Friday, 12 April 2013

TERBONGKAR LAGI..DALANG SEBENAR VIDEO SEKS MUSTAFA ALI....
GEMPAR....Mahaguru kepada Mustafa Ali berjaya di temui.....Sila tengok video mahaguru dan sifu kepada Mustafa Ali di bawah.....BETUL KE HARON DIN KELUAR PAS???


Dengar cerita Haron Din keluar Pas setelah video seks Mustafa Ali keluar....Tapi pihak Pas cakap itu fitnah.Tapi masakan pokok bergoyang tanpa angin.betul tak???

Selanjutnya klik DI SINI

PANAS..WAJAH SEBENAR ISTERI MUSTAFA ALI DI BONGKAR

BETULKAH INI ISTERI MUSTAFA ALI???

Pelik bin ajaib...betul ke wanita dalan video seks itu isteri kepada Mustafa Ali????

Untuk tahu,klik DI SINI

JATI SERU UMAT ISLAM BERIKAN UNDI KEPADA UMNO DAN BN - DR HASSAN ALI


KUALA LUMPUR– Presiden Pertubuhan Jalur Tiga (JATI), Datuk Dr. Hassan Ali menyeru rakyat, khususnya umat Islam di negara ini untuk memberikan undi mereka kepada UMNO dan Barisan Nasional (BN) pada Pilihanraya Umum (PRU) Ke 13 yang dijadualkan pada 5 Mei ini.

Menurut beliau, berdasarkan senario politik negara hari ini, mengundi UMNO dan BN sudah menjadi satu perkara yang wajib kepada umat Islam di negara ini.
“Kami ilmuan dan agamawan yang bergerak di dalam JATI sebulat suara memutuskan dan bersependapat bahawa mengundi dan memilih UMNO dan BN di dalam PRU ke 13 ini adalah wajib bagi umat Islam.

“Ini memandangkan Pakatan Rakyat, yang dianggotai oleh DAP, Pas dan PKR telah menyatakan pendirian dan prinsip perjuangan mereka yang kami yakini, tidak mendatangkan manfaat, bahkan akan mengundang keburukan dan memudaratkan asas-asas fundamental di negara ini iaitu Islam, Melayu dan Raja-Raja,” tegas beliau ketika bercakap di hadapan wartawan dalam satu sidang akhbar di rumah kediamannya di Taman Tun Dr. Ismail tengahari tadi.

Turut hadir di dalam sidang akhbar tersebut ialah Timbalan Presiden JATI, Datuk Aidit Ghazali dan Naib Presiden JATI, Prof. Datuk Dr. Sidek Baba.

Jelas Hassan lagi, ketetapan wajib mengundi UMNO dan BN ini diambil setelah beberapa siri perbincangan antara ilmuan-ilmuan Islam dari pelbagai kelompok yang menjadikan kaedah-kaedah Usul Fiqh yang telah diguna pakai dari zaman berzaman sebagai dasar untuk membuat keputusan.

“Antara kaedah yang kami guna pakai untuk menetapkan keputusan ini ialah matlamat tidak menghalalkan cara, menolak sesuatu keburukkan lebih baik dari mengambil sesuatu kebaikan, memilih mana satu yang lebih baik antara dua perkara yang buruk, dan wajib dalam memelihara institusi atau pemerintah yang menjaga dan memelihara Islam,” ujarnya.

Beliau seterusnya melontarkan ketidakyakinan JATI terhadap Pakatan Pembangkang bahawa mereka akan terus memelihara dan mensyiarkan Islam, memertabatkan bangsa Melayu dan mendaulat serta mengekalkan institusi Raja-Raja sekiranya mereka berkuasa.

“Saya ingin bertanya kepada semua, apakah kita boleh meletakkan tanggungjawab mengagungkan Islam kepada DAP yang jelas inginkan negara sekular? Apakah kita boleh meletakkan harapan kepada Pas untuk menegakkan negara Islam yang menjadi dasar perjuangan Pas selama 60 tahun, lalu ditinggalkan begitu saja kerana ada pimpinannya yang mabuk untuk ke Putrajaya?

“Dan adakah kita, sebagai umat Islam khususnya dan rakyat Malaysia amnya, ingin negara kita dinakhodakan oleh kepimpinan Pakatan Pembangkang yang sedang bergelut dengan pelbagai masalah moral yang amat serius dan secara berterusan?,” soal beliau.

Justeru itu jelasnya lagi, atas-atas sebab yang dinyatakan maka JATI telah mengambil keputusan dan ketetapan bahawa adalah wajib bagi umat Islam di negara ini untuk memberikan undi mereka kepada UMNO dan BN bagi mengekalkan kelansungan kedaulatan Islam, Melayu dan Raja-Raja yang menjadi teras kepada keharmonian dankeamaman yang sedia ada di negara ini.

“Kami menyeru umat Islam agar bermunajat dan memohon kepada Allah agar negara kita terus dipelihara daripada sebarang anasir-anasir luar dan dalam yang ingin menghancurkan keharmonian dan keamanan di negara ini, dengan mewajibkan diri kita memberikan undi kepada UMNO dan BN serta menolak Pakatan Pembangkang secara total di dalam PRU ke 13 pada 5hb Mei nanti,” akhiri beliau.

"Dan Allah mempunyai nama-namaNya yang baik (yang mulia), maka serulah (da
n berdoalah) kepadanya Dengan menyebut nama-nama itu, dan pulaukanlah orang-orang yang berpaling dari kebenaran dalam masa menggunakan nama-namaNya. mereka akan mendapat balasan mengenai apa yang mereka telah kerjakan.( Surah Al-A’raaf:180 )

TERBONGKAR...PAS JADI DALANG VIDEO S/U AGONG PAS


NAK TAHU CERITANYA.........
KLIK DI SINI

SAH...UMNO DALANG PENYEBARAN VIDEO SEKS S/U AGONG PAS


TERBONGKAR....Itulah yang boleh di katakan kepada seorang Pemimpin Tinggi Pas. 
                              
 ( Klik DI SINI ).

Kecoh apabila di katakan Umno jadi dalang peyebaran video seks pemimpin tersebut.Tapi itu adalah di benarkan oleh Tuan Guru Pas sendiri iaitu Hadi Awang.

Klik DI SINI

UM HAFILDA SAH JADI CALON LAWAN AZMIN???


Betul ke cerita ini...klik DI SINI untuk tahu kebenarannya.....

GEMPAR...FULL VIDEO MUSTAFA ALI DAH KELUAR....


