bahawa antara perjuangan utama DAP ialah untuk menghapuskan Institusi Raja-raja Melayu?   Atau Faekah sahaja yang tidak tahu?   

Maka salahkah jika Tun Mahathir memberi amaran tentang bahayanya parti PR kepada nasib orang-orang Melayu dan agama Islam?  

Tun Mahathir bukan graduan bidang agama, begitu juga Faekah.  Namun, Tun Mahathir layak diberi gelaran ‘ulama’ yang bermaksud ‘orang yang berilmu’, manakala Faekah adalah jauh panggang dari api untuk gelaran itu.   Ini kerana jasa dan kebijaksanaan Tun Mahathir telah terbukti terbentang di hadapan mata, di seluruh pelusuk negara.  Pemikiran Tun Mahathir pula dijadikan rujukan oleh pemimpin dan cendekiawan seluruh dunia.  Sedangkan Faekah nampaknya langsung tidak mampu berfikir.

Segala apa yang difahami oleh Faekah tentang kritikan Tun Mahathir mengenai pembelajaran agama menunjukkan kedangkalan dan kejahilan Faekah dalam memahami isu agama dan pemikiran Tun Mahathir secara mendalam.  Faekah harus faham bahawa bukan semua yang memakai nama agama itu tidak boleh dikritik dan bukan semua yang bersalut ‘logo’ agama itu benar dan baik.  

Sekolah-sekolah agama sejak di era pemerintahan Tun Mahathir telah terbukti menjadi kilang mengeluarkan produk ekstrem dan bingung yang akhirnya tidak membawa kebaikan kepada manusia mahupun negara.  Sauk dan Memali adalah antara bukti jelas yang boleh dijadikan rujukan.  

Lebih buruk, produk sekolah ini menjadi pengacau atau pemusnah kepada segala kebaikan yang ada. Ini kerana sebahagian besar dari sekolah-sekolah ini tidak mengajar agama Islam yang sebenar-benarnya, tetapi cenderung membasuh pemikiran kanak-kanak dengan fahaman politik parti sekutu PR, iaitu PAS, yang ternyata sempit dan menyesatkan. 

Asas agama Islam iaitu kasih sayang dan nilai-nilai murni peradaban, serta kepentingan mempelajari ilmu dunia bagi melengkapkan diri untuk menjadi Khalifah, telah diabaikan hampir secara sepenuhnya di sekolah-sekolah agama ini.   Justeru, walaupun mereka ini semua mampu menghafal segala macam doa dan juga Al-Quran, kita perlu mengakui pahitnya kebenaran bahawa bukan lagi sesuatu yang asing hari ini apabila mendengar berita berkenaan produk dari sekolah-sekolah ini terlibat dalam aktiviti samseng, zina, buang bayi malah aktiviti songsang.  

Inilah yang ditegur oleh Tun Mahathir iaitu belajar agama dengan mengutamakan hukum-hakam, tanpa terlebih dahulu menghayati asasnya seperti mengenal dan mencintai Allah SWT bagi membentuk hati yang ikhlas, jujur yang menjamin hubungan yang baik antara sesama manusia demi kebaikan seluruh alam.   

Kewujudan sekolah-sekolah agama sebegini tentulah harus dikekang sebelum negara dipenuhi dengan manusia-manusia yang celaru, keliru dan buntu dalam mencari arah hidup mereka sementara menunggu ajal menjelma.   Mana tidaknya, apabila sebahagian besar dari mereka didapati tidak mampu mencapai keputusan yang cukup baik untuk meneruskan pengajian ke peringkat tertinggi.   Antara segelintir yang mampu pula, sebahagian besarnya terkandas separuh jalan.  

Sebahagian yang lain pula memilih untuk meneruskan pengajian di negara-negara yang turut mengalami kekeliruan yang sama, sambil mencampur-adukkan pula antara budaya dengan ajaran agama.  

Apabila kesemua mereka pulang ke Malaysia, mereka tidak punya kelayakan untuk bekerja di dalam mana-mana sektor pun.  Satu-satunya bidang mereka ialah agama-politik.  Akhirnya, walaupun kurang kelayakan, mereka terpaksa menjadi guru agama, atau membuka sekolah agama sendiri yang dan mengajar agama mengikut kefahaman mereka sepertimana yang diajar oleh sekolah-sekolah agama politik mereka dahulu. 

Lalu kekeliruan mengenai agama pun berkembang biak apabila semakin ramai ibubapa yang inginkan anak mereka mendekatkan diri dengan agama memilih untuk menghantar anak-anak mereka ke sekolah milik produk-produk ini.  Selama itu juga, tiada siapa yang berani mempersoal atau mengkritik ajaran mereka ini dan segala apa yang diajar, ditelan sebagai benar hanya kerana mereka menggunapakai nama ‘agama’.    

Kerana itulah kita tidak hairan apabila masalah moral turut meningkat sejajar dengan meningkatnya jumlah sekolah-sekolah agama ini sepertimana yang dibanggakan oleh Faekah.    

Dan sekiranya Faekah mampu berfikir lebih dalam sedikit, maka beliau mungkin faham bahawa masalah MURTAD yang semakin parah di Selangor juga sedikit sebanyak berpunca dari kekeliruan yang dibawa oleh produk-produk sekolah agama-politik ini.  

