Friday, 13 September 2013

TUN M KENA REMAN???????

Projek IC: Tun M Buktikan Pembangkang Bohong Selama Ini

Walaupun telah lama bersara, Tun Dr. Mahathir Mohamad masih terus mencuri ruang di media massa di seluruh dunia.  Beliau kekal menjadi rujukan mereka-mereka yang ingin mencari ilmu, menjadi panduan kepada mereka-mereka yang bijaksana dan merendah diri bertanya, serta menjadi sasaran kepada yang gagal menjatuhkannya.

Oleh kerana itu, Tun Dr. Mahathir tidak mampu mengharungi persaraannya dengan tenang.  Seperti semua tokoh-tokoh hebat sepanjang zaman, Tun Mahathir mempunyai ramai penyanjung dan tak kurang juga musuh.

Apa yang dapat dilihat ialah dendam kesumat dan hasad dengki manusia mampu berkekalan selama-lamanya, mungkin sehingga ke akhirat jua.   Oleh itu, usaha-usaha untuk menjatuhkannya walaupun beliau tidak lagi berada di singgahsana terus dilakukan tanpa jemu.

Mungkin ini berlaku kerana Tun Mahathir masih menjadi tulang belakang kepada UMNO.   Mengenalpasti hakikat ini, pembangkang cuba memburukkan beliau dengan harapan akan turut memburukkan UMNO dan juga sebaliknya.  Antara usaha pembangkang yang berterusan ialah untuk mengaitkan beliau dengan isu kad pengenalan di Sabah.

Kerana isu tersebut, beliau diheret ke panel RCI sebagai saksi ke-209.

No comments:

Post a Comment