PANAS...VIDEO SEKS MUSTAFA ALI DAH KELUAR SEPENUHNYA......

KLIK DI SINI

Thursday, 11 April 2013

18 SX...CERITA AZMIN ALI DI LIWAT ANWAR...?


LIHATLAH BETAPA AKRABNYA HUBUNGAN DR M DAN ANAK ANGKATNYA AZMIN SUATU KETIKA DULU


MENEMANI DR M DI CHICAGO, TAAT, SETIA,PUJI MELAMBUNG KETIKA ITU, PAGI MAHATHIR, PETANG MAHATHIR MALAM MAHATHIR, ITULAH TOPIK PERBUALANNYA SETIAP HARI


SEDANG BERBINCANG DGN DR M DI AMERIKA ,AZMIN BERDEPAN DGN DR M.
AZMIN SEDANG MENUNGGU KETIBAAN DR M DI CHICAGO ,KELUAR DLM BERITA PERDANA KETIKA ITUKERETA KERETA VIP MENYUSURI KETIBAAN DR M DAN DELEGASI DI CHICAGO, AZMIN TURUT SERTA DI SEBELAH DR M


LIHATLAH DGN KASIH SAYANG, SENYUM TAWA, AYAHANDA MAHATHIR MERENJIS TEPUNG TAWAR AZMIN DAN ISTERI,SANGGUP TURUN PADANG KE KAMPUNG KLANG GATE BARU,TERATAK KAMI YG SERBA SEDERHANA WALAUPUN KETIKA MENJAWAT JAWATAN PERDANA MENTERI MSIA KETIKA ITUBONDA SAYA YG DIKASIHI BERSAMA TUN DR SITI HASMAHLIHATLAH BETAPA MANJA NYA AZMIN KETIKA ITU DGN AYAHANDA MAHATHIR MENJAMU SANTAPAN BERSAMA-SAMA ARWAH BAPATAK SEDAR KE UNTUNG, KETIKA MENJADI PELADANG DAN GEMBALA KAMBING DI USIA 17, AZMIN BAIK MCM MALAIKAT HIDUP, MENGAPA AZMIN BERUBAH SETELAH MENGENALI ANWAR YANG PADA MASA ITU DIDALAM PENTADBIRAN KERAJAAN. APA YANG ANWAR BUAT PADA AZMIN SEHINGGA AZMIN BERUBAH SEDEMIKIAN RUPA?

lihatlah gambar-gambar yg tertera di atas,cukup bagi kita menyulam seribu pertanyaan bagaimana pertalian seorang pemimpin agung ketika itu, yg melebihi kepada seorang bapa angkat yg begitu kasih dan prihatinnya dia kepada anak angkatnya yg bernama azmin.

Tidak keterlaluan, sekiranya saya mengatakan tidak ada dalam msia. mana-mana graduan yg baru mendapat ijazah hari ini, esok sudah ditawarkan bekerja dengan PERDANA MENTERI SEBAGAI PEGAWAI KHAS, TIDAK ADA SAYA RASA. Begitulah bertuahnya azmin ketika itu yg mendapat perhatian dan sanjungan hebat dari PM ,semata-mata penglibatannya yg agak aktif sebagai pemimpin pelajar ketika sedang menuntut di Amerika.Dr. M memang mudah taksub pada seseorang yg dia nampak ada nilai-nilai extraordinary drp berjuta-juta graduan,ketika itu apatah lagi apabila belaiu menerima sepucuk surat dari timbalan canselor Universiti Minnesota duluth ketika itu iaitu Dr.Robert Heller tentang daya kepimpinan azmin yg begitu terselah ketika itu.

Dr M telah menghantar duta msia di sana untuk mendapatkan kesahihan surat tersebut, beliau akhirnya terharu apabila mendapat tahu akan kebenaran surat yg diterima.Maka bermula lah hubungan yg begitu menakjubkan   diantara seorang PM yg menaruh seluruh harapan kepada anak angkatnya untuk digilap sebagai pemimpin besar negara suatu masa nanti.Kami sekeluarga merasa gembira dan bangga yg tidak terhingga ,kecoh sekampung abang kesayangan ku amat dikagumi oleh Dr M ketika itu,namun ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengahari.

Di pendekkan cerita, setelah beberapa bulan Azmin bekerja dengan Dr.M dengan penuh berhemah dan jayanya, rupa-rupanya si ALJURB MEMENDAM RASA ,BERMULALAH SEGALA AUTA NYA UNTUK MENDAPATKAN SI ANAK IKAN YG MANIS COMEL BERSERI INI,LALU DI LUAHKAN KEPADA DR M, KONONNYA DIA INGIN MEMINJAM AZMIN UNTUK BEBERAPA BULAN DGN ALASAN SETIAUSAHANYA DATO NASARUDIN INGIN MELANJUTKAN PELAJARAN KELUAR NEGARA,

Azmin, memang hebat buat kami sekeluarga, kerana siapa lah kami semua, bapa hanya seorang pesara tentera dan guru agama mengajar mengaji al quran dan ibu hanya seorang surirumah,namun kesudian seorang Perdana Menteri untuk memberi tempat yg cukup hebat kepada ahli keluarga kami amat lah sesuatu yg diluar jangkaan, bangga yg tidak terkira, heboh satu dunia kat sekolah masa tu, aku masih ingat di tingkatan lima satu kelas tau betapa bijaknya abang aku azmin dan betapa bertuahnya dia terpilih dari jutaan graduan di msia untuk bekerja dgn PM dan menjadi anak angkat PM.Tiada sebab untuk kami dengki, sebab itulah apabila ledakan kekejian dosa yg dilakukan oleh samsidar dan anwar, aku masih percaya ketika itu, bahawa abangku azmin adalah amat baik, sebab itu kalau para hadirin kaji balik warkah keramat saya tahun 1997, beberapa kali dalam bait bait ayat, saya merayu kepada Perdana Menteri ketika itu, dengan berkata, DATO SERI TOLONG SELAMATKAN ABANG SAYA AZMIN YG TERLALU BAIK, sedikit pun saya tidak mencemuh atau mengejinya ketika itu, jadi nilaikan lah NAWAITU SAYA KETIKA ITU, HANYA UNTUK MENYELAMATKAN AZMIN, AGAMA, BANGSA DAN NEGARA.