Sikap ‘orang agama’ yang lahir dari sekolah tadi, jarang sangat menepati ciri-ciri Islam dan inilah yang menjadi antara punca Islam diragui.  Sikap mereka yang gemar menghukum, menyindir dan menghina orang yang dianggap jahil menyebabkan golongan yang sedang ‘mencari’ agama menjadi cuak sehingga memilih untuk lari dari Islam dalam mencari ketenangan atau kebenaran.   Selain itu, amalan agama yang berkisar soal hukum hakam sahaja, tanpa ditanam asas yang kuat, menyebabkan ramai anak muda walaupun cukup arif tentang hukum-hakam dalam Islam, turut mudah dipesongkan akidahnya sehingga menjadi murtad.    

Tun Mahathir jelas telah menganalisis dan mengkaji perkara ini secara mendalam dan dari segi jangka masa panjang, yang mana otak Faekah tidak mungkin mampu melakukannya.   

Walaupun tidak mampu berfikir sejauh itu, tidak perlulah Faekah pura-pura tidak tahu bagaimana bossnya, Khalid Ibrahim telah tanpa berfikir dua kali memilih untuk menempelak Jabatan Agama Islam dan membela gereja apabila kes MURTAD didedahkan.    Dan tidak perlulah Faekah pura-pura lupa bahawa Datuk Dr. Hasan Ali yang merupakan antara yang paling lantang mempertahankan akidah umat Islam, telah ditekan dari berbagai sudut sehingga akhirnya terpelanting keluar dari PAS dan kepimpinan PR Selangor, semata-mata ingin mempertahankan Islam.  

Isu Kalimah Allah juga menunjukkan betapa PR tidak mampu mengekang ancaman terhadap Islam oleh DAP.  PKR secara terbuka menyokong penggunaan Kalimah Allah di dalam kitab Injil walaupun tahu bahawa tujuannya adalah untuk memudahkan puak Kristian memurtadkan umat Islam.  Manakala PAS pula tidak mampu bersuara tegas dan masih berdolak dalih mengenainya dengan bercakap berlainan rentak di hadapan DAP, di hadapan pengikutnya dan  di dalam media perdana.  

Entah apa keputusan PAS sehingga kini kita masih tidak mendapat jawapan yang pasti, kerana jika mengikut Majlis Syura, larangan hanya termaktub ke atas ahli PAS sahaja di mana DAP atau siapa sahaja yang bukan ahli PAS, tentulah boleh menggunakan Kalimah Allah di dalam kitab Injil dan apa jua kitab agama.  Namun, bila diajukan dengan kenyataan tersebut kepada PAS, mereka menafikannya pula.  

Oleh itu, tidak usahlah Faekah bersusah payah memetik angka untuk menunjukkan PR turut mempertahankan agama Islam, tetapi lebih baik Faekah menjelaskan bagaimana peningkatan peruntukan dan jumlah sekolah agama itu turut seiring dengan peningkatan kes murtad, dan pertumbuhan pusat hiburan dan maksiat di Selangor?

KREDIT TO:http://malaysia-instinct.blogspot.com/ 

HOT..VIDEO TERBARU ANUAR???


Hot!!!!Panas!!!!semalam di gemparkan ada video terbaru Anwar yang melakukan perbuatan songsang.Mungkin video di bawah adalah video tersebut....layan.....!!!!


GEMPAR..VIDEO PEMIMPIN PAS BUAT MAKSIAT???Kah kah....video ini di buat khas untuk PARTY PAS....

PARLIMEN DIBUBAR HARI RABU NI???


Nak tahu betul ke tidak,klik DI SINI

HADI AWANG PEMBELIT NO 1 ???
Memang sah dan sahih Presiden PAS adalah pembelit nombor satu negara dan kalau ada piala yang boleh direbut atau dianugerahkan, saya bakal merupakan orang yang sokong lebih seratus peratus.
Isu kalimah Allah telah menyebabkan PAS bakal kecundang kerana semakin ramai penganut Islam membencinya setelah dilihat teramat gagal untuk mempertahankan hubungan manusia dengan ketauhidan, yang menjadi fundamental seseorang itu muslim atau sebaliknya.
Akibat kegagalan tersebut Haji Hadi ingin menyembunyikan fakta dan punca yang menyebabkan isu itu menjerat dirinya dan parti pimpinannya dengan melemparkan kesalahan kepada UMNO. Bahkan kanak-kanak sekolah pun boleh menilai siapakah Haji Hadi sebenar dalam soal itu.
Cerita selanjutnya,klik DI SINI

MUHYIDDIN BELASAH PEMBANGKANG???Muhyiddin hari ini menolak laporan media sosial mengaitkan Umno dengan kematian penyiasat persendirian P. Balasubramaniam dan membidas pembangkang kerana mempolitkkan semua hal yang berlaku dalam negara.
"Apa yang berlaku di Malaysia semua konspirasi Umno, lepas ini semua yang tidak elok berlaku di Malaysia konspirasi Umno," katanya ketika diminta mengulas mengenai isu tersebut.
Cerita selanjutnya,klik DI SINI

KHALID DAN AZMIN BERPERANG????Perselisihan antara Azmin Ali dengan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim semakin memburuk apabila Pengarah Pilihan Raya PKR negeri itu langsung tidak tahu menahu tentang tarikh bubar DUN yang dicapai PKR Selangor.

Khalid sebelum ini mengumumkan pihaknya sudah mempunyai tarikh yang sesuai untuk membubarkan DUN namun beliau enggan mengumumkan tarikh itu.

