Saturday, 21 September 2013

MAJLIS PENYERAHAN BORANG PENCALONAN PARLIMEN MARANG

Majlis penyerahan borang pencalonan berlangsung di dewan majlis daerah marang hari ini(21/09/2013) seawal jam 8.00 pagi dalam suasana yang ceria.

antara yang bertanding adalah :

Ketua bahagian:

1.datuk yahya khatib bin muhammad
2.dr latif awang
3.yb cg a.latif awang
4.zainal alang

Tim ketua bahagian:

1.alias abdullah
2.datuk razali idris
3.tn haji nik dir nik wan ku

Naib ketua bahagian:

1.haji rozi mokhtar
2.saiful bahari dato sulaiman
3.razak md amin
4.dato zafi razak

Ketua wanita:

1.senator pn hajah zaitun mat amin

Naib ketua wanita:

1.hjah azizah ahmad shah
2.pn normawati md khalid

Ketua puteri:

1.pn lela md daud

Naib ketua puteri:

1.noraini zakaria
2.zaira rozlin md zainuddin

Ketua pemuda:

1.zaidi muda
2.jasmira othman

Naib ketua pemuda:

1.saiful dazilan mazlan
2.kamarul arif hassan

Pesanan kepada yang bertanding supaya bertandinglah secara sihat.....good luck.....


Friday, 20 September 2013

SEBAB CHIN PING WAJIB DI TOLAK.....

"MENGAPA CHIN PENG PERLU DI TOLAK SAMA SEKALI 

PKM - Partai Komunis Malaya yang ditubuhkan pada awal tahun 30an bekerjasama dengan pihak British menentang Jepun bukan hanya untuk membebaskan Malaya tetapi mempunyai agenda lebih besar dari apa yang kita ketahui.
 
i. PERTAMA, untuk mendapatkan bekalan senjata, peluru dan latihan ketenteraan dari pihak British. Selepas perang kesemua senjata ini tidak dipulangkan, malah digunakan pula untuk memerangi pihak British.
 
ii. KEDUA, matlamat utamanya adalah untuk mendominasi politik di MALAYA selepas perang dunia kedua dan menukar sistem pemerintahan kepada sebuahRepublik Komunis. Ini terbukti dengan percubaan mengambil alih pemerintahan di Malaya oleh PKM dan kuncu-kuncunya sejurus selepas kekalahan Jepun. Kalau tidak kerana penentangan berani masyarakat Sg. Manik dan kembalinya pihak British ke Malaya, mungkin lebih ramai orang Melayu akan di sembelih.
 
iii. KETIGA, orang-orang Cina memang berdendam dengan Jepun. Ini kerana Jepun telah menyerang CHINA pada tahun 1937 dan seterusnya membunuh dan menyeksa berjuta rakyatnya. Pembabitan PKM menentang Jepun di Malaya adalah sekadar membalas dendam dan melindungi kepentingan orang Cina di Malaya.

iv. KEEMPAT, Malaya adalah 'lombong emas' bagi British dan KOMUNIS CHINA. Bagi PKM menguasai Malaya dari segi politik dan ekonomi akan membolehkannya membantu negara asal membina semula ekonomi yang telah ranap akibat peperangan menentang penjajah dan peperangan sesama sendiri.

v. Mulai 1969 hingga 1989. kita saksikan PKM terus melaksanakan revolusi bersenjata yang meyebabkan ribuan angguta pasukan keselamatan dan rakyat kita (termasuk Melayu, Cina, India, Kadazan, Iban dan lain-lain) terkorban ataupun cedera. Tidak kurang juga harta benda negara di musnahkan.

DS NAJIB XBENARKAN JAWATAN PRESIDEN DIPERTANDINGKAN????

UMNO Bertambah Kukuh Tiada Pertandingan Jawatan Tertinggi

Jika pilihanraya yang lepas dikatakan sebagai ‘ibu segala pilihanraya’, maka pemilihan UMNO kali ini pula dikatakan sebagai ‘ibu segala pemilihan UMNO’. Ini kerana UMNO dikatakan berada dalam keadaan yang lemah dan kehilangan punca walaupun telah berjaya menambah kerusi pada PRU yang lalu.

UMNO pada hari ini dikatakan berada dalam keadaan dilemma dalam mencari jati diri. Sebahagian dari kepimpinan di peringkat tinggi dilihat mempunyai ‘idea’ yang berbeza dengan penyokong-penyokong dan juga ahli dari akar umbi berkenaan hala tuju UMNO.

Secara dasarnya, ahli-ahli dan penyokong UMNO berpegang teguh kepada semangat asal penubuhannya iaitu dengan berpasak kepada perjuangan agama, bangsa dan negara. Ini bermakna UMNO wajib memperjuangkan pemerkasaan Melayu, dengan berdiri teguh atas keperibadian Melayu dan agama Islam.

Hanya kerana ingin memajukan diri, UMNO tidak harus menukar hala tujunya atau keperibadiannya. Apa yang UMNO perlu lakukan adalah menukar cara pemikiran agar lebih berdaya saing dan berdaya maju dengan memperbetulkan apa yang salah serta memperbaiki segala kelemahan.

Namun, kebanyakan pemimpin UMNO dikhuatiri tidak memahami hasrat akar umbi. Lebih teruk lagi apabila mereka turut memandang rendah dan memperlekehkan semangat UMNO yang asal. Kononnya ‘kemelayuan’ itu adalah kelemahan dan kerana itu UMNO tidak boleh terlalu Melayu lagi. Apa yang pemimpin sebegini terlepas pandang ialah tatkala pemimpin UMNO menggadai Melayu, kaum lain terus berjuang memperkasakan jatidiri bangsa masing-masing. Akibatnya, orang Melayu berada dalam kerugian serta mengalami ancaman ‘hilang di dunia’.

Justeru itu, pemilihan UMNO yang bakal menjelang ini dilihat sebagai pertembungan antara pemimpin yang membawa roh asal UMNO dengan pemimpin yang telah tersasar jauh dari perjuangan UMNO. Biarpun semuanya memakai nama UMNO dan berpakaian UMNO tetapi beberapa tindakan dan kenyataan sebahagian mereka sebelum ini telah memperlihatkan suara liberalis yang lebih mirip kepada pembangkang.

Mungkin sukar untuk diakui tetapi hakikatnya, UMNO sedang merekah, meretak dan menunggu masa untuk pecah berkecai.

Dalam keadaan ini, kepimpinan perlu berhati-hati dalam mengambil apa saja keputusan untuk memastikan UMNO kekal kuat. Walaupun pertandingan bagi semua jawatan adalah perlu untuk memulihkan UMNO agar kembali menepati harapan dan jangkaan akar umbi tetapi hakikatnya, pertandingan juga mampu memecahbelahkan parti yang telah sedia retak ini.

Mungkin menyedari hakikat ini, maka Tan Sri Muhyiddin Yassin, Timbalan Presiden UMNO, dikatakan tidak akan mencabar Presiden.

Jika benar, ini mungkin merupakan satu keputusan yang amat bijak, sekali gus menggambarkan kematangan dan ketokohan Tan Sri Muhyiddin. Biarlah semua jawatan lain dipertandingkan, tetapi bukan jawatan tertinggi bagi mengelakkan berlakunya taufan yang bukan saja mampu menyebabkan UMNO hancur tetapi juga mampu meletakkan negara dalam keadaan tidak menentu.

Tan Sri Muhyiddin tentunya seorang tokoh UMNO tulin kerana sentiasa melakukan apa yang terbaik untuk UMNO tanpa memikirkan kesan terhadap dirinya. Tiada siapa yang boleh lupa bagaimana beliau bertindak tegas meminta Tun Abdullah melepaskan jawatan apabila bekas Perdana Menteri itu dilihat sebagai tidak lagi mampu memandu UMNO di atas landasannya yang betul.

Walaupun Tan Sri Muhyiddin boleh saja ‘mencuba nasib’ mencabar Dato’ Seri Najib tetapi beliau cukup faham bahawa dalam keadaan sekarang, tindakan ‘cuba-cuba’ bukanlah sesuatu yang bijak untuk dilakukan.

Sesungguhnya, walaupun sokongan kepada Dato’ Seri Najib dikatakan cukup kukuh dan tidak mempunyai masalah untuk mengekalkan jawatan walaupun ia dipertandingkan, tetapi UMNO dan negara tidak mampu mengambil sebarang risiko.

Oleh yang demikian, kita rakyat Malaysia harus bersyukur kerana masih mempunyai pemimpin yang tidak tergila-gilakan jawatan serta sanggup melepaskan peluang demi memastikan parti dan negara berada dalam keadaan terkawal. Kita percaya sebahagian besar ahli-ahli UMNO menghargai pengorbanan Tan Sri Muhyiddin dan turut berkongsi semangat yang sama dengan beliau. Bagi memastikan pengorbanannya tidak sia-sia, UMNO wajib membuat pilihan yang tepat dalam pemilihan nanti.

Sekiranya ini berjaya dilakukan, maka kita semakin optimis yang UMNO bakal menambah sekurang-kurangnya 10 kerusi lagi dalam PRU-14 nanti.

KU LI MAHU BERTANDING JAWATAN PRESIDEN????

Ku Li Elok Bertanding Majlis Tertinggi

Tengku Razaleigh Hamzah, atau lebih mesra dengan panggilan Ku Li secara terbuka mengakui bahawa beliau masih mempunyai hasrat untuk bertanding dalam Pemilihan UMNO kali ini. Sebagai seorang veteran dan berjasa pula, ramai yang melihat satu-satunya jawatan yang sesuai wajar ditandinginya ialah jawatan tertinggi.

Namun, begitu Ku Li menafikan ingin bertanding jawatan tertinggi tetapi tidak keberatan bertanding jawatan yang lebih rendah.

Kenyataan Ku Li ini dilihat sebagai cerminan kematangan orang lama yang tidak terbawa-bawa dengan kerakusan untuk berkuasa tetapi berpijak di bumi nyata. Dengan usia yang mencecah 76 tahun, pastinya berebut kuasa bukanlah perkara mengujakan bagi Ku Li. Lagipun, UMNO tidak memerlukan pertandingan sengit yang mampu memecahbelahkan parti pada dan ketika ini. Apatah lagi dalam keadaan UMNO amat memerlukan tenaga muda dan segar untuk kekal relevan dalam arus politik semasa.