Namun sangkaan saya meleset,apabila azmin tahu segalanya dan menghalalkan permukahan tersebut berlaku,sehingga menimbulkan ugutan beliau kepada saya ,ancaman,  dan akhirnya MEMBAWA KEPADA PENANGKAPAN SAYA OLEH 50 POLIS SEPERTI SEORANG PENJENAYAH YG PALING DIKEHENDAKI serta disusuli dengan fitnah yg amat-amat dahsyat yg saya tidak akan ampunkan dia dan anu war dan baginda dunia dan akhirat selagi mereka tidak memohon ampun kepada saya, selagi hayat dikandung badan, saya ingin melihat bala menimpa mereka yg tidak terpikul oleh bahu mereka sendiri.Mereka yg membuat kekejian yg melampau yg membatasi norma-norma penghidupan manusia, tapi akhirnya, saya yg terpaksa menaggung aib sepanjang hayat saya dengan fitnah yg amat dahsyat, Ingat lah wahai azmin dan anwar, mungkin di dunia kamu lepas, tapi apa jadi kepada keturunan kamu ,apatah lagi membesarkan mereka dengan rezeki-rezeki yg haram, lihat sahaja iktibar SHAH IRAN DAN FARAH DIBA ,SELEPAS 30 TAHUN, ANAK-ANAK MEREKA MEMILIH UNTUK MEMBUNUH DIRI, WALAU DI ULIT DENGAN KEKAYAAN YG TIADA TERPERI, INGATLAH LANGIT TIDAK SELALU CERAH DAN DOA DOA ORG YG TERANIAYA TIADA HIJAB DI ANTARA LANGIT DAN BUMI, RENUNG-RENUNGKAN LAH, INSAFLAH DAN BERTAUBATLAH DAN POHON AMPUN PADA SEMUA YG KAU FITNAH..

Wahai Azmin, tidak kah kau ingat , betapa taksubnya kau dekat Dr.M ketika itu, sampai tak de topik lain bila berbual dengan keluarga, pagi Mahathir, petang Mahathir, malam Mahathir, segalanya Mahathir, sampai kau pernah cakap Bill Gates pun kata Mahathir ni lagi bijak dari dia, n kalau Mhathir tak jadi Perdana Menteri, kalau jadi businessman sudah pasti Mhathir lebih kaya dari Bill Gates, begitulah kau punya mendewakan Mahathir pada masa itu,tapi kenapa beralih arah, kenapa segalanya berubah. SEMUANYA KERANA DUIT, KEMEWAHAN , KEKAYAAN YG TIADA TERPERI, TIADA BATASAN YG ANU WAR LAMBAKKAN KAT KAU KETIKA ITU, DI KALA USIA 25 TAHUN, KAU DAH JADI JUTAWAN, TAPI MASA KERJA DGN DR. M KAU RASA HAMPEH SEBAB HANYA GAJI BULANAN PLUS ELAUN , ITU JE, MULANYA KAU IKHLAS, TAPI BILA DAH MULA MAKAN DUIT HARAM  , KAU TERSASAR, SAMPAI BINI KAU PUN KAU PAJAKKAN PADA SI SETAN SI TUA KUTUK LAHANAT TU.

Aku masih ingat bila kau mula kerja dengan AlJurb, di bulan pertama, kau bawak balik 300,000 RM, tunai dalam bungkus suratkhabar, kau menggigil, kau tanya bang said mcm mana nak simpan duit banyak tu supaya org tak tau, especially BPR masa tu badan pencegah rasuah, yg diarahkan oleh al jurb kepada seorang tauke balak di sarawak yg bernama Wong untuk bagi kat kau, akhirnya kau buat keputusan semua akaun duit diletak under nama shidah, begitulah seterusnya tiap bulan kadangkala dua minggu sekali kau kutip ratusan ribu ringgit, akhirnya meningkat kepada jutaan ringgit bila tiap kali pink form saham keluar, semuanya atas nama shidah, tapi siapa lah berani nak tangkap kau masa tu, al maklum masa tu Al Jurb jadi  Pengerusi Badan pencegah rasuah Msia,  sandiwara pariah anu...war, semua orang kau tangkap,ambik seribu ke sepuluh ribu ke, tapi kau dua ekor kebas berjuta-juta, haram orang tau, apatah lagi nak bukak fail siasatan, silap haribulan boleh dituduh buat fitnah jenayah pulak, sudah lah min orang kampung boleh lah kau tipu n kencingkan hidup-hidup, tapi adik beradik tau betapa kayanya kau dengan duit-duit haram tu, rumah no 8 di jalan chan chin mooi , tasik titiwangsa, yg mewah ala-ala white house tu, yg sebelah syarikat telekom tu yg berharga lebih kurang 7 or 8 juta tu kenapa tak duduk lagi, takut sprm cari ke, nanti tanya to guru nalla ya, siapa punya tu?

Begitulah kesiannya Dr.M yg akhirnya difitnah dengan begitu dahsyat, diseluruh dunia,gara-gara dendam kesumat kau, sebab Tun tak mewah kan kau dari segi kewangan dan projek,memang kau tak tau mengenang budi, tun lah yg bawak kau masuk kedunia politik, ni, tak ingat ke masa kau sakit BUANG SATU BUAH PINGGANG KAU DI HOSPITAL TAWAKAL, SANGGUP TUN SERING DTG MELAWAT, WALAU PUN DIA SIBUK SEBAGAI  PM KETIKA ITU, DAN AKU DGN MAK CUKUP TERHARU, SATU INSIDEN , DIMANA DIDEPAN MATA KAMI, TUN SELAKU PERDANA MENTERI MSIA SANGGUP LAPKAN BADAN KAU DGN TUALA PANAS SUAM DI SELURUH BADAN KAU SELEPAS PEMBEDAHAN, BERGENANG AIRMATA KAMI, SIFAT MULIA SEORANG DOKTOR BEGITU TERSELAH SEHINGGA TERLUPA DIA ADALAH SEORANG PERDANA MENTERI YG DIKAGUMI DI SELURUH DUNIA.