Read more at http://brojinggo.blogspot.com/2013/03/perang-azmin-khalid-semakin-parah.html#FbELdhvmc4hpsSsU.99 

TIAN CHUA DI MASUKKAN DALAM LOKAP???Tian Chua Wajib Di Dakwa & Di Hukum 

Ramai sebenarnya yang geleng kepala bila membaca kenyataan media oleh Pengarah Komunikasi PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad yang menggesa pendakwaan rasmi ke atas Naib Presiden PKR, Tian Chua digugurkan atas alasan wujudnya manipulasi oleh media. 

Entah siapa yang nak ditipunya tak tahulah, namun realitinya kenyataan asal Tian Chua yang memperolokkan insiden di Lahad Datu, Sabah bukannya disiarkan oleh Utusan Malaysia, Berita Harian atau TV3, sebaliknya terpampang jelas dalam portal milik PKR. 


Cerita selanjutnya,klik DI SINI

TUN M TIBAI ANWAR????


KUALA LUMPUR – Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad melihat keperluan untuk mewujudkan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) bagi mencari dalang di sebalik insiden pencerobohan di Sabah.
“Kita mempunyai kerajaan yang terbuka. Kita boleh siasat siapa dalang di sebalik insiden ini. Semua boleh ditubuhkan,” katanya selepas menyampaikan cek sumbangan sebanyak RM80,000 daripada Perdana Global Peace Foundation (PGPF) kepada Tabung Kebajikan Polis Diraja Malaysia (PDRM).
PDRM diwakili Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar di sini hari ini.
Semalam Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein dilaporkan mencadangkan perlunya kertas putih atau RCI diwujudkan bagi mencari dalang insiden pencerobohan di Sabah.
Hishammuddin juga dilaporkan berkata siasatan menyeluruh perlu dibuat bagi mengenal pasti motif pencerobohan itu termasuk kemungkinan ada pihak yang membiayai militan dari selatan Filipina itu untuk menggugat keamanan dan kedaulatan negara.
Artikel agensi berita Reuters sebelum ini memetik seorang pegawai tentera Filipina sebagai berkata penceroboh datang atas jemputan seorang ahli politik pembangkang Malaysia untuk membincangkan isu tanah.
Akhbar The Manila Times pula dilaporkan mendakwa pencerobohan itu mempunyai kaitan dengan kempen pembangkang Malaysia untuk memberi autonomi kepada Sabah jika mereka menang.
Dr Mahathir turut mempersoal sumber kewangan yang diperoleh penceroboh yang mendakwa mereka mewakili ‘Kesultanan Sulu’ sedangkan kerajaan Filipina memaklumkan mereka bukan golongan berada.
“Secara peribadi saya mahu tahu dari mana mereka mendapat wang sebanyak itu (untuk membeli senjata dan datang ke Sabah). Rakyat pun hendak tahu.
“Saya tidak fikir dia (Jamalul Kiram) orang kaya. Semua operasi itu melibatkan wang yang banyak.
“Jika dia betul-betul bangkrap, macam mana dia boleh memiliki wang itu,” katanya.
Terdahulu dalam ucapannya, Dr Mahathir yang juga Presiden PGPF berkata tuntutan penceroboh kononnya Sabah milik mereka memang tidak berasas kerana Malaysia ialah sebuah negara merdeka yang telah diiktiraf Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan penduduknya berhak mempertahankan negara ketika diancam musuh.
“Kita mempertahan negara kita, kita mempunyai hak yang sah untuk mempertahankannya. Dalam hal ini kita dapat melihat orang berkorban nyawa dalam mempertahan negara.
“Sebelum ini kita berdepan dengan pemberontakan, kita menghadapi banyak situasi termasuk cubaan menggulingkan kerajaan, tapi kini situasinya berbeza,” katanya.
Beliau berkata kerajaan mengiktiraf kewujudkan orang Sulu di Sabah yang telah pun menjadi rakyat Malaysia sejati dan mereka ini sememangnya menolak idea penceroboh untuk menakluki Sabah.
“Dia tidak patut cuba menuntut negara kita, tapi bila dia menggunakan kekerasan, kita tiada pilihan lagi.
“Orang kita bersedia untuk mati kerana negara dan saya fikir kita perlu menghantar mesej ini kepada semua rakyat Malaysia.
Dalam pada itu Khalid ketika ditemui berkata sumbangan itu diharap dapat membantu meringankan beban lapan keluarga anggota polis yang terkorban sebelum ini.
“Setiap persatuan telah bersama-sama dengan kita dalam semua krisis termasuk pencerobohan ini.
“Sumbangan ini akan menaikkan semangat kita dan kita sanggup melakukan apa sahaja untuk mengembalikan keamanan di Sabah,” katanya – Bernama

TERKINI LAHAD DATU...SEORANG LAGI PENGGANAS DI TAHAN

GAMBAR HIASAN

LAHAD DATU 16 Mac – Pasukan keselamatan menahan seorang lagi lelaki yang dipercayai ada kaitan dengan kumpulas pengganas Sulu di kawasan Felda Sahabat di sini hari ini.

Selanjunya,klik DI SINI

HARAKAH SIAR VIDEO TERBARU ANWAR???Rakyat Persoalkan Mengapa PAS Membuang Dan Melenyapkan Artikel Ini Dari Portal Harakahdaily Yang Diterbitkan Pada 16 Mac 2013 ?
Rasanya baru pagi tadi rakan blogger RBF ONLINE melaporkan belum ada lagi mana-mana media pro pembangkang seperti Malaysiakini, Malaysia insider atau Free Malaysia Today yang menyiarkan berita berkenaan.
Selanjutnya,klik DI SINI

WOW...VIDEO TERBARU ANWAR RM 10,000???