Walaupun tenaga muda itu penting bagi UMNO, parti ini turut memerlukan semangat dan kematangan orang-orang lama. Pengalaman orang-orang lama terlalu berharga untuk diketepikan seratus peratus. Justeru, minat Ku Li untuk terus berkhidmat di dalam UMNO dan bertanding dalam pemilihan tidak harus dipandang sinis.

Memandangkan penggal ini dilihat sebagai penggal terakhir untuk Ku Li bertanding, maka inilah disarankan agar Ku Li bertanding Majlis Tertinggi UMNO yang mana dilihat lebih sesuai untuknya. Dengan cara ini, UMNO akan berpeluang mendengar pendapat dan nasihat orang lama yang pastinya berguna untuk dijadikan panduan.

Kekuatan Ku Li bukanlah calang-calang. Beliau telah menyandang jawatan Ketua Bahagian Gua Musang sejak 1962 iaitu selama 51 tahun. Ini sekali gus menunjukkan bahawa beliau semestinya seorang pemimpin yang berkesan bagi rakyat kawasannya. Sekiranya beliau berada dalam MT UMNO, maka kekuatan dan keberkesanan kepimpinan beliau tentu sekali boleh dimanfaatkan oleh semua.

Bagaimanapun, terpulanglah kepada Ku Li untuk menentukan langkah seterusnya. Apa yang pasti, barisan kepimpinan UMNO cukup terbuka untuk menerima cabaran dari sesiapa sahaja.

DAP BELA 5 EKOR HARIMAU?????

KONSPIRASI, DISKRIMINASI DAN NASIB LIMA HARIMAU DALAM DAP

Hari ini adalah hari ketiga saya berblog. Walaupun masih baru blog ini telah mendapat sambutan yang menggalakkan dari rakyat Malaysia. Ada pemimpin DAP yang pro Dinasti Lim sudah mula kepanasan. Anthony Loke telah menghalang twitter DAP Insider dari mengkutinya. Malah akaun twitter DAP Insider telah disekat. Lim Guan Eng dan Anthony Loke kini menuduh bekas Pengerusi Kebangsaan DAP, Chen Man Hin sebagai batu api sehingga wujudnya blog ini.

Seperti yang dijanjikan,hari ini saya ingin mendedahkan kisah Lima Harimau.  Kumpulan ini sangat menakutkan Dinasti Lim. Orang-orang ini mampu mendatang ancaman kepada perjalanan politik Lim Guan Eng. Walaupun mereka kelihatan jinak tetapi bila-bila masa sahaja mereka mampu menerkam Lim Guan Eng. Mereka ialah;
  1. Teng Chang Kim – Selangor
  2. Chow Kon Yeow – Pulau Pinang
  3. Boo Cheng Hau – Johor
  4. Nga Kor Ming – Perak
  5. Ngeh Koo Ham – Perak

Kesemua lima diatas adalah musuh Lim Guan Eng yang perlu dibunuh oleh Dinasti Lim sebelum Lim Kit Siang meninggalkan DAP.

Teng Chang Kim adalah satu-satunya Adun DAP yang paling senior di Selangor. Beliau menang sejak beberapa pilihanraya yang lepas termasuk di bawah pemerintahan BN.

Apabila Pakatan Rakyat membentuk kerajaan di Selangor pada tahun 2008, Teng Chang Kim telah dinafikan haknya untuk dilantik sebagai Exco yang mewakili DAP. Sebaliknya Dinasti Lim lebih rela memilih budak hingusan, Ean Yong Hian Wah. Juga melantik Ronnie Liu sebagai exco. Ini kerana kedua-dua orang ini adalah orang suruhan Dinasti Lim untuk mereka mencari wang di Selangor.

Akhirnya kita menyaksikan bagaimana Teoh Beng Hock yang bertugas sebagai Setiausaha Politik kepada Ean Yong Hian Wah membunuh diri kerana mahu melindungi kegiatan rasuah majikannya. Sedangkan kegiatan rasuah majikannya dilakukan atas arahan Dinasti Lim.

Ronnie Liu diarahkan oleh Dinasti Lim agar mencari wang sebanyak mungkin dari kegiatan haram  di Selangor untuk kegunaan DAP Pusat. Sehingga Ronnie dilabel sebagai bapa kepada kegiatan haram. Perkara itu memang benar. Namun ianya dilakukan atas arahan Dinasti Lim. Akhirnya nama Ronnie rosak dan kalah dalam pemilihan CEC 2012. Ronnie juga tidak dicalonkan semula dalam pilihanraya umum ke 13 kerana kata Dinasti Lim ianya boleh menyebabkan nama DAP tercemar dalam usaha mereka untuk membentuk Kerajaan Persekutuan bersama PKR dan PAS.

Akhirnya Teng Chang Kim dipilih oleh Dinasti Lim sebagai exco yang mewakili DAP selepas Pakatan Rakyat berjaya pertahankan Selangor dalam pilihanraya umum ke 13. Dinasti Lim tahu jika Teng Chang Kim tidak dipilih huru hara pasti akan timbul. Dinasti Lim meletakkan Teng Chang Kim sebagai exco bukan dengan ikhlas hati. Ianya tidak lebih sebagai opera cina sahaja. Dinasti Lim dengan bantuan anggota war room mereka, Anthony Loke dan Tony Pua sedang merangka jalan yang paling halus untuk menyingkirkan Teng Chang Kim serta Empat Harimau lagi daripada DAP. Saya akan dedahkan kepada anda nanti apa rancangan halus mereka.

Chow Kon Yeow pula sebagai Pengerusi DAP Pulau Pinang sepatutnya dipilih sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang apabila DAP Berjaya menubuhkan kerajaan di negeri itu pada 2008. Bagaimanapun haknya telah dinafikan oleh Lim Kit Siang apabila dia melantik anaknya sebagai Ketua Menteri.

Boo Cheng Hau pula selaku Pengerusi DAP Johor telah dinafikan haknya untuk mencadangkan calon-calon DAP dalam pilihanraya umum ke 13. Semuanya diputuskan oleh Dinasti Lim demi untuk memastikan Boo Cheng Hau hilang pengaruh di Johor.

Dua sepupu dari Perak, Nga Kor Ming dan Ngeh Koo Ham sedang bergaduh besar dengan proksi Dinasti Lim di Perak, M.Kulasegaran.

Masalah kekalutan berhubung pemilihan CEC tahun 2012 menjadi peluang terbaik untuk untuk Dinasti Lim menyingkirkan Lima Harimau di atas.

Rancangan yang sedang dilakukan oleh Dinasti Lim umpama satu batu yang berjaya bunuh tiga ekor burung.

Bagaimana caranya dan adakah Dinasti Lim akan berjaya akan kami dedahkan dalam episod akan datang.

Thursday, 19 September 2013

BANTUAN UNTUK BUMIPUTRA..BUKTI PM RASIS?????

Bantuan Untuk Bumiputera Tak Bercanggah Dengan 1Malaysia

Seperti yang dijangka, masyarakat Cina pasti akan mengkritik Program Pemerkasaan Ekonomi Bumiputera yang diumumkan Perdana Menteri baru-baru ini. Sebelum itu, perlu diingatkan bahawa pada hari ini, MCA sebenarnya sudah tidak wujud kerana parti itu sudah pun ‘berasimilasi’ dengan DAP. Justeru, apabila kita menyebut masyarakat Cina, ia turut membawa makna pembangkang, iaitu DAP.

Secara dasarnya, masyarakat Cina memilih untuk menolak Barisan Nasional pada PRU-13 kerana enggan mengiktiraf Hak Istimewa Bumiputera. Bagi mereka, ia adalah satu polisi yang tidak adil kerana bersifat memberi bantuan dan kelonggaran kepada satu golongan sahaja. Lebih dari itu, mereka menganggap bantuan yang diberikan kepada bumiputera itu adalah dari hasil kerja mereka. Pendek kata, mereka menuduh kerajaan mengambil bahagian kek mereka untuk diberi kepada bumiputera.

Tanpa mereka sedar, mereka tidak mungkin akan mendapat bahagian kek tersebut jika kerajaan tidak menyediakan bahan-bahannya seperti peluang dan projek untuk berkembang. Malah kek tersebut juga mungkin telah habis dimakan tanpa bumiputera yang mewakili daya beli terbesar. Bumiputera pula telah memberikan sebahagian dari dapur mereka untuk masyarakat Cina duduk dan makan, maka seharusnya masyarakat Cina duduk dan makan sahajalah kek mereka tanpa membuat bising.

Dengan mengumumkan program pemerkasaan ekonomi bumiputera, kerajaan bukannya menyuruh masyarakat Cina keluar dari dapur, dan kerajaan juga tidak mengambil bahagian kek dari dulang masyarakat Cina. Sebaliknya, kerajaan menyediakan bahan-bahan lain untuk bumiputera dan menyuruh bumiputera membuat kek sendiri.

Setelah berkongsi dapur dan mempunyai kek masing-masing, maka kerajaan mengharapkan agar masyarakat Cina dan bumiputera dapat duduk dan makan bersama-sama bagi menepati semangat 1Malaysia.

Hakikat ekonomi itu adalah ia saling bergantungan. Kerana itu, semua negara termasuk negara-negara maju turut mengamalkan dasar diskriminasi positif dalam keadaan tertentu. Amerika Syarikat, misalnya, memberi kemudahan dan kelonggaran tertentu kepada warga kulit hitam bagi meningkatkan ekonomi mereka. Dasar seperti ini penting bagi memastikan kerajaan dapat menumpukan kepada perkara yang lebih penting tanpa diselubungi masalah sosial di dalam masyarakat yang terhasil dari kemunduran sesuatu kumpulan.