AMPUN TUN,BERJUTA KEAMPUNAN DIPOHON OLEH PIHAK KELUARGA KAMI TERUTAMA IBU DAN KAKAK-KAKAK DI ATAS KEBIADAPAN,KETERLANJURAN DAN KEKASARAN AZMIN YG AMAT-AMAT MELAMPAU SEHINGGAKAN TUN SAKIT BARU NI PUN DI SUMPAHKAN OLEH SI DAYUS NI DGN PERKATAAN ORG YG TERSUNGKUR.MALU KAMI SEKELUARGA,KERANA KETIKA DIA SAKIT , TUN LAPKAN BADAN DIA, DAN TUN ARAHKAN PIHAK HOSPITAL MEMASTIKAN HANYA DOKTOR YG TERBAIK, MAKANAN YG TERBAIK, UBAT YG TERBAIK, TREATMENT YG TERBAIK UNTUK AZMIN, TAPI HARI NI BILA TUN SAKIT, DITERTAWAKANYA, DI DEPAN UMUM, DI SUMPAHNYASUPAYA CEPAT MATI, ASTARAFILULLAHHILAZIM. MALU KAMI TUN, MOGA ALLAH BALAS SETIMPAL DGN LIDAHNYA YG JAHAT, DAN PERBUATANNYA YG SEPERTI YAHUDI ITU.
Mungkin kerana dua manusia durjana inilah terbitnya sajak yang menghiris kalbu oleh Dr.M iaitu MELAYU MUDAH LUPA,KERNA TUN AMAT-AMAT KASIH , SAYANG DAN TAKSUB KEPADA KEDUA-DUA A INI. DARI SI PECACAI AKHIRNYA DI ANGKAT TUN KEPERSADA DUNIA, NAMUN AKHIRNYA APA YG TUN TERIMA,KEAIBAN MELALUI FITNAH TERANCANG YG AMAT-AMAT DAHSYAT OLEH PERENCANAAN YAHUDI UNTUK MELIHAT SEBUAH NEGARA ISLAM YG MAJU DAN DINAMIK YG TELAH DIBINA OLEH TUN JATUH KEDALAM GENGGAMAN MEREKA MELALUI BONEKA DURJANA.

 KEDUA-DUA A INILAH YG MENGHUNUS KERIS DI PINGGANG TUN SETELAH MEREKA DITATANG SEPERTI MINYAK YG PENUH DI DALAM DULANG EMAS,,MENYEBABKAN TUN M HAMPIR-HAMPIR TERSUNGKUR DI PERSADA DUNIA, MUJURLAH ALLAH MAHA BERKUASA, MAHA MENGETAHUI, MAHA MENYAKSIKAN, MAHA MENDENGAR DOA-DOA RINTIHAN KAMI YG TERANIAYA, AKHIRNYA TUN KEMBALI GAGAH SPERTI SEDIAKALA.AMIN YA ROBBAL ALAMIN.

Jadi para pembaca nilaikan lah sendiri di mana moral  AL JURB AL ANTARTUK ANUU..WAR DAN ASS...MIN INI DISISI ALLAH DAN MASYARAKAT.???????

MARILAH KITA SEMUA RAMAI-RAMAI BUAT SOLAT HAJAT DAN BACA DOA QUNUT NAZILAH AGAR KEBENARAN TERSERLAH DGN KADAR YG PALING SEGERA,MOGA BUMI BERTUAH INI TERSELAMAT DARI SEGALA CELA LAKNAT TUHAN KERANA KITA SERING  BERSENGKETA DEK SEBAB 3 ,4 ,EKOR MANUSIA DURJANA.SEBENARNYA SAYA DAH PENAT SANGAT, TAPI DEK KERANA PERJUANGAN YG MASIH BELUM SELESAI,SEGALA TIPU DAYA, FITNAH DAN HIPOKRASI YG TERUS BERMAHARAJALELA, MENYEBABKAN SAYA GAGAH KAN JUGA KUDRAT YG ADA DGN SEMANGAT JUANG YG BERKOBAR-KOBAR DARI SOKONGAN ANDA SEMUA
.

MUSTAFA ALI KENA SERANGAN JANTUNG????KENAPA????


Dengar cerita Mustafa Ali kena serangan jantung...tapi betul ke tidak,hanya Allah yang tahu.Kalau kene semoga cepat-cepat semabuh ye...hehehehe...

Nak tahu kenapa,mugkin cerita pasal ni...( klik DI SINI ).Dan yang mungkin menyebabkan Mustafa Ali akan sakit jantung kedua kalinya mungkin kerana ini...( klik DI SINI )

EDISI GANU...PAS TIDAK AMANAH....


Mungkinkah PAS akan berkubur selepas ini di Terengganu????Hanya sepenggal PAS tampuk kerajaan negeri Terengganu ( 1999 - 2004 ),sudah bermacam-macam hal berlaku di Terengganu.

Sebab itu rakyat Terengganu menolak PAS dalam pru 11 dan pru 12 dan rakyat akan terus menolak PAS pada pru 13 ini.

Terkini isu moral yang di kaitkan dengan S/U Agong PAS yang dipercayai melakukan seks dengan seorang wanita.
( Klik  DI SINI  ).

Dan untuk mengimbas kembali moral dan akhlak pemimpin Pas yang rendah dan tidak amanah,klik DI SINI.

GEMPAR...RAJA BAHRIN ADA KAITAN DENGAN PEROGOL???


Gempar...calon baru Pas iaitu Raja Bahrin ada kaitan dengan perogol dan Tok Guru Ajaran Sesat???Masyaalah....

Cerita selanjutnya,klik DI SINI

PANAS...VIDEO SEKS PEMIMPIN TINGGI PAS DI JUMPAI???

Kah kah kah...nak ketawa pun ada...memang tidak bermoral langsung pemimpin parti Pas yang di katakan Parti Islam ini ...PKR sudah ada tokoh seks,PAS pun dah ramai tokoh seks dan terbaru seorang lagi tokoh seks dari PAS muncul...

Siapakah tokoh seks terbaru Parti PAS?????selanjutnya,klik DI SINI


PANAS...LKS MASUK HOSPITAL KERANA DS NAJIB SANTAU???


KUALA LUMPUR 11 April - Manifesto Barisan Nasional (BN) memberi lebih banyak manfaat kepada kaum India berbanding dari apa yang ditawarkan oleh pembangkang dan ianya disokong oleh tujuh pemimpin kanan DAP di Perak.

Manifesto yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak kata Naib Pengerusi DAP Cawangan Ladang Paroi David Dass, menunjukkan bahawa BN komited dalam memperjuangkan nasib kaum India.

"Kita dapat lihat manifesto pakatan pada PRU 2008 di Selangor, tapi (selepas gagal menunaikannya) mereka kata manifesto itu bukan janji dan ini berbeza dengan aku janji yang dibuat BN kali ini," katanya kepada media di Ladang Renjat, Gemencheh, semalam.