PERH...MAKIN KAYO LA BANG NON KITA...DI FAHAMKAN NILAI VIDEO ITU BERNILAI RM 10 000....MAK AI....TAPI KALAU BANG NON NAK KAYO LAGI,LELONG LA...SAPA NAK, BAYAR DENGAN HARGA YANG TINGGI...HIHIHI

TAPI PENULIS PASTI,VIDEO ITU LAKU UNTUK PENGANUT LGBT SAHAJA...MUNGKIN TOK-TOK LEBAI PAS PUN NAK TENGOK JUGAK VIDEO ITU....KIHKIHKIH...

CERITA SELANJUTNYA,KLIK DI SINI


GEMPAR....RATU PARTI PAS MINUM ARAK???
PERH...GILOR GUA CAKAP LU....RATU BAGI PARTI PAS NI MINUM ARAK???KAHKAHKAH

SELANJUTNYA,KLIK DI SINI

TERKINI DI LAHAD DATU...POLIS MAKAN BUBUR SAHAJA???LAHAD DATU – “Walau apa pun jadi, saya tak akan tinggalkan adik saya. Dia lumpuh. Saya tak boleh fikir nyawa saya seorang. Saya tekad, biar matipun kami tetap akan bersama.”
Itu luahan Kassim Ajirul, 65, apabila berjaya dibawa keluar dari tempat tinggalnya, selepas 12 hari serangan pengganas bersenjata yang mendakwa diri mereka tentera kesultanan Sulu.
Selanjutnya,klik D SINI

SAH...UMNO MENFITNAH ANWAR...EBBY...


Abby Abadi didalam satu kenyataan menerusi laman Twitternya, mengecam Umno kerana menyebarkan gambar skandal terbaru yang didakwa pemimpin tertinggi Pakatan pembangkang.

Abby menuduh Umno bersikap keterlaluan apabila mempromosi kelucahan melampau didalam laman sosial.

Abby juga menyifatkan tindakan Umno ini telah menyebabkan generasi muda hari ini menjadi rosak dan terpesong dari nilai- nilai Islam.


Selanjutnya,klik DI SINI

PM PULAK ADA KAITAN DENGAN KEMATIAN BALA???Balasubramaniam telah mati semalam kerana serangan jantung. Sakit jantung yang mana kita tahu tidak mampu untuk melawan takdir Tuhan apabila serangan jantung ini datang kepada kita.

Puak pembangkang dilihat cuba mempolitikkan isu kematian Bala ini dengan melemparkan tuduhan bahawa kematian Bala adalah dirancang oleh Najib Razak. Kata mereka Najib Razak telah membunuh Bala penyiasat persendirian yang terlibat secara langsung dalam kes Altantuya yang mati dibunuh.

Selanjutnya,klik DISINI

TIAN CHUA KENE TIBAI LAGI???GEORGE TOWN 16 Mac – Kekecohan berlaku di luar Dewan Perhimpunan Cina Pulau Pinang iaitu lokasi majlis Makan Malam Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Jalan Masjid Kapitan Keling dekat sini apabila lebih 100 ahli pertubuhan bukan kerajaan (NGO) membantah kehadiran Naib Presiden PKR, Tian Chua

Cerita selanjutnya,klik DI SINI

GELOMBANG MERAH DI KELANTAN...


TUKAR!!!! TUKAR!!!! TUKAR!!!

Itu antara laungan yang bergema yang disambut oleh puluhan ribu penyokong PAS di Kelantan diaatas kehadiran Perdana Menteri Malaysia ke Kelantan. Kenapa penuokong PAS, kerana sebelum ini merekalah rakyat Kelantan yang menaruh harapan kepada kerajaan PAS kelantan selama 22TAHUN. Tapi penantian rakyat Kelantan akhirnya dibohongi oleh penipuan yang semakin terbongkar, setelah PAS secara terangan menggugurkan dasar perjuangan negara Islam dalam manifesto mereka.


Klik D SINI untuk cerita selanjutnya.

PAS SUDAH GALI KUBUR DI KUBU SENDIRI????


Itulah yang boleh di perumpamakan di Kelantan.Itu baru satu gambar...

Klik DI SINI untuk selanjutnya.

GEMPAR...ADA VIDEO TERBARU PEMIMPIN PKR????


CDBG xtau nak cakap ape lagi,...kalau lah betul apa yang CDBG dapat ni,mungkin karier pemimpin PKR itu akan hancur berkecai...

Pembaca boleh nilai sendiri betul ke tidak pemimpin PKR tersebut...CDBG tidak menuduh tapi hanya menanyakan soalan,betul atau tidak pemimpin berkenaan....

Pembaca lihat sendiri beberapa gambar yang CDBG dapat.Selanjut,klik DI SINI

GEMPAR..INDON BANTU KIRAM???Kiram Minta Bantuan Tentera Indonesia Perangi Sabah?Nampaknya, Kiram III nekad untuk mendapatkan Sabah!! Setelah tidak dilayan oleh Kerajaan Filipina, beliau cuba meraih sokongan pula dari negara jiran Malaysia, iaitu Indonesia.
Mengikut laporan terbaru dari media Indonesia iaitu Merdeka.com, Ketua penceroboh di Sabah iaitu Kiram III mengaku telah memohon pertolongan dari Presiden Indonesia di dalam pertempuran dengan pasukan keselamatan Malaysia di Sabah.