Justeru, kaum Cina tidak boleh mengambil sikap bongkak kononnya merekalah yang membawa kemajuan di negara ini dan menjadi pembayar cukai tertinggi bagi menjana ekonomi negara. Kaum Cina tidak boleh melihat kaum bumiputera sebagai penghalang kepada cita-cita mereka untuk menjadi lebih kaya dari sedia ada. Sikap angkuh dan pentingkan diri ini tidak menguntungkan sesiapa kerana kita saling bergantung sesama sendiri. Walau apapun, kaum Cina tetap memerlukan daya beli dan tenaga kerja dari bumiputera untuk menjadi lebih kaya.

Kaum Cina tidak akan menjadi lebih kaya dengan memijak bumiputera. Sekiranya bumiputera semakin ketinggalan dalam ekonomi, ia akan turut menjejaskan kitaran ekonomi negara. Ia juga akan menyumbang kepada lebih banyak masalah sosial yang timbul dari kemiskinan. Lebih buruk lagi, ia turut mampu menyumbang kepada ketidakstabilan dan seterusnya kemusnahan. 13 Mei adalah sejarah yang paling berharga untuk kita semua. Namun, malang sekali, orang-orang Cina enggan belajar darinya, malah menidakkannya.

Bukan sahaja 13 Mei, tetapi Reformasi Indonesia juga berpunca dari masalah yang sama iaitu kaum pribumi yang semakin lama semakin terpinggir akibat ketiadaan usaha yang berkesan untuk merapatkan jurang ekonomi.

Benar, bahawa Hak Istimewa Bumiputera yang tercipta dari DEB banyak turut membawa berbagai masalah sampingan. Namun, selagi ada usaha, selagi itu ada harapan yang matlamatnya akan tercapai. Sekiranya tiada langsung polisi yang seumpamanya, maka jurang ekonomi akan semakin meluas dan mendedahkan negara kepada berulangnya tragedi berdarah 13 Mei

Justeru, pengumuman Model Ekonomi Bumiputera (MEB) di bawah program memperkasa ekonomi bumiputera ini seharusnya diterima secara positif oleh masyarakat Cina kerana ia mencerminkan kesedaran kerajaan terhadap masalah yang timbul dalam DEB serta azam untuk terus memperbaikinya.

Kritikan masyarakat Cina kononnya ia bakal menjauhkan lagi masyarakat Cina dari BN menggambarkan pemikiran yang cetek kalaupun tidak rasis atau tamak haloba. Sebenarnya, semakin mantap ekonomi bumiputera, semakin mantaplah juga ekonomi masyarakat Cina. Lebih dari itu, keseimbangan ekonomi akan membantu menurunkan kadar jenayah dan juga masalah sosial di negara ini sekali gus membentuk kehidupan yang lebih baik untuk semua.

Masyarakat Cina wajar belajar berfikir lebih jauh dari sekadar untung rugi sahaja. Ingatlah kata-kata pepatah, “orang tamak, selalunya rugi”.

DS NAJIB MAHUKAN ANWAR KEMBALI BERSAMA UMNO?????

Berunding Dengan PAS Lebih Untung Dari PKR

Tidak dapat dinafikan yang Anwar Ibrahim itu adalah seorang politikus yang cukup hebat sekali sesuai dengan gelaran yang diberikan oleh isterinya iaitu ‘Anugerah Tuhan’. Suatu ketika dahulu kita terkejut juga dengan langkah yang diambilnya dalam menghadapi satu-satu isu terutama di dalam keadaan terdesak. Namun, setelah mengenali beliau, tiada apa lagi yang dilakukannya yang dapat mengejutkan kita. Malah, hari ini, ramai yang sudah mampu membaca gerak langkah beliau lebih awal lagi.

Bagaimanapun, langkah yang diambil Anwar kali ini cukup menarik iaitu cuba menggambarkan kepada dunia bahawa kerajaan BN atau Dato’ Seri Najib sedang menagih kerjasama dengannya atau dalam kata lain, ingin berdamai. Untuk itu, semua bala tenteranya dikerahkan untuk menonjolkan senario yang sama iaitu Dato’ Seri Najib telah, melalui orang tengah, berbincang dengannya untuk membentuk satu macam kerjasama seperti kerajaan perpaduan.

Kononnya, Dato’ Seri Najib buntu dalam menangani tekanan dalaman UMNO yang semakin hilang kepercayaan terhadapnya. Kononnya Dato’ Seri Najib sudah kehilangan punca untuk menangani masalah-masalah dalam negara seperti masalah jenayah, ekonomi dan perkauman. Justeru, hanya Anwarlah yang mampu menyelamatkan negara, sekali gus kedudukan Dato’ Seri Najib melalui satu perjanjian istimewa.

Soalan kita ialah bukankah Anwar yang ke hulu ke hilir membuat kacau dan memburukkan negara agar ekonomi merudum? Bukankah PR yang mendesak agar Akta Pencegahan dihapuskan dan penjenayah dibebaskan serta membela penjenayah bermati-matian? Bukankah PR yang bersungguh-sungguh meniupkan api perkauman di mana DAP secara terang-terangan melaungkan pemerintahan Cina melalui laman sosial Tony Pua? Justeru, apa ke jadahnya Dato’ Seri Najib memerlukan Anwar untuk menangani semua masalah ini sedangkan Anwar dan pembangkanglah yang menjadi puncanya?

Dan apa ke jadahnya Dato’ Seri Najib perlukan pengaruh Anwar untuk meningkatkan pengaruh dirinya di dalam UMNO sedangkan orang-orang Melayu telah meningkatkan sokongan terhadap parti itu dalam PRU yang lalu, serta menolak Anwar’? Bukankah ini bermakna sebarang kerjasama dengan Anwar hanya akan mengundang bala kepada Dato’ Seri Najib, yakni menyebabkan orang-orang UMNO turut menolak beliau?

Benarlah kata Jusuf Kalla iaitu Anwar hidup dalam angan-angan yang terlalu tinggi. Tidak mustahil Anwar tidak lagi dapat membezakan mana fantasi dan mana realiti. Kegilaannya untuk menjadi Perdana Menteri membuatkan beliau mula percaya kepada pembohongannya sendiri.

Hakikatnya, Dato’ Seri Najib tidak mungkin bekerjasama dengan manusia yang telah memfitnahnya dengan begitu teruk sekali. Anwar menuduh Dato’ Seri Najib membunuh dan sanggup mengupah saksi agar mensabitkan Dato’ Seri Najib atas kesalahan tersebut. Jadi, apakah maknanya ini?

Maknanya, jika Anwar berjaya, Dato’ Seri Najib boleh ke penjara atas kesalahan yang tidak dilakukannya. Lebih dahsyat lagi mungkin dikenakan hukuman mati memandangkan kes ini adalah kes bunuh.

Dengan niat Anwar yang begitu jahat terhadap Dato’ Seri Najib, apakah logik jika Dato’ Seri Najib menghulur tangan kerjasama dan melupakan sahaja apa yang Anwar cuba lakukan terhadapnya? Apakah jaminan yang Anwar tidak akan melakukannya sekali lagi, iaitu memfitnah dan menghumbankan Dato’ Seri Najib ke dalam gaung?

Inilah yang kita perlu hadamkan, iaitu apa yang Anwar telah lakukan terhadap Dato’ Seri Najib adalah melangkaui permusuhan politik. Ia telah menjadi sesuatu yang peribadi serta melibatkan nyawa.

Lagipun, yang menang adalah Dato’ Seri Najib dan yang kalah adalah Anwar Ibrahim. Malah, kemenangan Anwar di Permatang Pauh juga menyaksikan kemerosotan undi yang banyak sekali. Oleh itu, tiada sebab bagi Dato’ Seri Najib untuk berbincang dengan orang kalah.

Sekali lagi diulang, yang terhegeh-hegeh dan tersorong-sorong pipi yang baru disuntik botox di sini, ialah Anwar Ibrahim.

Dato’ Seri Najib sebagai Presiden UMNO tidak mungkin bekerjasama dengan pihak yang berpegang kepada liberalisme dan pluralisme. UMNO tidak akan sekali-kali berkompromi dalam hal ini. Kerana itulah UMNO tidak ada masalah untuk menghulur tangan kepada PAS walaupun PAS tegar membawa pendekatan takbur meletakkan diri lebih Islam dari UMNO. UMNO bersedia bersatu atas nama ummah dengan PAS biarpun PAS mengkafirkan UMNO.

Sekiranya PAS kembali menemui kewarasan, UMNO bersedia bekerjasama dengan PAS tetapi bukan PKR dan bukan Anwar Ibrahim. Kekuatan UMNO dicampur dengan PAS sudah cukup untuk mematikan terus PKR dan juga DAP.

Untuk apa UMNO bekerjasama dengan PKR yang mana majoriti wakil rakyatnya adalah kaum Cina yang tidak mungkin akan mengundi BN dalam PRU nanti?

Justeru, jika benar UMNO atau Dato’ Seri Najib benar-benar terdesak untuk bekerjasama dengan pembangkang, yang pastinya pembangkang itu bukan Anwar Ibrahim. Anwar boleh terus berangan dan jenteranya juga boleh terus menyebarkan angan-angannya. Namun, angan-angan itu akan kekal menjadi angan-angan sepertimana angan-angan ingin menjadi Perdana Menteri pada 16 September…entah pada tahun berapa...

KELUARGA LIM YG PENIPU?????

PEMBOHONGAN KELUARGA LIM MEMPERTAHANKAN KUASA DALAM DAP

Seperti yang saya tuliskan semalam, hari ini saya kembali dengan kisah penipuan Dinasti Lim dalam DAP. Mulai hari ini saya akan kongsikan dengan anda bagaimana Dinasti Lim memanipulasi perlembagaan DAP untuk memastikan mereka terus berkuasa.


Sejak 1968 DAP sentiasa dikawal oleh Lim Kit Siang yang memegang jawatan Setiausaha Agung atau Pengerusi Kebangsaan. Dalam organisasi DAP Setiausaha Agung paling berkuasa. Konsep ini sama seperti yang diamalkan oleh Parti Komunis Malaya yang mana jawatan Setiausaha Parti Komunis Malaya dipegang oleh Chin Peng.