Najib dalam ucapannya Sabtu lalu menjelaskan akan menerbitkan amanah saham bagi meningkatkan pegangan ekuiti kaum India sebanyak RM 500 juta selain Unit Khas bagi memastikan kelancaran dasar bagi memajukan kaum tersebut.

Sokongan tersebut turut disuarakan oleh Pengerusi DAP Cawangan Desa Dahlia Richard Francis, Naib Pengerusi DAP cawangan Desa Dahlia Jesu Dason, Setiausaha DAP cawangan Desa Dahlia S. Karthiyaini, Setiausaha DAP cawangan Ladang Paroi Rajent Chelvam Katham, Naib Pengerusi DAP cawangan Ladang Paroi Rajent M. Subramaniam dan Setiausaha DAP cawangan Ladang Paroi K. Mahendran.

Dass dalam pada itu membidas pimpinan tertinggi DAP terutama penasihat parti Lim Kit Siang, Setiausaha Agung Lim Guan Eng dan Pengerusinya Karpal Singh yang jelas lebih mementingkan diri sendiri dan tidak mengambil berat kepentingan dan hak kaum India sepertimana yang terjadi dalam pemilihan Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) DAP.

"Kami menggesa Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (ROS) menyatakan kepada kami status aduan mengenai perkara itu yang telah dibuat dan kami mahu tahu secepat mungkin," katanya.

Beliau kemudiannya berkata akan bertindak keluar parti dan bersamanya sejumlah ahli DAP peringkat cawangan yang akan turut sama ekoran parti tersebut bukan lagi demokratik sebaliknya penuh dramatik.

SUMBER:KL POS

PANAS....HADI TETAP MAHU JADI PM .....???


Perebutan kerusi PERDANA MENTERI masih lagi berlaku antara Anwar Ibrahim dan Hadi Awang.Pakatan mahukan Anwar jadi PERDANA MENTERI tapi Hadi Awang tetap bertegas mahukan jawatan tersebut

Ish-ish...yang mana satu ni???jangan buat macai-macai Perosak Rakyat kepeningan

Selanjutnya klik DI SINI

PANAS...RANCANGAN PR KANTOII...


PR lebih sesuai dengan Perosak Rakyat berbanding Pakatan Rakyat.Perjuangan Perosak Rakyat ini bukan untuk rakyat tapi memusnahkan rakyat dan negara Malaysia yang tercinta ini....

PKR ditubuhkan untuk membela seorang yang moral dan akhlak rendah....PAS ditubuhkan kerana ketidakpuasan hati dan DAP untuk merampas Malaysia dari orang Melayu....

Seorang bekas pemimpin tinggi PKR telah MENGKANTOIKAN plan-plan jahat Perosak Rakyat ini...

Klik DI SINI

SAH...ROSMAH BELI CINCIN DENGAN DUIT RAKYAT....


SAH....COMFIRM..PASTI...Datin Rosmah memang betul di fitnah oleh pihak pembangkang.

PAS PERMAINKAN AGAMA????


Aduyai..apa la nak jadi dengan sebuah parti pembangkang yang masyhur dengan kluk klek ni...Dulu cakap lain,tapi buat lain.

Dulu kawan dengan kafir,jadi kafir...Tapi sekarang Pas lebih dari kafir kerana sanggup bersetongkol dengan dap yang terang-terang anti Islam.

Klik DI SINI


HADI SUDAH TEWAS DI MARANG???


Hadi akan bertanding di Pekan???kahkahkah...ada telur ke nak bertanding...dulu bukan main lain....lawak la tok guru Pas sorang ni....

Kini dengar cerita pula Hadi Awang akan di hentam oleh kawan baik di sendiri,yang tidur sebantal dengan dia tapi mimpi lain-lain...dengarnya Hadi mengamuk di masjid Rusila???hahahaha....

Selanjutnya,klik DI SINI

HOT...PR DAH SIAP GALI LUBANG KUBUR SENDIRI???


PRU13 Kubur Besar Pakatan Pembangkang

SPR telah pun menetapkan 20 April sebagai hari penamaan calon, manakala 5 Mei 2013 ditetapkan sebagai hari pengundian. Tarikh 30 April 2013 untuk proses pengundian awal (pengundi pos) yang terdiri daripada anggota tentera, polis, kakitangan SPR dan pengundi luar negara.

Dengan penetapan tarikh ini bermakna ia akan menyemarakkan lagi bahang Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) dan kempen perang bendera akan memasuki fasa yang lebih meriah sementara menantikan hari penamaan calon dan pengundian.

Namun demikian belum pun tiba tarikh-tarikh itu, suasana politik semasa sudah agak hangat apabila sana sini ramai pemimpin politik khususnya dari PR sibuk bercakaran sesama sendiri kerana merebutkan kawasan yang ingin ditandingi.

DAP yang merupakan abang besar dalam PR semakin berani menerjah kawasan yang sepatutnya ditandingi oleh PKR, PAS yang terasa dipijak-pijak selama ini mula menonjolkan belangnya menuntut diri dihormati. PKR yang terasa besar dari yang lain makin terasa cabaran rakan-rakan sepakatan.

Kebanyakan kawasan yang direbut dianggap selamat dan bakal membawa pemimpin PR menuju puncak, tapi hakikat kawasan yang sama boleh berubah menjadi kubur besar untuk mereka tak pula terdetik di hati sesiapa.

Tak berapa lama dulu, Ketua Umum PKR Anwar Ibrahim pernah mengisytiharkan lebih 90% nama-nama calon PR sudah selesai. Tapi hakikat yang berlaku gayanya seperti 10% sahaja yang benar-benar sudah muktamad dan baki 90% lagi masih berkecamuk berebut sesama sendiri.

Seandainya benar sudah wujud persetujuan yang kononnya sudah dicapai dan dimuktamadkan, maknanya kini ia sengaja dilanggar gara-gara kehendak nafsu masing-masing yang semakin menggila. Macam ini punya gaya jangan diharap PR mampu mentadbir negara dengan sebaiknya.

Dari utara sampai ke selatan, dari timur ke barat, masing-masing parti dalam PR sibuk bertelagah sesama sendiri, kerana apa?. Tak lain tak bukan kerana setiap parti dalam PR merasakan inilah masanya untuk menuju puncak dengan menaruh harapan bahang tsunami PRU 12 2008 dulu akan berterusan.

Para penyokong yang dulunya mengharap pada PR kini tambah meluat melihat keangkuhan dan sikap tamak yang menguasai pimpinannya. Baru diuji sedikit kuasa sudah pandai lupa diri.