Cerita selanjutnya,klik DI SINI

ANWAR DI TIBAI LAGI.....KESIAN....Gambar diatas adalah beberapa bekas orang kanan Anwar yang keluar dari Parti Keadilan Rakyat.Mereka keluar bukan kerana dibayar oleh UMNO,tapi mereka keluar kerana kesedaran yang mereka sedari akibat daripada perbuatan-perbuatan yang Anwar yang songsang.

Adakah kita yang tidak kenal mana Anwar ini tidak boleh mempercayai mereka???Mereka ini adalah mereka yang pernah berkorban untuk Anwar.Mereka pernah masuk penjara demi mempertahankan Anwar.Kita ini yang tidak pernah tengok pun Anwar boleh menerima lagi insan yang bernama ANWAR ini???? kan ke gilor tu.

Di sini,BBB selitkan satu video dari salah seorang bekas PEGUAM Anwar.Semoga kita semua mendapat kesedaran.Beliau menentang Anwar sebab bukan PANGKAT,DARJAT atau HARTA,tapi kerana KESEDARAN beliau.Alhamdulillah.......KREDIT TO:SRO

Friday, 15 March 2013

GEMPAR..KEMATIAN P.I BALA ADA KAITAN DENGAN ANWAR????Kematian Bala Peringatan Tuhan Untuk Anwar 

P Balasubramaniam (PI Bala) yang menjadi antara watak utama dalam kes pembunuhan model Mongolia, Altantuya Shaariibuu diberitakan telah meninggal dunia kerana mengalami serangan jantung kedua.  

Serangan pertama adalah pada 5 Mac lalu iaitu sehari sebelum beliau dijadual berucap dalam ceramah di Parit Sulong, Johor dan dimasukkan ke Unit Rawatan Jantung (CCU) selama empat hari.  Beliau kemudian dirujuk ke Institut Jantung Negara dan dijadualkan menjalani pembedahan dalam masa terdekat.  

Sebelum itu, ketika progam di Bachok, Kelantan beliau dikatakan telah mengadu sakit dada dan gastrik. 

PI Bala baru saja ‘dipulangkan’ dari luar negara oleh pihak PR bagi membantu dalam PRU-13.  Beliau sebelum ini telah melarikan diri keluar negara kononnya kerana ‘diancam’ oleh pihak yang bertanggungjawab membunuh Altantuya. 

PR yang terkenal dengan sikap suka mempolitikkan nyawa orang, nampaknya tidak sabar-sabar untuk mempolitikkan kematian Bala.  Ini terbukti apabila sejurus selepas serangan jantung pertama, pihak PR telah pun membuat kenyataan yang membayangkan Bala telah disihir.

Kredibiliti Bala menjadi persoalan penting dalam kes Altantuya memandangkan beliau bukan sahaja telah membuat dua Akuan Bersumpah yang bertentangan tetapi juga didapati mempunyai rekod jenayah ketika bertugas sebagai polis.   Antara jenayah yang dilakukannya turut tertakluk di bawah Akta Penculikan.  Beliau telah diarahkan meletakkan dalam masa jawatan 24 jam.  

Bala menggambarkan dirinya sebagai orang tengah dalam kedua-dua Akuan Bersumpah tetapi mengubah ‘watak penting’ iaitu yang menyampaikan arahan kepadanya.   Satu-satunya kisah yang masuk akal dan kekal dalam kedua-dua Akuan Bersumpah Bala ialah hubungan Razak Baginda dengan Altantuya serta wang yang diminta oleh Altantuya.  

Bala dikhabarkan telah menerima amanah dari Razak Baginda untuk menyampaikan sejumlah wang RM50,000 kepada Altantuya.   Versi yang lain pula mengkhabarkan jumlah USD500,000 iaitu komisen pembelian scorpene.  

Memandangkan kes scorpene telah terbukti tidak wujud dan Altantuya juga bukan seorang penterjemah dan tidak pernah ke Perancis dalam waktu urusniaga berjalan maka secara automatik kisah komisen tersebut tidak boleh digunapakai lagi.  

Justeru, kita kini berpegang kepada kisah RM50,000 yang diamanahkan oleh Razak kepada Bala untuk disampaikan kepada Altantuya.  Jika benar Altantuya menerima wang tersebut, kenapakah beliau perlu membuat kecoh di pejabat dan rumah Razak?   Ia hanya masuk akal jika Altantuya sebenarnya tidak menerima wang tersebut.  Jika ini benar, maka hanya Bala yang mampu mengesahkannya.  

Maka tidak mustahil, inilah yang menyebabkan cerita Bala berpusing-pusing dan berbelit-belit.  Dan tidak mustahil ini juga yang menyebabkan Bala diserang sakit jantung setelah dipanggil pulang ke Malaysia bagi membantu PR.  

Ini kerana, Bala tahu apa yang benar apa yang tidak.  Dan kita tahu bukan senang untuk menyorok kebenaran dan menyebarkan penipuan secara berterusan, terutama apabila melibatkan nyawa.  Lebih dahsyat lagi jika diri sendiri yang melakukan kesalahan tersebut.

Seluruh dunia tahu bahawa Bala tinggal di luar negara atas saraan pihak yang memusuhi kerajaan.   Ini kerana, Raja Petra yang turut lari ke luar negara telah memuatnaik gambarnya bersama Bala, bergembira bersama peguam-peguam mereka sambil mengutuk dan mengetawakan kerajaan.    