Berikut adalah salah satu cara yang dimanipulasi oleh Lim Kit Siang untuk memastikan dia dan disnatinya terus berkuasa.

Parti DAP tidak mempunyai bahagian disetiap parlimen sepertimana yang diamalkan parti-parti lain. Mereka hanya mempunyai cawangan sahaja.

Cawangan-cawangan parti DAP pula dibahagikan kepada dua kumpulan.

i)              Cawangan sijil A
ii)             Cawangan sijil B

Penentuan samada sesebuah cawangan layak mendapat sijil A atau sijil B dibawah kuasa Setiausaha Agung.

Ahli-ahli cawangan sijil A layak untuk hadir ke Kongres Kebangsaan DAP dan layak mengundi untuk memilih CEC.

Ahli-ahli cawangan sijil B hanya layak hadir ke Kongres Kebangsaan DAP sebagai pemerhati sahaja dan TIDAK dibenarkan mengundi.

Cawangan yang dikenal pasti menyokong Dinasti Lim akan diberi sijil A untuk membolehkan mereka mengundi. Mana-mana cawangan yang dikenal pasti tidak menyokongnya dan tidak akan memberi undi kepadanya akan diberi sijil B untuk menghalang mereka daripada mengundi, walaupun sebelum itu cawangan tersebut mempunyai sijil A.  Setiausaha Agung berkuasa untuk menukar sijil cawangan dari A ke B atau dari B ke A bila-bila masa sahaja mengikut keperluannya.

Cara kedua bagaimana Lim Kit Siang memanipulasi Perlembagaan DAP untuk memastikan dia dan dinastinya terus berkuasa.

Perlembagaan DAP yang dirangka Lim Kit Siang juga menetapkan bahawa ahli-ahli yang layak mengundi pada pemilihan parti tidak boleh memilih siapa yang mereka hendak letak sebagai Pengerusi Kebangsaan, Timbalan Pengerusi Kebangsaan, Naib Pengerusi Kebangsaan, Setiausaha Agung dan jawatan-jawatan yang lain. Mereka hanya boleh memilih 20 calon-calon yang bertanding untuk mengisi CEC.

Apabila keputusan 20 yang terpilih sebagai  anggota CEC diumumkan maka 20 orang yang terpilih itu akan bermesyuarat untuk menentukan siapa yang dipilih sebagai Pengerusi, Naib Pengerusi, Setiausaha Agung dan jawatan lain. Tidak ada undi sulit. Mereka diminta memilih secara terbuka di depan keluarga Lim. Apabila berhadapan dengan situasi begini semua anggota CEC akan menjadi seperti lembu dicucuk hidung dan mereka terpaksa memilih Lim Kit Siang atau Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung selaku orang yang paling berkuasa dalam DAP.

Jika ada yang cuba melawan mereka tidak akan dipilih sebagai calon dalam pilihanraya dan akan menerima nasib malang sepertimana yang dialami oleh Lee Lam Thye, Wee Choo Keong dan lebih 100 orang lagi yang telah dipecat dari DAP.

Hampir 50 tahun Lim Kit Siang bukan sahaja memanipulasi perlembagaan DAP malah turut memanipulasi kehadiran perwakilan ke Kongres Kebangsaan serta pengiraan undi pemilihan CEC untuk memastikan dia atau dinastinya akan terus menguasai DAP.

Kit Siang tahu dia sekarang sudah dihujung usia dan penggal ini adalah penggal terakhirnya. Jadi dia perlu pastikan perjalanan politik dinastinya dalam DAP terus selamat. Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung dan Lim Hui Ying sebagai Setiausaha DAP Pulau Pinang. Lim Kit Siang juga tahu anaknya Lim Guan Eng tidak sepintar beliau dalam berpolitik dan juga tidak disukai oleh ramai pimpinan DAP kerana sikap angkuh dan sombong. Kebodohan Lim Guan Eng terserlah dalam CEC tahun 2012. Dia tidak sebijak Lim Kit Siang dalam memanipulasi undi sehingga membuatkan DAP berhadapan dengan masalah besar sekarang.

Akibat kebodohan Lim Guang Eng itu, kini Lim Kit Siang sedang memerah otak berfikir bagaimana cara untuk beliau menendang keluar satu kumpulan yang dikenali sebagai Lima Harimau yang boleh mendatangkan masalah besar kepadanya dan dinastinya dalam DAP.

Siapa Lima Harimau dan kenapa Lim Kit Siang perlu sembelih mereka ?

Berjumpa dalam episod yang akan datang.

8 SEBAB CHIN PING XLAYAK DI TANAM DI MALAYSIA????

Ringkasnya, mayat Chin Peng tidak wajar sama sekali dibawa balik untuk ditanam di bumi Malaysia ini samada dalam bentuk jasad, abu mahupun sehelai bulu sekalipun kerana:

1. tangannya penuh dengan darah anggota keselamatan dan rakyat Malaysia  yang dibunuh kejam oleh gerombolan subversif pimpinan Chin Peng;

2. ramai isteri yang menjadi janda, anak menjadi yatim piatu dan ibubapa kehilangan anak akibat pembunuhan oleh anasir subversif komunis pimpinan Chin Peng;

3. Chin Peng bukan warganegara Malaysia walaupun konon cerita beliau lahir di Sitiawan, Perak;

4. Chin Peng tidak menghormati kemerdekaan negara malah terus mengangkat senjata menentang negara ini dengan tujuan menggantikan pemerintahan yang sah pilihan rakyat dengan kerajaan komunis;

5. Chin Peng tidak mengambil peluang Perjanjian Damai Haadyai 02 Dis 1989 untuk balik hidup di Malaysia walaupun berpeluang berbuat sedemikian;

6. Chin Peng tidak pernah memohon maaf secara terbuka kepada rakyat Malaysia atas kekejaman anasir subversif komunis pimpinan beliau, malah tidak pernah menunjukkan kekesalan atas perbuatan itu;

7. Sebahagian besar hidup Chin Peng dihabiskan di negara China dan kemudiannya di Thailand.  Malaysia bukan, dan tidak pernah menjadi tempat bermastautin Chin Peng ini;

8.  Sedangkan jenazah Allahyarham Usamah Bin Ladin pun tidak dibenarkan dibawa balik ke negeri asalnya, sebaliknya dicampak ke laut yang dirahsiakan lokasinya sehingga kini.

Wednesday, 18 September 2013

KISAH AHLI DAP...PART 1

Nama saya Peter dan saya adalah ahli DAP sebuah cawangan di Johor.Saya menyertai DAP sejak tahun 1998.Saya masuk DAP kerana percaya parti DAP memperjuangkan demokrasi tulen untuk rakyat Malaysia.Walaupun saya seorang yang cerdik dan memilki ijazah tetapi saya pun tertipu dengan DAP.Mereka bukan berjuang untuk rakyat Malaysia tetapi berjuang untuk Dinasti Lim.

Kerana saya terlalu lantang melawan Dinasti Lim terutamanya dalam kes penipuan CEC hidup saya menjadi tidak aman.Saya sering diganggu oleh taiko-taiko yang dipelihara Dinasti Lim.Untuk sementara waktu saya melarikan diri ke Indonesia kerana gangguan taiko Lim.Hidup saya lebih aman disini dan saya akan berjuang daripada jauh untuk memastikan semua rakyat Malaysia tahu kejahatan Dinasti Lim.

Tujuan saya membuka blog ini dalam bahasa melayu untuk menceritakan kepada semua rakyat Malaysia tentang kejahatan Dinasti Lim.Saya tidak mahir menggunakan bahasa melayu.Mujurlah ada seorang rakan berbangsa melayu yang pernah bekerja sebagai pegawai seorang bekas wakil rakyat DAP menolong saya. 

Mulai hari ini saya akan menulis tentang penipuan pemilihan CEC.Saya akan dedah sampai habis bagaimana cara Dinasti Lim,Tony Pua,Anthony Loke manipulasi undi untuk memastikan mereka terus berkuasa dalam DAP.

CEC DAP TIDAK SAH.....KENAPA?

Anthony Loke Masih Gagal Buktikan 500 Perwakilan DAP Tangani Surat

Pemilihan semula CEC DAP nampaknya tetap akan diadakan dalam keadaan di mana masih banyak tandatanya tidak terjawab.

Setakat ini, Lim Guan Eng masih lagi tidak mampu membersihkan namanya dari tuduhan manipulasi dan menipu undi. Guan Eng juga tidak mampu menepis imej perkauman yang kini membelenggu dirinya dan juga parti, akibat meminggirkan perwakilan India dalam pemilihan awal.

Usaha terdesak setiausaha organisasinya, Anthony Loke, untuk memperbaiki kerosakan dengan menyatakan bahawa ‘500 dari 753 perwakilan yang tidak hadir mesyuarat atas alasan tidak menerima notis, sebenarnya telah menghantar surat lebih awal bagi menyatakan yang mereka tidak dapat hadir’, tidak dapat diterima langsung.

Ini kerana jika benar perwakilan yang terlibat telah menghantar surat tersebut, kenapa pula mereka membuat aduan kepada ROS? Dan jika benar surat itu wujud, kenapa Anthony tidak menyerahkannya kepada ROS sebagai bukti ketika DAP disiasat?

Logiknya, jika surat tersebut dikemukakan, tentu DAP tidak perlu mengambil risiko dibubarkan jika tidak mengadakan pemilihan semula. Dan tidak ada sebab DAP sengaja menyembunyikan surat tersebut sedangkan DAP sendiri mengakui yang parti itu cukup ‘takut’ jika terpaksa dibubarkan.

Nampaknya, baik Anthony Loke mahupun Lim Guan Eng, langsung tidak merasa bersalah tetapi berusaha sedaya upaya untuk menutup penipuan dengan penipuan juga. Sikap mereka ini menyebabkan ahli-ahli DAP semakin berang.

Sikap kepimpinan DAP yang berpura-pura tidak mendengar rungutan dan kemarahan ahli membuktikan parti itu mengamalkan sistem pemerintahan diktator. Ia juga membuktikan bahawa DAP sememangnya adalah parti milik Lim sekeluarga dan tiada siapa pun yang boleh mengubahnya.