DAP, PKR dan PAS sudah lupa hakikat letak duduknya mereka saat ini bukannya atas kekuatan sendiri. Mereka lupa setiap yang naik mendadak jatuhnya akan merudum cepat menyembah bumi.

Jika diamati corak dan trendnya, PRU13 bukan lagi satu gelanggang yang menjanjikan keuntungan untuk PR. Ia jauh berbeza dengan suasana PRU 12 yang lalu. Kecenderungan pengundi Melayu Islam dan India kini ternyata lebih solid bersama BN.

Pengundi Cina yang dianggap deposit PR kini sedang dalam persimpangan dilema, tanpa sokongan majoriti Melayu Islam dan India kepada PR ia ibarat pertaruhan yang berisiko tinggi - untung sabut timbul, untung batu tenggelam.

Justeru itu tak mustahil, PRU13 akan menyaksikan ramai pemimpin PR yang mendadak naik dulu bakal jatuh terhumban. Sekiranya ini menjadi realiti, maka PRU13 bakal mencatat rekod sebagai kubur besar untuk pimpinan pembangkang.

Wednesday, 10 April 2013

PANAS...HADI BERGADUH DENGAN ANWAR????


Hadi Masih Idam Jadi PM

Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang terus bermain politik dengan rakan Pakatannya apabila enggan mengulas lanjut siapa akan jadi PM sekiranya Pakatan menang. 

Dikala Dap dan Pkr sudah sepakat menamakan Anwar Ibrahim sebagai calon PM, Hadi yang turut bercita-cita menjadi PM, terus membisu enggan menamakan calon PM Pakatan sekiranya menang PRU13.

Terbaru, ketika program Bicara Minda anjuran Sinar Harian, Hadi hanya mampu memberi alasan, beliau tidak boleh mendahului rakyat dalam membuat keputusan siapa bakal PM sekiranya BN tewas. Kononya menghormati sistem Raja Berperlembagaan. 

Isu siapa PM ini bukan baru bagi pakatan. Pada suatu ketika dulu, Hadi pernah turut bersetuju untuk menerima Anwar sebagai PM sekiranya berjaya ke Putrajaya. 

Setelah diasak teruk oleh akar umbi, Hadi mengatakan ianya belum dimuktamadkan lagi dan Pas perlu menang besar sebelum memikirkan siapa bakal jadi PM. 

Setelah sekian lama isu ini reda, ianya sekali lagi meletus di Muktamar Pas di Kelantan pada November lepas, apabila pemimpin dari Dewan Muslimat dan Dewan Ulama Pas mencadangkan Hadi dilantik sebagai PM. 

Maka bersilat pemimpin-pemimpin Pakatan memberi penerangan kepada akar umbi masing-masing untuk menunjukkan mereka telah sepakat. 

Terdahulu, Pas sebelum ini dikatakan telah berunding secara sulit untuk meletakkan pemimpin veteran Umno, Tengku Razaleigh Hamzah sebagai calon PM manggantikan Anwar yang dilihat terlalu banyak skandal dan kontroversi. 

Difahamkan penentangan untuk menolak Anwar sebagai calon PM sangat kuat di dalam Pas sehingga dikatakan pemimpin tertinggi Pas menyatakan HARAM bagi Anwar untuk meminta jawatan PM dari Pas. 
Majlis Syura Ulama Pas, dalam perbincangan tertutup baru-baru ini juga telah sepakat menolak Anwar sebagai PM dan akan melantik calon luar untuk menggalas tugas tersebut. 

Tapi dalam kesibukan Pas untuk menjadi PM, mereka tidak sedar mereka hanya bertanding 70 daripada 222 kerusi yang dipertanding dan membiarkan Pkr dan Pas mengambil yang selebihnya.  

Hadi, Anwar dan Kit Siang tidak perlu putar belit bila jawab soalan wartawan. Semua orang dah tahu sebenarnya mereka tak ada jawapan yang objektif langsung. Menangkan dulu baru fikir siapa nak jadi PM? Mana boleh! Anwar? Hadi? Lim Kit Siang? Sorang pun tak cukup bagus untuk jadi PM Malaysia.

PAKATAN AKAN BERKUBUR????


Perang Rebut Kerusi PR Makin Tenat

Nampaknya, semakin dekat pilihanraya, semakin ghairah berkempen, semakin celaru Pakatan Rakyat jadinya.   Hampir di semua negeri dan semua kawasan akan berlaku perebutan kerusi, ketidakpuasan hati dan sakit hati.  

Di Kedah, DAP telah diketepikan oleh PAS.  Di Perlis, PKR telah dipermainkan oleh PAS.  Di Johor, DAP telah mengenepikan DAP sendiri dan juga PKR.  Di Selangor dan Pahang, PKR bermain tolak-tolak sesama sendiri.  Di Terengganu PAS dan PKR berhempas pulas menepis dan menekan sesama sendiri.   Di Perak, kita menyaksikan ‘pertandingan pencak-silat kalah maki’ antara DAP-PKR, DAP-PAS, PKR-PAS.  Di Negeri Sembilan pula berlaku ‘perebutan tiga penjuru’ di beberapa tempat.   

Apa yang berlaku membuktikan bahawa Pakatan Rakyat tidak mempunyai susunan hierarki kepimpinan yang jelas mahupun sifat setiakawan yang ikhlas.  Malah, sifat hormat-menghormati sesama sendiri, termasuk sesama pemimpin parti sekutu juga tidak ada langsung.   

Mungkin kerana terlalu sangat mempromosi sikap tidak menghormati dan suka menghina orang lain, maka akhirnya apa yang diterapkan oleh PR itu kini berbalik kepada diri mereka sendiri di mana tiada siapa lagi yang menghormati mereka.  

Maka kerana itu, kita melihat pilihan Anwar diboo oleh penyokongnya sendiri.  Pilihan Lim Kit Siang dicemuh penyokong sendiri sehingga membawa kepada perletakan jawatan.   

Mungkin hanya penyokong PAS masih mempunyai rasa hormat kepada pemimpin sendiri tetapi jelas mereka juga tidak hormat kepada pemimpin PKR dan DAP kerana DAP dan PKR tidak pernah menghormati pemimpin mereka.  

Dalam keadaan di mana ‘carta aliran’ kuasa di dalam pakatan tidak dapat dipastikan, bagaimana PR begitu yakin yang mereka mampu memerintah negara?   Bayangkanlah, ini baru soal calon dan kerusi, belum lagi soal prinsip, halatuju dan ekonomi.   