Jika benar Bala diancam oleh pihak di dalam kerajaan, dan jika benar kerajaan begitu korup lagi berkuasa dan kejam sehingga mampu mengawal keputusan mahkamah serta membunuh, bukankah lebih logik jika Bala juga menerima nasib yang sama dengan Altantuya?  Dan kenapa beliau berani pulang ke Malaysia dan berkempen untuk PR?  Malah, ketika meninggal dunia, beliau berada di rumah bersama isteri, dan bukannya bersembunyi kerana bimbangkan ancaman pihak berkuasa yang korup dan kejam seperti yang dituduhnya?  

Jelaslah, bahawa kerajaan tidak terlibat dalam apa jua mainan atau drama yang diceritakan oleh Bala.  Tidak mustahil Bala sendiri yang menjadi kunci semua kekusutan ini.  Altantuya mungkin tidak akan mati jika benar RM50,000 itu sampai ke tangannya.   

Apapun, Raja Petra telah membuat pengakuan bahawa semuanya hanyalah rekaan.  Zulkefli Noordin yang membela tertuduh dalam kes pembunuhan Altantuya juga telah membuat pengakuan bahawa beliau telah diarahkan oleh Anwar untuk memaksa pelanggannya itu mengaitkan nama Perdana Menteri sedangkan ia tidak benar.  Penipuan SUARAM mengenai scorpene dan Altantuya yang telah terkantoi menguatkan lagi bahawa semua ini hanyalah rekaan semata-mata.  

Paling menarik, bapa Altantuya sendiri telah membuat kenyataan bahawa satu-satunya pihak yang berhubung dan cuba membelinya ialah pihak pembangkang, bukan kerajaan.  

4 pihak telah mengesahkan penglibatan Anwar dan PR, maka apakah ini belum cukup untuk kita melihat kebenaran?   Patutlah Bala tidak mampu menghadapi dunia lagi.  

Kita ucapkan Takziah kepada keluarga Bala.  Harapan kita agar PR tidak mempolitikkan kematiannya pula.   Biarlah dia tenang menerangkan kepada Altantuya ke mana perginya RM50,000 yang diamanahkan melaluinya.  

Semoga mereka yang terlibat dalam fitnah ini insaf, bahawa ajal maut boleh tiba pada bila-bila masa dan tidak semestinya menunggu keputusan Pilihanraya.

KREDIT TO :BB

PR ADA KAITAN DENGAN ISU LAHAD DATU????Pencerobohan oleh penganas Sulu ke atas kedaulatan negara di Lahad Datu, Sabah menyerlahkan sikap khianat dan bermuka-muka pemimpin-pemimpin pembangkang.

Dalam keadaan keselamatan negara berada diancam bahaya oleh anasir luar mahu menghancurkan Malaysia, pemimpin seperti Naib Presiden PKR mengeluarkan kenyataan yang menghina anggota keselamatan yang terkorban.

Bukan sahaja ia tidak sensitif dan tidak berperikemanusiaan, malah lebih dahsyat ia membayangkan pihak pembangkang akan sanggup melakukan apa sahaja demi kuasa termasuk melemahkan semangat dan imej perajurit negara.

Mereka juga rela bersekongkol dengan musuh luar dengan tujuan untuk bekerjasama menjatuhkan sebuah kerajaan yang sah dan 
merampas kuasa politik.

Dalam isu pencerobohan di Lahad Datu, pembangkang cuba menangguk di air keruh untuk mendapatkan sokongan undi dan sokongan dengan mempolitikkan isu keselamatan negara.

Secara sedar dan terancang mereka sengaja memburuk-buruk imej pasukan keselamatan negara yang bertungkus lumus dan bertarung nyawa untuk menyelamatkan negeri Sabah daripada terus diserang pengganas.

Pembangkang sebenarnya menggunakan psikologi untuk melemahkan semangat juang perajurit supaya kumpulan penganas mampu mengatasi mereka.

Tidak keterlaluan jika dikatakan pembangkang adalah tali barut yang menjadi musuh dalam selimut untuk menggugat kedaulatan negara. 

Tindakan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim membuat pertemuan sulit dengan Nur Misuari, pemimpin kumpulan pemisah Filipina, MNLF adalah bukti bahawa pembangkang bukan sahaja tidak menunjukkan taat setia kepada raja dan negara malah melakukan pengkhianatan.

Pengkhianat seperti Anwar dan Tian Chua tidak boleh dimaafkan sama sekali dan hukuman setimpal seberat-beratnya juga tidak mampu menghapuskan dosa pengkhianatan mereka.

Tindakan pihak polis mendakwa Tian Chua di mahkamah atas tuduhan menghasut berhubung kenyataan menghina beliau adalah suatu yang tepat dan kena pada masanya.

Rakyat Malaysia yang sayangkan keamanan dan mahu melihat negara terus makmur dan maju dalam keadaan yang stabil sudah tentu tidak akan dapat menerima apa yang telah dilakukan oleh ahli parlimen Batu itu.

Sejarah perjuangan politik Tian Chua penuh dengan pengkhianatan dan onar yang mengancam negara.

Bermula dengan tindakan beliau memfitnah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melalui gambar bersama wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu melalui teknik photoshop, ahli politik pembangkang ini terus memporak peranda politik negara.

Beliau juga pernah dituduh mencederakan anggota polis yang sedang menjalankan tugas dan mahu menunjukkan hero dengan berbaring di hadapan trak FRU ketika rusuhan reformasi di Dataran Merdeka dahulu.