Sepatutnya, DAP turut mengambil tindakan menyiasat dan mengambil tindakan ke atas mereka yang terlibat tidak menghantar notis kepada perwakilan. Dengan membiarkan sahaja kemelut ini berterusan membuktikan bahawa semua kepimpinan tertinggi DAP turut terlibat.

Memandangkan Anthony Loke yang mula-mula menyatakan kewujudan 500 surat dari perwakilan, maka sekurang-kurangnya DAP seharusnya mengambil tindakan terhadap beliau kerana menipu. Ini kerana, jika benar beliau tidak menipu, maka tentu tiada masalah bagi beliau untuk mengemukakan salinan asal surat tersebut seperti desakan ramai.

DAP wajib menunjukkan ketelusan dengan menghukum mereka yang bersalah. Tidak mungkin surat tersebut hilang begitu sahaja jika benar ia wujud seperti yang dikata.

KISAH BENAR TENTANG KOMUNIS...

 Sejarah negara kita sedang dipersendakan ke peringkat paling maksimum. Mana boleh ketua Parti Komunis Malaya (PKM) bernama Chin Peng digelar pejuang kemerdekaan?

Saya kenali Chin Peng menerusi namanya sejak saya kecil di Kampung Separap, Simpang Kiri,
 Batu Pahat, Johor. Ayah, Ibu dan guru-guru saya sering menceritakan hal Chin Peng dan PKM kepada saya.

Dari cerita-cerita mereka, saya insaf bahawa Chin Peng adalah pengganas yang perlu disula. Kata Ibu saya, di kampung saya sendiri masih wujud bukti keganasan PKM pada tahun 1945.

Di kampung saya banyak rumah dibakar secara rambang. Di kampung saya ada sekeluarga Melayu di kuburkan hidup-hidup dan beramai-ramai oleh pengganas PKM.

Di kampung saya ada orang yang di sula dan digantungkan ke pohon pedada di pinggir Sungai Simpang Kiri. Di suatu kampung yang kira-kira empat kilometer dari kampung saya, terdapat sejarah penduduknya di humbankan ke dalam minyak yang menggelegak dalam kawah gergasi.

Mereka mati bagaikan katak. Di satu lagi kampung pendalaman kira-kira enam kilometer dari kampung saya, sebuah surau pernah dijadikan pusat pengganas Bintang Tiga (PKM) untuk berpesta meminum arak dan menikmati juadah khinzir panggang.

Di situ juga sekumpulan perawan Melayu pernah dirogol dan diperkosa oleh gerombolan pengganas yang sama. Berikutan seluruh peristiwa di atas, bangkitlah angkatan pemuda parang panjang pimpinan Allahyarham Kiayai Salleh.

Kumpulan ini lebih dikenali sebagai Pejuang Selempang Merah. Mereka bertindak dan berjuang semata-mata untuk memansuhkan kezaliman PKM. Mereka adalah pahlawan yang tidak pernah didendang.

Mereka berjuang demi agama, bangsa dan tanahair. Saya belum pernah berterus-terang sebegini menerusi tulisan di blog ini sebelum ini kerana khuatir dituduh sebagai mengapi-apikan semangat perkauman.

Tetapi, saya pernah suarakan kisah di atas di Dewan Rakyat sehingga membuatkan pihak DAP senyap dan tergamam. Oleh itu, tanpa apologi kepada sesiapa, hari ini saya katakan bahawa saya hilang sabar bila ada individu mengatakan pejuang kemerdekaan negara adalah Chin Peng.

Pastinya luahan suara bangkangan saya ini disetujui oleh penduduk di sekitar Pagoh, Bukit Pasir dan Bukit Kepong, Muar, yang terdapat waris-waris mereka dibunuh oleh PKM yang zalim.

Pastinya orang Pontian juga turut menyimpan kisah seperti ini dalam lipatan sejarah keluarga masing-masing. Begitu juga dengan masyarakat Melayu di Bahau, Negeri Sembilan; di Sekinchan, Selangor; dan di Sungai Manik, Perak. Mereka juga mempunyai sejarah keganasan PKM yang hampir serupa bentuk dan kisahnya.

Beribu-ribu keluarga bekas Polis Khas atau Special Constable (SC), Polis biasa dan Askar Melayu juga pastinya amat arif akan kezaliman PKM.

Beratus-ratus ayah, pakcik, dan anggota keluarga mereka di bunuh anggota PKM sewaktu mempertahankan tanahair di zaman darurat.

Waris-waris askar Melayu yang hilang kaki, hilang tangan dan hilang nyawa akibat bom dan jerangkap samar PKM di Lembah Gubir pun pastinya mengakui bahawa Chin Peng dan PKM bukan pejuang kemerdekaan negara.

Cukuplah setakat ini curahan rasa bangkangan saya terhadap individu yang sedang mempersendakan sejarah perjuangan bangsa kita memerdekakan negara.

Saya harap pihak berkuasa akan segera bersuara dan bertindak untuk membetulkan fakta dan hakikat sejarah yang sebenar-benarnya.

Kredit: perjuangan sejati...

AKAUN BANK ANWAR TERBONGKAR.....????

Akaun Bank: Kenapa Anwar Masih Membisu?

Mungkin ada yang berkata bahawa mengungkit dan mencabar Anwar agar menjawab tuduhan mengenai kewujudan lebih 20 akaun bank miliknya dengan jumlah puluhan dan ratusan juta ringgit sebagai satu tindakan yang membuang masa. Kononnya, kedudukan kewangan Anwar tiada kena mengena dengan negara dan rakyat. Kononnya, ia semua adalah pembohongan bagi memburukkan nama Anwar semata-mata.

Benar, mengorek dan mengungkit soal jumlah wang yang dimiliki seseorang adalah tidak relevan. Tetapi, kita harus ingat bahawa Anwar bukan ‘seseorang’ tetapi beliau adalah Ketua Pembangkang Malaysia yang kerjanya saban hari memfitnah kerajaan sebagai korup dan pemimpin negara sebagai gemar bermewah-mewah.

Anwar juga gemar menunjuk imej sederhana di mana anak isterinya juga seringkali hanya berpakaian biasa tanpa sebarang perhiasan walaupun ketika menghadiri acara besar. Dengan itu, penyokong-penyokongnya selalu membandingkan keluarga Anwar dengan keluarga pemimpin UMNO serta menyebarkan persepsi kononnya pemimpin UMNO boros dan ‘makan duit rakyat’.

Namun, penyokong-penyokong Anwar lupa untuk bertanya, dari mana datangnya wang untuk mengupah sebarisan peguam yang terkenal untuk membelanya dalam semua kes mahkamahnya selama ini? Tambahan pula, salah seorang peguam itu merupakan orang yang pertama menuduhnya atas kesalahan liwat tetapi kini bertindak membelanya pula. Bayangkan, berapa juta yang diperlukan untuk membuat seseorang berpaling tadah sebegitu?

Setakat apa yang terdedah, bayaran Anwar untuk peguam itu sahaja adalah RM50 juta. Bukan sahaja bayaran peguam yang mahal tetapi gaya hidup Anwar sekeluarga yang mengalahkan Ketua Negara cukup mencurigakan kita. Semua orang tahu bagaimana Anwar keluar masuk negara, tinggal di hotel-hotel mewah bernilai ribuan ringgit semalam. Beliau juga mempunyai sekurang-kurangnya 7 pengawal peribadi. Itu belum termasuk pemandu dan pembantu untuk dirinya dan keluarga.

Yang menjadi masalah ialah Anwar bukan seorang tokoh korporat atau taikun bertaraf dunia untuk mempunyai wang sebanyak itu. Beliau juga bukan Ketua Negara yang layak mendapat segala perkhidmatan dan kemudahan tersebut di bawah tanggungan kerajaan.

Justeru, desakan JMM agar Anwar membenarkan akaunnya didedah adalah wajar. JMM tidak mahu menyusahkan Anwar dan sanggup menunggu Anwar di mana sahaja asalkan beliau menandatangani kebenaran kepada Bank Negara untuk mendedahkan akaun beliau.

Malangnya, Anwar membisu seribu bahasa. Nampaknya Anwar tidak berminat pun untuk melayan isu ini dan penyokongnya juga pura-pura tidak tahu menahu dan tidak mendengar apa-apa.

Mungkin bagi penyokong Anwar, hanya pemimpin BN yang perlu dipantau, tetapi pemimpin mereka boleh saja menerima dana dari apa jua sumber, tiada salahnya. Jika wang Anwar datang dari lorong gelap atau darah umat Islam Palestine, Iraq, Afghanistan pun mereka tidak peduli. Kerana itu, Anwar terus membisu kerana beliau tahu penyokong-penyokongnya semuanya bodoh macam lembu.

20 SEN OH 20 SEN

Oh 20sen

20sen yg di ambil dari kita..Yg mungkin kita marah kerana kita bukan lah orang yang berharta..Lalu bila di ambil dari kita dengan jalan yang kita xrela..Harta itu menjadi haram buat mereka..Yang mungkin boleh mengheret mereka ke neraka..Seperti doa2 kita..Seperti kata2 cacian kita..Sepreti luahan emosi kita..yang mengharap meraka menerima balasan..

Saudara..surah ali imran..juz4..ayat92.."kamu tidak akan sampai kepada kebajikan yang sempurna..sehingga kamu menafkah kan harta yang kamu cintai.."Marah mana pn kita..dendam mana pun kita..kerana 20sen yang di ambil dari kita..ianya tetap di ambil..Kalau memang 20sen tu ialah harta yang kita benar2 sayang..

Niatkan sedekah untuk saham akhirat kita..moga dengan 20sen tu Allah hitung kita sebagai orang2 yang menafkahkan harta yang kita sayang..Saudara2...Allah tidak pekak..juga tidak buta..Maha suci Allah dari semua tu..Allah nampak niat baik kita..juga niat buruk kita..Mungkin 20sen kecil di mata mereka..tapi kerana penindasan tak mustahil 20sen itu boleh menjadi sebab mereka di heret ke neraka..