Kita pasti, jika PR menang maka isu hudud, isu salon, arak, judi, murtad, Kalimah Allah, semuanya akan dibangkitkan kembali kerana isu-isu ini, pada hakikatnya tidak pernah selesai.  Pada ketika itu, apa agaknya akan terjadi kepada negara kita?

Mungkin DAP yakin akan dapat mengawal keadaan kerana PAS selama ini hanya memilih untuk mengalah, tetapi apakah jaminan yang PAS akan mengambil sikap yang sama sekiranya benar-benar beroleh kuasa?  Sedangkan, dihari-hari terakhir sebelum pilihanraya ini PAS sudah membuat percubaan untuk menjadi dominan dengan memastikan parti itu bertanding kerusi paling banyak.   

Mungkin juga DAP tidak mengambil kisah tentang berapa banyak kerusi PAS bertanding kerana dahulu pun PAS bertanding lebih banyak dari DAP tetapi kemenangan yang dicatat tetap kurang dari DAP.   

Namun, ini bukan petanda yang DAP harus mengambil mudah sikap emosional dan tidak rasional penyokong PAS yang benar-benar percaya bahawa perjuangan mereka menubuhkan Negara Islam adalah jihad.   Ingatlah, bahawa mereka ini telah membuktikan bahawa mereka sanggup menelan dan melakukan apa saja yang ‘difatwakan’ oleh pemimpin mereka.  

Lihat sahaja bagaimana dahulu mereka menganggap DAP sebagai kafir harbi, tetapi sebaik sahaja pemimpin mereka memeluk Lim Kit Siang, secara automatik DAP menjadi lebih Islam dari UMNO.   Atau lihat sahaja bagaimana mereka mengkafirkan undang-undang Malaysia, tetapi sejurus selepas bersalaman dengan Karpal Singh, secara automatik undang-undang yang sama menjadi ‘cukup Islam’ untuk terus dipertahankan.  Dan lihat sahaja bagaimana mereka sanggup mengambil risiko ke atas masa depan, keselamatan dan nyawa mereka, termasuk isteri dan anak-anak kecil mereka yang diheret untuk berdemonstrasi hanya kerana Ulama mereka menyatakan bahawa demonstrasi itu adalah jihad.  

Justeru, tidak wajar kita melihat perang berebut kerusi di dalam PR ini sebagai perkara ringan.  Sesungguhnya, ini adalah petunjuk awal akan keadaan dalam Parlimen dan dalam negara sekiranya parti mereka memerintah.   Kita juga sekali-kali tidak boleh mengenepikan kemungkinan perang antara agama akan turut berlaku di bawah pemerintahan PR.   

Sengaja penulis tidak membincangkan tentang kedudukan PKR dalam senario krisis pemerintahan PR, kerana setakat hari ini, PKR sebenarnya sudah tidak relevan lagi.  Ini kerana tiada siapa lagi yang mendengar arahan dan kata-kata Anwar.   Malah, pengumuman Anwar bahawa isterinya yang juga Presiden Parti, iaitu Wan Azizah tidak akan bertanding dalam PRU kali ini juga, telah disanggah oleh anaknya sendiri.   

Inilah yang terjadi apabila antara Ketua Umum dan Presiden serta Naib Presiden yang merupakan suami isteri dan anak-beranak juga turut tidak dapat menghormati sesama sendiri.  

Hakikat penting yang perlu penyokong PR terima ialah, Anwar bukanlah bakal Perdana Menteri kerana PAS akan memastikannya begitu.  PAS tahu bahawa jika Anwar tidak mampu mengawal nafsu sendiri, bagaimana beliau boleh mengawal parti dan negara?   Jika DAP dan PKR tetap bertegas inginkan Anwar maka bersedialah kita untuk menyaksikan perang besar di dalam kerajaan PR.   

Adalah mustahil untuk PR mentadbir negara tanpa ketua yang pasti dan tanpa susunan pentadbiran yang jelas.   PR seharusnya menyelesaikan perkara asas ini terlebih dahulu dan bukannya menikam belakang sesama sendiri dalam menghadapi pilihanraya.   

EDISI GANU..PAS SAMSENG DAN GANAS....PAS GANAS???Memang Pas ganas....samseng....itulah yang boleh di ungkapkan kepada penyokong-penyokong atau ahli Pas ini.

Masihkah kita ingat peristiwa keganasan yang berlaku di kawasan Presiden Pas iaitu di Rusila,Marang,Terengganu???mereka begitu ganas sehingga orang yang tidak bersalah menjadi mangsa samada dari macai-macai Pas lelaki mahupun wanita.

Klik  untuk tonton video keganasan PAS pis pus.


LAGI KISAH TENTANG RONALDO...PEJUANG AGAMA ISLAM????Bukti Cinta Ronaldo kepada Islam |

Cristiano Ronaldo Kagumi Al-Quran, Hafal Al-Fatihah & Senang Berwudhu,Cristiano Ronaldo Sumbang Kasut Emas 1.5 Juta Euro, Untuk Anak Palestin.


CRISTIANO Ronaldo lahir di Madeira, Portugal, anak dari Maria Dolores dos Santos Aveiro dan José Dinis Aveiro. Dia mempunyai  abang bernama Hugo, dan dua kakak perempuan, Elma dan Liliana CATIA.


Pemain terbaik Real Madrid dan team Portugal ini selalu membela kepentingan Islam, meski ia beragama Katolik yang taat. Khabar angin di media Sepanyol dan Portugal yang memberitakan jika CR7 akan menjadi seorang Muallaf.

Namun, hingga berita ini diturunkan, Ronaldo belum menyatakan, mengucapkan 2 kalimat Syahadah sebagai bukti ia telah masuk Islam, meski segala perbuatannya selalu menyokong Islam.

Berikut bukti dan fakta tentang CR7 tentang cintanya kepada Islam:

1. Cristiano Ronaldo bersimpati dengan Palestin, hal ini dibuktikannya dengan melelong kasut emasnya untuk disumbangkan kepada anak-anak Palestin.

Cristiano Ronaldo, bintang 'Seleccao' yang dilabelkan media barat memiliki sifat sombong tersebut ternyata mempunyai hati mulia. Bekas penggawa Manchester United (MU) itu dengan penuh keikhlasan memberikan kasut emas yang diraihnya musim 2011 kepada lembaga amal kelabnya. Hal itu dilakukan pemain berjuluk CR7 itu untuk membantu anak-anak Palestin.