Politik Tian Chua dan pemimpin pembangkang adalah bersumber sekolah dan ideologi politik yang menjahanamkan negara.

Mereka berselindung disebalik slogan-slogan yang nampak secara luaran amat baik dan luhur.

Dengan menggunakan istilah yang berhubungkait dengan rakyat, pembangkang sebenarnya menunggang rakyat yang tidak berdosa dan jahil mengenai agenda politik mereka yang bermotifkan kejahatan.

Umpamanya, Nurul Izzah, anak Anwar yang juga kawan baik Tian Chua dan seorang lagi Naib Presiden PKR pernah mencetuskan kontroversi yang memutar belitkan ayat Al-Quran mengenai murtad.

Pembangkang bergerak untuk melemahkan kerajaan dan pentadbiran negara dalam semua bidang bukan sahaja politik.

Ini termasuk agama, sosial, pendidikan, kenegaraan dan juga isu-isu yang menyentuh kedudukan istimewa orang Melayu di sisi Perlembagaan.

Anwar kerap ke Sabah selepas menjadi Ketua Pembangkang dengan menimbulkan pelbagai isu berkaitan hak-hak negeri itu dalam gagasan Malaysia dengan tujuan untuk mewujudkan keadaan gelisah dan marah di kalangan rakyat.

Anwar menjanjikan macam-macam gula-gula politik untuk menarik rakyat Sabah menyokongnya termasuk tawaran meningkatkan royalti minyak daripada 5% kepada 20%.

Terakhir pembangkang menimbulkan isu pendatang asing dan kerajaan mengambil langkah pro-aktif dengan menubuhkan suruhanjaya siasatan untuk menangani masalah tersebut.

Namun Anwar dan pemimpin pembangkang lain menggunakan isu itu untuk menyerang kerajaan.

Akhirnya apabila berlaku pencerobohan penganas Sulu, terdedah siapa sebenar pengkhianat dan dalang merancang pencerobohan tersebut.

KREDIT TO : BB

WONG TAK’S U-TURN ANGERS FOLLOWERS AND PARTIES IN OPPOSITION PACT???


DAP is now playing the race card by fielding self proclaimed Himpunan Hijau chairman Wong Tack, popularly known as arson Wong for his famous determination to burn down the Lynas plant if Pakatan wins the 13th general election.

Wong Tack, shyly of course and humbly, accepted the offer by DAP, which at present anger the Himpunan Hijau’s committee members who questioned his move because they had promised to stay impartial and non-partisan.

Wong Tack had promised them their fight was only to have Lynas out of Kuantan purportedly to protect the environment and people from the alleged radiation from the processes in the plant.

Now, with much grandeur and pom-pom, Wong Tack raised his hands together with DAP’s owner Lim Guan Eng and pledged to serve the people of Bentong, Pahang.

On Lynas? Well, he made an ‘about turn’ or ‘U-turn’ just like his boss in the pact Anwar Ibrahim – “we will allow Lynas to operate after the company can prove it is not harmful to humans and environment.”

He claimed that this is after "weeks of intense discussion with the group's committee" and "with endorsements from leaders of the civil society, particularly on green issues".

But how come the committee members came out in the Star daily asking Wong Tack why he went into politics when they had agreed to be free of political influence?

So, imagine the ‘U-turn’ so suddenly…was the thought of being an MP is too attractive for Wong? Or is Wong having the same mind as Guan Eng – racial?

Would a "true environmentalist" use a political platform of an opposition and agreed to back Australian miner Lynas operating a controversial rare earths processing plant, if a new public inquiry proves it to be safe. 

Why wouldn’t he stand for the general election on his own as Independent or under green banner (environmental flag) as some of the environmentalists in Europe and Australia did?

And also if he and his group believed there is a need "to change the current regime", why not just throw their support behind the opposition pact instead of being a candidate of chauvinist party?

Why is Wong so adamant about shutting down the Lynas to the extent of saying he was going to burn the plant decided to back a political pact that was willing to compromise their stand on Lynas?

Until today, Wong Tack has never come out with any clarification on what Anwar has said in the interview but instead confirming he was going to contest under DAP ticket for Bentong parliamentary seat.

Whatever Wong Tack had decided, it is obvious many people who stood behind him have now abandoned him, regretting their actions.
And for DAP, fielding Wong in Bentong has stir another friction because the seat was contested by PKR and now PKR is angry, after being openly displaced without any discussion.

The opposition pact is in an obvious state of friction and disagreement on everything not just party’s philosophies but even seats distribution.

In reality, the end is near for the parties in the pact to disperse and go on their own strength and in this sense, there is actually no pact, just splinters of opposition trying to survive politically, not aiming for Putrajaya.

KREDIT TO:BB

SAH...ANWAR RAJA DRAMA....??


Anwar Bapa Sandiwara Malaysia

Sejak dari mula berlakunya peristiwa pencerobohan di Lahad Datu, Sabah sehinggalah ke saat ini di mana proses pembersihan giat dijalankan untuk menghapuskan saki baki pengganas Sulu, perkataan sandiwara tidak pernah lekang dari mulut para pemimpin dan penyokong PR.

Sama dada melalui tulisan atau ucapan, mereka cuba mencipta persepsi umum konon segala yang terjadi di Sabah tika ini hanyalah satu sandiwara politik. Bila ia gagal mencapai matlamat yang diingini, sebaliknya mengundang pula amarah rakyat mulalah mereka bersilat lidah mencipta seribu satu alasan. 