20sen pula terlalu besar untuk kita..Tapi jangan ingat..20sen itu tak boleh mengheret kita ke neraka nya..dengan kata2 cacian kita..dengan dendam dan mazmumah yang kita tunjuk dari kemarahan yang timbul kerana kehilangan 20..

Wahai orang yang bergelar usztaz2..Wahai orang yang bergelar penuntut2 ilmu..Wahai orang yang di dengari suara2 mereka oleh orang ramai..Cukup lah kamu mengajar ummat ni berburuk sangka..Cukup lah kamu ajar ummat ini benci membenci..Cukup lah kamu ajar ummat ini buta dengan kahzanah Allah..Cukup lah kita menjadi buta kerana mengingin kan dunia..

Saudara..Allah xpandang kita bodoh bila kita diam xbersuara...Allah xpandang kita bodoh bila kita rela..Tp kita boleh di anggap bodoh..bila kita menunjukkan segala amarah kita..Wahai saudara2 ku..Ketahuilah..Kata2 cacian..xmerubah yg zalim menjadi adil..Yang di tindas menjadi untung..Dan xmeluaskan syurga walau seinci..

Tuesday, 17 September 2013

Hishamuddin Rais Pohon Syafaat Chin Peng?

Ironi sekali apabila musuh negara iaitu Chin Peng meninggal dunia di subuh Hari Malaysia yang ke-50. Ini menjadikan sambutan hari bersejarah ini semakin bermakna. Mungkin ada yang berkata bahawa kita tidak perlu terlalu emosi bila bercakap tentang komunis kerana pergerakan itu telah tenggelam dalam lipatan sejarah.

Namun, hakikatnya pergerakan komunis masih belum menjadi sejarah, ia masih lagi bergerak secara senyap bagai bara api yang enggan padam. Akhir-akhir ini, ia kembali memperlihatkan kepulan asap hitam yang mampu mengancam negara apabila beberapa usaha dilakukan untuk menjadikan komunis sebagai wira. Malah, pada hari ini, ia dilakukan secara terbuka melalui parti pembangkang.

Sepertimana yang kita tahu, DAP telah lama berusaha mengagungkan komunis. Berbagai usaha dilakukan untuk tujuan itu termasuk menyebarkan risalah sehinggalah kepada membuat filem The New Village semata-mata untuk mengasak sejarah rekaan ke dalam minda anak muda negara ini.

Begitu juga dengan PKR yang turut memberi isyarat menyokong komunis melalui tindakan mereka menolak jalur gemilang tetapi menjulang bendera Sang Saka. PAS, bagaimanapun, seperti biasa tidak tahu apa-apa, hanya menurut sahaja dan sekali sekala turut bersuara menyokong komunis melalui Timbalan Presiden mereka.

Justeru, kematian Chin Peng yang diraikan oleh rakyat Malaysia menjadi tarikh perkabungan bagi pembangkang. Tidak cukup dengan desakan untuk membawa balik abu mayat Chin Peng ke Malaysia, Hishamuddin Rais blogger ‘tersohor’ mereka menobatkan Ching Peng sebagai ‘pejuang negara’ yang setaraf Nabi.

Ini dilakukan melalui laman sosial peribadinya yang menyebut “16 September sebagai hari mengingati pejuang negara, ‘wafatnya’ Chin Peng”.

Hishamuddin Rais sudah dikenali sebagai manusia yang ‘sesat’ dalam hidup. Jika sesetengah manusia menjadi sesat dalam mencari pegangan, tetapi Hishamuddin Rais tidak pernah mencari pegangan. Beliau sesat atas pilihannya sendiri untuk hidup dalam ‘kebebasan’ iaitu tidak terikat kepada apa-apa bentuk budaya, bangsa, kepercayaan dan agama. Beliau selesa hidup terapung-apung, kononnya itulah cara hidup yang benar.

Manusia seperti Hishamuddin mengagungkan Chin Peng bukan kerana beliau benar-benar percaya kepada komunisme ataupun sejarah yang diubah. Tetapi, beliau mengagungkan Chin Peng semata-mata untuk menentang kerajaan dan mencabar kebenaran. Pendek kata, beliau sengaja ingin memberontak sekadar untuk memenuhi cara hidupnya yang enggan mengikut arus.

Manusia seperti Hishamuddin Rais ini sebenarnya hanya ingin menjadi terkenal atau glamour. Ingin disanjung dan ingin dihormati. Malangnya, beliau tidak punya bakat atau kebolehan atau kebijaksanaan yang hebat untuk meletakkan dirinya di puncak. Oleh itu, cara yang paling mudah ialah menentang kerajaan, membuat kacau dan membuat kenyataan kontroversi agar namanya disebut-sebut.

Nampaknya, beliau telah berjaya juga untuk menjadi orang yang dikenali. Apa perlukah kita mengucapkan tahniah padanya? Apakah beliau benar-benar percaya yang beliau adalah manusia ‘berjaya’?

Ya, beliau memang telah berjaya. Hishamuddin Rais telah berjaya menipu dirinya sendiri kononnya beliau merupakan manusia yang membawa makna dalam sejarah negara.

Hakikatnya, beliau langsung tidak bermakna kepada sesiapa termasuk dirinya sendiri.

Apa yang beliau tidak mungkin terfikir ialah, Chin Peng yang disanjungnya juga tidak akan mengiktiraf kewujudan manusia bernama ‘Hishamuddin Rais’ ini. Malah, jika komunis berjaya memerintah Malaysia juga, Hishamuddin Rais akan dipinggirkan kalaupun tidak disepak terajang ke sana ke mari oleh kepimpinan Cina. Biarpun Hishamuddin sanggup meminum air tapak kaki mereka, beliau tetap akan dilayan seperti sampah jua.

Dan sesungguhnya, itulah yang paling sesuai untuk dirinya.

Hishamuddin adalah sampah sarap yang bersuara. Sampah sarap seperti beliau bukan sahaja tidak berguna kerana tidak boleh dikitar semula tetapi membawa kemusnahan kepada alam sekitar dan manusia sejagat. Beliau menghabiskan hidupnya dengan membuat onar kepada agama, bangsa dan negara tanpa tujuan yang pasti, sekadar untuk memuaskan hati sendiri.

Kepada Hishamuddin Rais, tiada apa yang dapat kita nasihatkan lagi. Jika Chin Peng sudah setaraf Nabi baginya, tidak mustahil beliau turut memohon syafaat Chin Peng dan berdoa akan ditempatkan bersama ‘pejuang’ itu di alam akhirat nanti…. Siapa tahu, mungkin tidak lama lagi…

HISHAMUDDIN RAIS PUJA CHIN PING????

Hishamuddin Rais Pohon Syafaat Chin Peng?

Ironi sekali apabila musuh negara iaitu Chin Peng meninggal dunia di subuh Hari Malaysia yang ke-50. Ini menjadikan sambutan hari bersejarah ini semakin bermakna. Mungkin ada yang berkata bahawa kita tidak perlu terlalu emosi bila bercakap tentang komunis kerana pergerakan itu telah tenggelam dalam lipatan sejarah.

Namun, hakikatnya pergerakan komunis masih belum menjadi sejarah, ia masih lagi bergerak secara senyap bagai bara api yang enggan padam. Akhir-akhir ini, ia kembali memperlihatkan kepulan asap hitam yang mampu mengancam negara apabila beberapa usaha dilakukan untuk menjadikan komunis sebagai wira. Malah, pada hari ini, ia dilakukan secara terbuka melalui parti pembangkang.

Sepertimana yang kita tahu, DAP telah lama berusaha mengagungkan komunis. Berbagai usaha dilakukan untuk tujuan itu termasuk menyebarkan risalah sehinggalah kepada membuat filem The New Village semata-mata untuk mengasak sejarah rekaan ke dalam minda anak muda negara ini.

Begitu juga dengan PKR yang turut memberi isyarat menyokong komunis melalui tindakan mereka menolak jalur gemilang tetapi menjulang bendera Sang Saka. PAS, bagaimanapun, seperti biasa tidak tahu apa-apa, hanya menurut sahaja dan sekali sekala turut bersuara menyokong komunis melalui Timbalan Presiden mereka.

Justeru, kematian Chin Peng yang diraikan oleh rakyat Malaysia menjadi tarikh perkabungan bagi pembangkang. Tidak cukup dengan desakan untuk membawa balik abu mayat Chin Peng ke Malaysia, Hishamuddin Rais blogger ‘tersohor’ mereka menobatkan Ching Peng sebagai ‘pejuang negara’ yang setaraf Nabi.

Ini dilakukan melalui laman sosial peribadinya yang menyebut “16 September sebagai hari mengingati pejuang negara, ‘wafatnya’ Chin Peng”.

Hishamuddin Rais sudah dikenali sebagai manusia yang ‘sesat’ dalam hidup. Jika sesetengah manusia menjadi sesat dalam mencari pegangan, tetapi Hishamuddin Rais tidak pernah mencari pegangan. Beliau sesat atas pilihannya sendiri untuk hidup dalam ‘kebebasan’ iaitu tidak terikat kepada apa-apa bentuk budaya, bangsa, kepercayaan dan agama. Beliau selesa hidup terapung-apung, kononnya itulah cara hidup yang benar.

Manusia seperti Hishamuddin mengagungkan Chin Peng bukan kerana beliau benar-benar percaya kepada komunisme ataupun sejarah yang diubah. Tetapi, beliau mengagungkan Chin Peng semata-mata untuk menentang kerajaan dan mencabar kebenaran. Pendek kata, beliau sengaja ingin memberontak sekadar untuk memenuhi cara hidupnya yang enggan mengikut arus.

Manusia seperti Hishamuddin Rais ini sebenarnya hanya ingin menjadi terkenal atau glamour. Ingin disanjung dan ingin dihormati. Malangnya, beliau tidak punya bakat atau kebolehan atau kebijaksanaan yang hebat untuk meletakkan dirinya di puncak. Oleh itu, cara yang paling mudah ialah menentang kerajaan, membuat kacau dan membuat kenyataan kontroversi agar namanya disebut-sebut.