Laman Qodsna pada akhir tahun lalu mengkhabarkan, lembaga amal Real Madrid melelong kasut emas milik Ronaldo itu hingga 1.4 juta Euro (atau Rp16, 77 Bilion). Wang hasil lelongan itu disumbangkan untuk membina beberapa sekolah yang hancur di Gaza.

2. Pada perlawanan Pra Piala Dunia, antara Portugal vs 'Zionis' Israel, selepas perlawanan yang berakhir dengan skor imbang 3-3, CR7 menolak bertukar jersey dengan pemain Israel, meski sudah banyak yang mengajaknya.

3. Tidak mahu menyebut negara Israel. Menurut laporan Shabestan, wartawan televisyen Aljazeera sempat bertanya kepada Ronaldo, anda saat ini berada di tanah Israel atau Palestin? Bintang dunia asal Portugal ini menjawab, "Saya berada di bumi Palestin."

Padahal diketahui, Portugal bertanding melawan Israel, di kandang Israel, pada Jumaat (22/03) di perlawanan kelayakan Piala Dunia Kumpulan F.

4. Ronaldo kembali menyumbangkan wang bernilai 100 ribu Euro (atau Rp1, 39 Miliar) kepada korban perang Afghanistan pada Rabu (13/2). Seperti dikutip Reuters, Ronaldo menyumbangkan wang sebanyak itu dengan mengatasnamakan UEFA dan diserahkan melalui International Commitee of the Red Cross (ICRC).

Wang itu nantinya akan digunakan untuk membantu memulihkan warga Afghanistan yang kehilangan tubuh, kerana terkena letupan ranjau darat di negeri yang kerap terjadi peperangan tersebut. Aksi keprihatinan ini merupakan kali kedua bagi pemain yang dipanggil CR7.

5. Tertulis Lafaz Allah di Kepalanya Cristiano Ronaldo tanda ia mahu masuk Islam. Kejadian menarik ini bermula dari siku David Navarro yang mengenai dahi Cristiano Ronaldo. Kejadian itu berlaku pada minit ketiga hingga menyebabkan CR7 perlu mendapat rawatan yang cukup serius kerana dahinya mengeluarkan darah yang cukup banyak. Pasukan perubatan Real Madrid yang melihat kejadian tersebut tentunya tak tinggal diam.

Untuk memberikan rawatan demi menghentikan darah pemain berdarah Portugal tersebut, pasukan perubatan pun membawa Ronaldo ke pinggir lapangan. Yang menarik, kamera televisyen Aljazeera yang menyiarkan pertandingan itu mengetengahkan gaya model rambut Ronaldo ketika tengah menjalani rawatan di pinggir lapangan. Dan entah sengaja atau tidak, kamera televisyen seketika langsung menonjolkan potongan rambut Pemain Terbaik Dunia itu di mana dijumpai tulisan berlafazkan Allah SWT.

6. Sokong Palestin, Cristiano Ronaldo Dikecam Israel. Berbeza dengan Barcelona yang memiliki kedekatan dengan Israel, Real Madrid malah memilih menghampiri dengan Palestin. Tidak hanya ditunjukkan dasar kelab, sikap pemain Los Blancos juga demikian.

7. Aksi Ronaldo sebagai bentuk kemanusiaan. Ia menunjukkan kepedulian dan solidaritinya terhadap krisis Palestin dan warga Jalur Gaza. Ronaldo dikhabarkan pernah langsung berkunjung ke tanah pendudukan Palestin pada 2007 dan 2005.

Disana dia disambut suka cita oleh warga Palestin dan mendapat pengawalan ketat. Namun, Ronaldo dikecam media yang pemiliknya, MU menyokong dasar kerajaan 'Zionis'. Seperti diketahui, saat itu CR7 masih berseragam Manchester United.

Lagi kisah Ronaldo,klik DI SINI

USTAZ PONDOK SUJUD DI KAKI NIK AZIZ???


Gapo lagi nak di kato....pantang di cabar,terus hemtam...Tak boleh di kritik,terus di baham....itulah perangai ISLE Nik Aziz.

Cerita sebenarnya,klik DI SINI

EDISI GANU.....MUSLIMAT PAS KAKI PUKUL....

Tak Padang Nge Muslimat Pas...itulah kata orang ganu....Pakai Tudung Labuh tapi perangai macam sial...Tapi itulah realitinya perangai ahli-ahli PARTI PAS,tidak kira lelaki atau wanita tetap tidak beperangai seperti orang Islam yang sebenarnya.

Sila tengok pengakuan mangsa keganasan muslimat hamPAS.


RENUNGAN MINDA...HUBUNGAN RAKYAT DENGAN PEMERINTAH...PART 1


1. TUNTUTAN SUPAYA UMAT ISLAM BERSATU & LARANGAN BERPECAH-BELAH

Firman Allah:


وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعاً وَلاَ تَفَرَّقُواْ

“Dan berpegang teguhlah kamu sekalian kepada tali Allah (Agama Islam), dan jangan kamu bercerai-berai” (Surah: Al-Imraan, 103)

Firman Allah:

وَأَطِيعُواْ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَاصْبِرُواْ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ

“Dan taatlah kamu kepada Allah dan RasulNya, dan janganlah kamu berbalah; kalau tidak nescaya kamu akan menjadi lemah dan kekuatan kamu akan hilang; dan bersabarlah; sesungguhnya Allah bersama dengan orang-orang yang sabar.” (Surah: Al-Anfaal, 46)

Firman Allah:

مِنَ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَكَانُوا شِيَعاً كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ وَلَا تَكُونُوا مِنَ الْمُشْرِكِينَ

“Dan janganlah kamu tergolong dalam golongan orang-orang musyrikin. (Iaitu) mereka yang telah memecah-belahkan agama mereka dan menjadi berpuak-puak; setiap puak berbangga dengan apa yang ada padanya.” (Surah: Al-Rum, 31-32)

Firman Allah:

وَأَنَّ هَـذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيماً فَاتَّبِعُوهُ وَلاَ تَتَّبِعُواْ السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَن سَبِيلِهِ ذَلِكُمْ وَصَّاكُم بِهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

“Dan sesungguhnya inilah jalanKu yang lurus, maka turutilah ia; dan jangan kamu turuti jalan-jalan (yang selainnya), kerana ia (jalan-jalan itu) mencerai-beraikan kamu dari jalan Allah.” (Surah: Al-An’am, 153)