Itu kehebatan PR, bijak dalam bab memperlekehkan orang lain dan amat pantas dalam hal mempolitikkan isu demi mencapai matlamat politik kepartian mereka. Di masa yang sama cukup berpengalaman dalam mencipta pelbagai alasan untuk membebaskan diri dari bebanan kesalahan.

Jika diimbas sejarah lama sejak hampir 15 tahun lalu, perihal sandiwara politik sebetulnya amat sinonim dengan Anwar Ibrahim dan pakatan pembangkang yang diketuainya. Modus operandinya sama sahaja seperti Lahad Datu yakni mencetus kesangsian umum terhadap Kerajaan BN kemudian meraih laba politik untuk kepentingan sendiri.

Dulu gerombolan pembangkang yang sama jugalah yang menghebohkan kononnya Kerajaan BN telah berkonspirasi untuk membunuh Anwar dengan menyuntik darah HIV+ ke dalam tubuhnya sehingga menimbulkan kemarahan ramai penyokong reformasi pro Anwar. Kalut ribut satu negara dibuatnya.

Bila sandiwara suntikan darah HIV+ reda dan gagal menyebabkan kejatuhan Kerajaan BN, maka pembangkang menyebarkan pula kisah Anwar diracuni dengan arsenik. Sekali lagi negara dilanda keributan, tambah kalut jadinya bila kuncu-kuncu Anwar menyebarkan cerita sedih kononnya hayat Anwar hanya berbaki setahun sahaja.

Sekali lagi ujian darah dilakukan dan sekali lagi juga terbukti tiada racun arsenik yang mengalir dalam darah Anwar, tapi seperti biasa pembangkang tanpa rasa malu tetap menyebarkan propaganda yang nyawa Anwar dalam bahaya.

Sepanjang proses perbicaraan kes meliwat Azizan, bekas pemandu isterinya, Anwar meneruskan pula sandiwara baru datang ke mahkamah dengan lehernya memakai pendakap leher dan berkerusi roda bagi mencipta gambaran dirinya dizalimi sehingga mengalami kecederaan pada tengkuk dan patah tulang belakangnya.

Ada yang percaya dan yakin dengan kebenaran sandiwara itu sekalipun terbukti semasa dalam penjara Anwar sebenarnya sihat walafiat boleh ke sana ke mari tanpa pendakap leher dan tidak perlu berkerusi roda, hatta boleh pula bermain sepak takraw dan ping-pong.

Bagi yang waras akal dan celik mindanya tentu tertanya, andai benar Anwar pernah disuntik dengan darah HIV+, diracuni dengan arsenik manakala leher dan tulang belakang patah akibat dizalimi, habis siapa pula gerangannya si Ketua Umum PKR dan Ketua Pembangkang tika ini yang saban hari aktif meracau berceramah keliling negara tanpa henti? 

Hantu raya belaan Anwarkah? Tentu sekali tidak, kerana memang itulah Anwar Bin Ibrahim yang dulunya sibuk bersandiwara mendakwa diri di racuni arsenik dan disuntik darah HIV+ serta patah tengkuk dan belakangnya. Sihat dan terus aktif sekalipun perangainya makin hari dah nak sama dan hampir serupa dengan perangai hantu raya. 

Dan Anwar ini jugalah yang sibuk mendakwa dirinya dalam bahaya bila mana kereta yang dinaiki Wan Azizah tiba-tiba mengalami kerosakan dan tersadai selama sebulan di bengkel kereta, alang-alang kereta dah rosak maka dikatakannya kerosakan itu akibat konspirasi orang lain untuk membunuhnya.

Gagal menarik perhatian ramai dengan cerita sandiwara kereta rosak, alih-alih bila timbul isu dia meliwat pembantu peribadinya sendiri yang bernama Saiful Bukhari, tak semena-mena Anwar melompat lari bersembunyi di Kedutaan Turki atas alasan ada cubaan untuk membunuhnya.

Anwar yang lantik Saiful jadi pembancuh kopi kemudian di bawanya Saiful ke hulu hilir baik di dalam dan luar negara, Anwar yang memandai toron Saiful, akhirnya Anwar jugalah yang mendakwa ada konspirasi nak membunuhnya selepas Saiful membuat laporan polis dakwa diliwat.

Bijak tak bijak sandiwara Anwar, apa sahaja yang dicipta olehnya, orang lain yang kena tanggung getah nangkanya. Dia yang bijak mencipta sandiwara orang lain pula yang dituduh sedang bersandiwara dan berkonspirasi terhadapnya. Hebat bukan?

Sebab itu bila tiba-tiba sahaja terpancul perkataan sandiwara atau konspirasi politik dari mulut Anwar atau juak-juak balacinya, sejarah lama jangan kita lupakan. Perkataan itu cukup sinonim dengan Anwar dan amat mahir dijayakan oleh juak balacinya dalam usaha mereka untuk meraih kepentingan politik.

Apa yang berlaku di Lahad Datu semuanya menjurus Anwar Ibrahim, sebab itu juaknya yang bernama Tian Chua paling awal terloncat macam beruk cuba mencetuskan persepsi dengan segera menuduh pencerobohan di Sabah itu adalah sandiwara dan konspirasi politik Kerajaan Pusat.

Satu jari tuju pada orang lain, empat jari tuju pada dirinya sendiri. Itulah kebiasaan Anwar, Bapa Sandiwara Malaysia.

KREDIT TO:BB