Nampaknya, beliau telah berjaya juga untuk menjadi orang yang dikenali. Apa perlukah kita mengucapkan tahniah padanya? Apakah beliau benar-benar percaya yang beliau adalah manusia ‘berjaya’?

Ya, beliau memang telah berjaya. Hishamuddin Rais telah berjaya menipu dirinya sendiri kononnya beliau merupakan manusia yang membawa makna dalam sejarah negara.

Hakikatnya, beliau langsung tidak bermakna kepada sesiapa termasuk dirinya sendiri.

Apa yang beliau tidak mungkin terfikir ialah, Chin Peng yang disanjungnya juga tidak akan mengiktiraf kewujudan manusia bernama ‘Hishamuddin Rais’ ini. Malah, jika komunis berjaya memerintah Malaysia juga, Hishamuddin Rais akan dipinggirkan kalaupun tidak disepak terajang ke sana ke mari oleh kepimpinan Cina. Biarpun Hishamuddin sanggup meminum air tapak kaki mereka, beliau tetap akan dilayan seperti sampah jua.

Dan sesungguhnya, itulah yang paling sesuai untuk dirinya.

Hishamuddin adalah sampah sarap yang bersuara. Sampah sarap seperti beliau bukan sahaja tidak berguna kerana tidak boleh dikitar semula tetapi membawa kemusnahan kepada alam sekitar dan manusia sejagat. Beliau menghabiskan hidupnya dengan membuat onar kepada agama, bangsa dan negara tanpa tujuan yang pasti, sekadar untuk memuaskan hati sendiri.

Kepada Hishamuddin Rais, tiada apa yang dapat kita nasihatkan lagi. Jika Chin Peng sudah setaraf Nabi baginya, tidak mustahil beliau turut memohon syafaat Chin Peng dan berdoa akan ditempatkan bersama ‘pejuang’ itu di alam akhirat nanti…. Siapa tahu, mungkin tidak lama lagi…

HISHAMUDDIN RAIS PUJA CHIN PING????

Hishamuddin Rais Pohon Syafaat Chin Peng?

Ironi sekali apabila musuh negara iaitu Chin Peng meninggal dunia di subuh Hari Malaysia yang ke-50. Ini menjadikan sambutan hari bersejarah ini semakin bermakna. Mungkin ada yang berkata bahawa kita tidak perlu terlalu emosi bila bercakap tentang komunis kerana pergerakan itu telah tenggelam dalam lipatan sejarah.

Namun, hakikatnya pergerakan komunis masih belum menjadi sejarah, ia masih lagi bergerak secara senyap bagai bara api yang enggan padam. Akhir-akhir ini, ia kembali memperlihatkan kepulan asap hitam yang mampu mengancam negara apabila beberapa usaha dilakukan untuk menjadikan komunis sebagai wira. Malah, pada hari ini, ia dilakukan secara terbuka melalui parti pembangkang.

Sepertimana yang kita tahu, DAP telah lama berusaha mengagungkan komunis. Berbagai usaha dilakukan untuk tujuan itu termasuk menyebarkan risalah sehinggalah kepada membuat filem The New Village semata-mata untuk mengasak sejarah rekaan ke dalam minda anak muda negara ini.

Begitu juga dengan PKR yang turut memberi isyarat menyokong komunis melalui tindakan mereka menolak jalur gemilang tetapi menjulang bendera Sang Saka. PAS, bagaimanapun, seperti biasa tidak tahu apa-apa, hanya menurut sahaja dan sekali sekala turut bersuara menyokong komunis melalui Timbalan Presiden mereka.

Justeru, kematian Chin Peng yang diraikan oleh rakyat Malaysia menjadi tarikh perkabungan bagi pembangkang. Tidak cukup dengan desakan untuk membawa balik abu mayat Chin Peng ke Malaysia, Hishamuddin Rais blogger ‘tersohor’ mereka menobatkan Ching Peng sebagai ‘pejuang negara’ yang setaraf Nabi.

Ini dilakukan melalui laman sosial peribadinya yang menyebut “16 September sebagai hari mengingati pejuang negara, ‘wafatnya’ Chin Peng”.

Hishamuddin Rais sudah dikenali sebagai manusia yang ‘sesat’ dalam hidup. Jika sesetengah manusia menjadi sesat dalam mencari pegangan, tetapi Hishamuddin Rais tidak pernah mencari pegangan. Beliau sesat atas pilihannya sendiri untuk hidup dalam ‘kebebasan’ iaitu tidak terikat kepada apa-apa bentuk budaya, bangsa, kepercayaan dan agama. Beliau selesa hidup terapung-apung, kononnya itulah cara hidup yang benar.

Manusia seperti Hishamuddin mengagungkan Chin Peng bukan kerana beliau benar-benar percaya kepada komunisme ataupun sejarah yang diubah. Tetapi, beliau mengagungkan Chin Peng semata-mata untuk menentang kerajaan dan mencabar kebenaran. Pendek kata, beliau sengaja ingin memberontak sekadar untuk memenuhi cara hidupnya yang enggan mengikut arus.

Manusia seperti Hishamuddin Rais ini sebenarnya hanya ingin menjadi terkenal atau glamour. Ingin disanjung dan ingin dihormati. Malangnya, beliau tidak punya bakat atau kebolehan atau kebijaksanaan yang hebat untuk meletakkan dirinya di puncak. Oleh itu, cara yang paling mudah ialah menentang kerajaan, membuat kacau dan membuat kenyataan kontroversi agar namanya disebut-sebut.

Nampaknya, beliau telah berjaya juga untuk menjadi orang yang dikenali. Apa perlukah kita mengucapkan tahniah padanya? Apakah beliau benar-benar percaya yang beliau adalah manusia ‘berjaya’?

Ya, beliau memang telah berjaya. Hishamuddin Rais telah berjaya menipu dirinya sendiri kononnya beliau merupakan manusia yang membawa makna dalam sejarah negara.

Hakikatnya, beliau langsung tidak bermakna kepada sesiapa termasuk dirinya sendiri.

Apa yang beliau tidak mungkin terfikir ialah, Chin Peng yang disanjungnya juga tidak akan mengiktiraf kewujudan manusia bernama ‘Hishamuddin Rais’ ini. Malah, jika komunis berjaya memerintah Malaysia juga, Hishamuddin Rais akan dipinggirkan kalaupun tidak disepak terajang ke sana ke mari oleh kepimpinan Cina. Biarpun Hishamuddin sanggup meminum air tapak kaki mereka, beliau tetap akan dilayan seperti sampah jua.

Dan sesungguhnya, itulah yang paling sesuai untuk dirinya.

Hishamuddin adalah sampah sarap yang bersuara. Sampah sarap seperti beliau bukan sahaja tidak berguna kerana tidak boleh dikitar semula tetapi membawa kemusnahan kepada alam sekitar dan manusia sejagat. Beliau menghabiskan hidupnya dengan membuat onar kepada agama, bangsa dan negara tanpa tujuan yang pasti, sekadar untuk memuaskan hati sendiri.

Kepada Hishamuddin Rais, tiada apa yang dapat kita nasihatkan lagi. Jika Chin Peng sudah setaraf Nabi baginya, tidak mustahil beliau turut memohon syafaat Chin Peng dan berdoa akan ditempatkan bersama ‘pejuang’ itu di alam akhirat nanti…. Siapa tahu, mungkin tidak lama lagi…

Monday, 16 September 2013

CINA DAH BENCI DONG ZHONG????

Orang Cina Semakin Pencilkan Dong Zhong

Pertubuhan pelampau Cina yang bersembunyi di sebalik nama ‘pendidikan’, iaitu Dong Zong, terus berusaha memperjuangkan agenda perkauman dengan menolak Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013-2025.

Alasan mereka ialah PPPM 2013-2025 bertujuan untuk menghapuskan sekolah vernakular dan mendiskriminasi bahasa ibunda mereka dengan menambah masa untuk pembelajaran Bahasa Malaysia yakni, Bahasa Kebangsaan. Sememangnya inilah yang sepatutnya iaitu penghapusan sekolah vernakular. Namun, ironinya, PPPM 2013-2025 tidak langsung meletakkan penghapusan sekolah vernakular sebagai salah satu pendekatannya.

Oleh itu, ‘amukan’ Dong Zong sebenarnya adalah reaksi yang keterlaluan.

Melayan karenah pelampau pastinya membuang masa kerana perkataan ‘pelampau’ atau ektremis itu dengan sendirinya menjelaskan yang mereka tidak mampu berfikir secara rasional. Justeru, keputusan kerajaan untuk mengabaikan sahaja desakan Dong Zong serta meneruskan PPPM 2013-2025 adalah keputusan yang tepat.

Malaysia tidak punya banyak masa untuk memulihkan masalah polarisasi kaum yang semakin meruncing. Manakala, kewujudan Dong Zong merupakan antara punca utama kepada masalah ini. Perjuangan Dong Zong yang meletakkan kehendak kaum Cina mengatasi kepentingan negara menjadikan menjadikan negara ini semakin hari semakin rapuh. Keengganan kaum Cina untuk mengasimilasi dengan kaum asal serta menghayati aspirasi dan sejarah negara, adalah tumor yang semakin membesar yang hampir tidak dapat diubati lagi.

Seperti yang dikatakan tadi, tiada penerangan, penjelasan mahupun pembentangan fakta dan bukti yang mampu membuatkan Dong Zong memahami keperluan untuk bertolak ansur, bersatu padu dan melakukan sedikit sebanyak pengorbanan demi negara. Ini kerana Dong Zong tidak pernah menerima negara ini sebagai negara mereka tetapi masih terkenang-kenangkan Tanah Besar Cina. Namun, kurang ajarnya Dong Zong ini ialah mereka tetap ingin mengaut, mengikis dan merampas sumber kekayaan negara ini atas nama ‘warganegara’.

Atas nama perkauman, keangkuhan dan keengganan menerima Malaysia seadanya, Dong Zong merancang untuk menyaman kerajaan kerana PPPM 2013-2025. Untuk itu, mereka sedang berusaha untuk mengumpul 1 juta tandatangan bagi mendesak kerajaan membatalkan PPPM 2013-2025.

Bagaimanapun, akhbar China Press melaporkan bahawa kempen tandatangan yang dilancarkan Dong Zong nampaknya tidak mendapat sambutan. Timbalan Presiden Dong Zong, Chow Siew Hong memberi alasan bahawa ia memerlukan sedikit masa dan percaya mereka akan berjaya memperolehi sejumlah 1 juta tandatangan tidak lama lagi.

Kita percaya semakin ramai orang-orang Cina mula memahami bahawa kedegilan mereka untuk berpaut kepada Tanah Besar Cina adalah tidak wajar. Kelemahan kaum Cina berbahasa kebangsaan akhir-akhir ini membuatkan segala hujah mereka untuk mempersoalkan Hak Istimewa Melayu dapat dipatahkan dengan mudah.

Mana mungkin orang-orang Melayu mampu menerima kaum Cina sebagai setaraf dengan bumiputera jika Bahasa Kebangsaan juga lintang pukang? Bagaimana orang-orang Cina boleh dianggap sebagai warganegara yang setia jika siang malam mendabik dada menjulang sejarah, budaya dan bahasa Tanah Besar Cina?

Justeru, segala perjuangan Dong Zong untuk meletakkan kelas yang tersendiri dan berasingan bagi kaum Cina di dalam negara ini tidak menguntungkan sesiapa, termasuk kaum Cina sendiri. Bahasa Cina bukan bahasa rasmi dan juga bukan bahasa antarabangsa. Pendek kata, ia hanya untuk memuaskan hati kaum Cina dan digunakan sebagai alat mendiskriminasi kaum lain di sektor swasta.

Orang-orang Cina hidup dengan mengira untung rugi. Melihat perjuangan Dong Zong tidak membawa keuntungan, lebih-lebih lagi apabila menyedari yang kerajaan juga enggan memberi muka lagi, maka Dong Zong pun dipinggirkan perlahan-lahan.

Pastinya, ini bukan bermakna kaum Cina bersedia untuk melonggarkan sedikit sikap perkauman mereka dan menerima Malaysia sebagai negara sendiri dengan sepenuh jiwa raga. Tentulah tidak sama sekali. Kaum Cina hanya berundur setapak dengan memencilkan Dong Zong kerana ia sudah tidak relevan lagi. Percayalah, agenda perkauman mereka sudah pasti diteruskan dengan berbagai cara lain, melainkan jika PPPM 2013-2025 dapat dilaksanakan dengan jayanya iaitu dapat membentuk masyarakat Cina baru yang mampu menghayati erti sebenar menjadi warganegara Malaysia.

TONY PUA NK BUAT SEKALI LAGI PERISTIWA 13 MEI??

Tony Pua Sahkan DAP Membawa Semangat Radikal 13 Mei

Apa maksud Tony Pua menyeru ‘sertai saya berjuang dan mengubah Malaysia supaya Cina menguasai kerajaan’? (Join me to fight & change Malaysia for Chinese to Rule The Government).

Seruan ini terpampang di laman sosial miliknya dengan begitu jelas sekali. Apakah ini bermakna DAP telah mengambil keputusan untuk tidak berselindung lagi? Mungkinkah DAP kini telah bersedia menunjukkan warna sebenar, iaitu rasis dan chauvinis?

Tidak mustahil DAP sudah ‘letih’ berlakon dan melaungkan skrip kononnya ia adalah parti yang mewakili semua kaum. Lebih-lebih lagi apabila lakonan mereka telah beberapa kali terkantoi terutama apabila manipulasi pemilihan CEC terbongkar.

Hakikat bahawa DAP adalah parti ‘dari kaum Cina, untuk kaum Cina dan kerana kaum Cina’ sudah tidak boleh dinafikan lagi. Hanya Melayu dan India ahli DAP sahaja, yang sama ada pura-pura tidak faham, atau benar-benar benak tidak mampu memahaminya, yang masih menafikan hakikat ini.

Apa yang diseru Tony Pua membuktikan bahawa semangat puak radikal yang mencetuskan tragedi 13 Mei masih segar di dalam dirinya dan juga DAP. Benarlah apa yang diperkatakan selama ini bahawa DAP itu adalah komunis yang berjuang dalam bentuk parti politik yang sah.

Matlamat mereka tidak pernah berubah iaitu untuk menguasai negara ini dan memaksa perubahan mengikut acuan mereka, iaitu acuan komunis. Ini bermakna tiada Islam sebagai agama rasmi, tiada Raja-raja dan tiada Hak Istimewa Melayu.

Ini juga membuktikan bahawa DAP bukannya menentang BN kerana ia korup atau tidak telus. Tetapi, DAP menentang BN kerana ia diterajui UMNO iaitu parti yang mewakili Melayu. Sekiranya BN diterajui MCA dan bukan UMNO, maka tidak mustahil DAP sudah lama dibubarkan.

Kita menghargai sikap terus terang Tony Pua. Sekurang-kurangnya ada di kalangan DAP yang berani berjuang atas matlamat yang sebenar tanpa bersikap hipokrit. Cara ini adalah lebih ‘gentleman’ dan perlu dipuji.

Malah, kita wajar berterima kasih kepada Tony Pua kerana rakyat kini dapat membuat pilihan dengan lebih mudah. Sesiapa yang suka diperintah oleh rasis Cina boleh saja memilih DAP dan yang tidak suka, tidaklah akan terpedaya dengan slogan ‘parti untuk semua kaum’ seperti yang dilaungkan sebelum ini.

Berdasarkan bukti sifat rasis dan semangat radikal yang diwarisi dari nenek moyang mereka, wajarlah diingatkan agar masyarakat lebih berhati-hati dengan DAP. Tentu ada sebab kenapa mereka inginkan penjenayah dibebaskan melalui penghapusan Akta Pencegahan dan ada sebab kenapa mereka turut mendesak yang sama ke atas Akta Hasutan.

Ada sebab mereka terlalu takutkan Tanda Putera dan ada sebab mereka membikin filem The New Village yang menjulang komunis sebagai wira.

Jangan kita terlepas pandang akan pengajaran dari sejarah kerana mereka yang gagal belajar dari sejarah akan dihukum mengharunginya berkali-kali. Bukan kita ingin menuduh DAP sedang merancang anarki tetapi tidak salah kita mengambil sikap ‘paranoid’ terhadap DAP kerana mencegah adalah lebih baik dari tengadah.


Apa maksud Tony Pua menyeru ‘sertai saya berjuang dan mengubah Malaysia supaya Cina menguasai kerajaan’? (Join me to fight & change Malaysia for Chinese to Rule The Government).

Seruan ini terpampang di laman sosial miliknya dengan begitu jelas sekali. Apakah ini bermakna DAP telah mengambil keputusan untuk tidak berselindung lagi? Mungkinkah DAP kini telah bersedia menunjukkan warna sebenar, iaitu rasis dan chauvinis?

Tidak mustahil DAP sudah ‘letih’ berlakon dan melaungkan skrip kononnya ia adalah parti yang mewakili semua kaum. Lebih-lebih lagi apabila lakonan mereka telah beberapa kali terkantoi terutama apabila manipulasi pemilihan CEC terbongkar.

Hakikat bahawa DAP adalah parti ‘dari kaum Cina, untuk kaum Cina dan kerana kaum Cina’ sudah tidak boleh dinafikan lagi. Hanya Melayu dan India ahli DAP sahaja, yang sama ada pura-pura tidak faham, atau benar-benar benak tidak mampu memahaminya, yang masih menafikan hakikat ini.

Apa yang diseru Tony Pua membuktikan bahawa semangat puak radikal yang mencetuskan tragedi 13 Mei masih segar di dalam dirinya dan juga DAP. Benarlah apa yang diperkatakan selama ini bahawa DAP itu adalah komunis yang berjuang dalam bentuk parti politik yang sah.

Matlamat mereka tidak pernah berubah iaitu untuk menguasai negara ini dan memaksa perubahan mengikut acuan mereka, iaitu acuan komunis. Ini bermakna tiada Islam sebagai agama rasmi, tiada Raja-raja dan tiada Hak Istimewa Melayu.

Ini juga membuktikan bahawa DAP bukannya menentang BN kerana ia korup atau tidak telus. Tetapi, DAP menentang BN kerana ia diterajui UMNO iaitu parti yang mewakili Melayu. Sekiranya BN diterajui MCA dan bukan UMNO, maka tidak mustahil DAP sudah lama dibubarkan.

Kita menghargai sikap terus terang Tony Pua. Sekurang-kurangnya ada di kalangan DAP yang berani berjuang atas matlamat yang sebenar tanpa bersikap hipokrit. Cara ini adalah lebih ‘gentleman’ dan perlu dipuji.

Malah, kita wajar berterima kasih kepada Tony Pua kerana rakyat kini dapat membuat pilihan dengan lebih mudah. Sesiapa yang suka diperintah oleh rasis Cina boleh saja memilih DAP dan yang tidak suka, tidaklah akan terpedaya dengan slogan ‘parti untuk semua kaum’ seperti yang dilaungkan sebelum ini.

Berdasarkan bukti sifat rasis dan semangat radikal yang diwarisi dari nenek moyang mereka, wajarlah diingatkan agar masyarakat lebih berhati-hati dengan DAP. Tentu ada sebab kenapa mereka inginkan penjenayah dibebaskan melalui penghapusan Akta Pencegahan dan ada sebab kenapa mereka turut mendesak yang sama ke atas Akta Hasutan.

Ada sebab mereka terlalu takutkan Tanda Putera dan ada sebab mereka membikin filem The New Village yang menjulang komunis sebagai wira.

Jangan kita terlepas pandang akan pengajaran dari sejarah kerana mereka yang gagal belajar dari sejarah akan dihukum mengharunginya berkali-kali. Bukan kita ingin menuduh DAP sedang merancang anarki tetapi tidak salah kita mengambil sikap ‘paranoid’ terhadap DAP kerana mencegah adalah lebih baik dari tengadah.